Elden Ring

• Креатор на темата Креатор на темата iceiceice
  • Време на започнување Време на започнување
Дај да видиме колку си добар бе куре.
Ако стварно си дотолку "про присајз" сви се бацамо на плетња.
Не си играј со "трај хард". :D
Автоматски споено мислење:

Screenshot_20220313-221111_Instagram.jpg

Последно уредено:
Уште во ривјуата пред да излезе играта слушнав и го запамтив ова па почнав да го користам од старт и секое играње си викав да постирам на форум во случај некој да не знае, и секој пат заборавав. Кога ќе отворите мени, од десно тоа се алтернативни квик ајтеми кои може да ги користите. Јас во тие четири си го ставив коњот, специјален фласк, самонот и еден фласк за магии што имав за во секое време да имам брз пристап до нив, а не да мора да мењам во главното, па да заборавам да вратам на тоа за лечење и сред борба да се заебам. Овие ајтеми се активираат со држење триаголник (Е на РС) и стрелката на која сте ги ставиле.

1647274508836.png

Уште во ривјуата пред да излезе играта слушнав и го запамтив ова па почнав да го користам од старт и секое играње си викав да постирам на форум во случај некој да не знае, и секој пат заборавав. Кога ќе отворите мени, од десно тоа се алтернативни квик ајтеми кои може да ги користите. Јас во тие четири си го ставив коњот, специјален фласк, самонот и еден фласк за магии што имав за во секое време да имам брз пристап до нив, а не да мора да мењам во главното, па да заборавам да вратам на тоа за лечење и сред борба да се заебам. Овие ајтеми се активираат со држење триаголник (Е на РС) и стрелката на која сте ги ставиле.

Прегледај го приврзокот 325142
Активацијата на тие слотови е малку зафркната. Не дека е нешто сложено но сепак бара дополнителна организација при менаџирање на копчињата.
Пример јас на пц иам "шифт + кликовите" за промена на оружја, "Е+ клик" за сингл и тухендед а сеа морам и стрелки за тие слотови кои ги немаше во претходните игри. Не знам како е во пракса на контролер, али на кеј+маус е малку зезнато.
Мене ми е до лечката рингот и ги свичам со скролот. Не знам можда треба да пробам нешто поинаку али засега неам проблем

Активацијата на тие слотови е малку зафркната. Не дека е нешто сложено но сепак бара дополнителна организација при менаџирање на копчињата.
Пример јас на пц иам "шифт + кликовите" за промена на оружја, "Е+ клик" за сингл и тухендед а сеа морам и стрелки за тие слотови кои ги немаше во претходните игри. Не знам како е во пракса на контролер, али на кеј+маус е малку зезнато.
Мене ми е до лечката рингот и ги свичам со скролот. Не знам можда треба да пробам нешто поинаку али засега неам проблем
Гет а контролер ју фрик. :pos:

Ja se izmaciv dur najdam two hands. :D

Konjot mi u e regular queue, kocka i javam.

Triagolnik i l1/l2 mi e malce zeznato. Ne se sekavam ama mislam u prosli igri menjav one/two handed so edno dugme mesto tuka so dve.

Na triagolnik se menjase, twohanded desno, hold triagolnik twohanded levo. Mene nesto konjot me dupi, vo sred borba go snemuva odednas, i cesto se desava. Ne koga ke primi udar, tuku taka odednas, ne znam dali nesakajki na L3 stiskam dur navigiram, ne veruvam, dobro si e L3 na kontrolerot.

Ja se izmaciv dur najdam two hands. :D

И јас се мачев со тоа на стартот.
Пошо напред-назад-лево-десно ми се стандард на WSAD па гледам се да ми е на дофат и да не сменувам позиција на рака, али сите копчиња одоколу ми беа зафатени и никако не беше изводливо, мораше да направам да се активира со 2 копчиња (Е+клик) јбг.

Копче 4 и 5 на маус ми се стронг атак и спешл атак/скил атак (ор ватевер итс колд).

Wait a minute...
Зар е можно само ја да играм на тастатура и маус тука? o_Oo_Oo_O
Спешл сум или само факинг фрик?

Triagolnik i l1/l2 mi e malce zeznato. Ne se sekavam ama mislam u prosli igri menjav one/two handed so edno dugme mesto tuka so dve.
Епа тука дополнително копче е потребно заради скокот.
И јас се мачев со тоа на стартот.
Пошо напред-назад-лево-десно ми се стандард на WADS па гледам се да ми е на дофат и да не сменувам позиција на рака, али сите копчиња одоколу ми беа зафатени и никако не беше изводливо, мораше да направам да се активира со 2 копчиња (Е+клик) јбг.

Копче 4 и 5 на маус ми се стронг атак и спешл атак/скил атак (ор ватевер итс колд).
Нема да успеам ни туторијал да поминам ако ме пуштиш на тастатура да контролирам :ROFLMAO:

Иначе повлекувам тоа што пишав пред некој ден дека зезаат серверите и не можеш да викнеш друг да ти помогне. Проблемот било тоа што одма ги викаат, а знакот не исчезнува инстантно. Прееска неколку пати ставив знак пред последниот бос и секој пат ме повикаа после буквално една секунда.

Нема да успеам ни туторијал да поминам ако ме пуштиш на тастатура да контролирам :ROFLMAO:
Јас па обратно.
Лани кај еден другар пробав Вичер да играм на PS, паралелно ја игравме и двајцата али ко ми го даде тоа контролерот исто како на баба ми да и го дадеш. Повеќе гледав во контролерот отколку во ТВ-то.

Нема шанса да се учам на Елден Ринг со контролер шта вам је... Тоа можда требаше многу порано.

Само да се надополнам.
На факултет сите подвлекуваа со маркери и такви ствари од тоа што беше за учење, а јас го читав еднаш целиот материјал онака површно и пробував да запамтам кои делови беа битни да се научат а кои не. Така и учев со години.
Не сакав да губам време во подвлекување. Дури подвлекував можев двапати да го прочитам и си правев некои шеми што е за учење а што не. Не велам дека мојот начин беше поефективен, али за мене беше ок.

Не бев некој многу добар студент али ете таков ми беше начинот.
А сите ми велeа нешто во тој стил... "get a fucking 'marker' you freak" :ROFLMAO:

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Wait a minute...
Зар е можно само ја да играм на тастатура и маус тука? o_Oo_Oo_O
Спешл сум или само факинг фрик?

Uste go cuvam linkot za mouse fix na ds1 ahhahah

Isto ko donef, mislam veke ni tutorijal nema da projdam so tastatura. Its been a while.

Нема шанса да се учам на Елден Ринг со контролер шта вам је... Тоа можда требаше многу порано.

Ds1 2 3 gi imam na pc igrano. Prvata souls na kontroler mi bese bloodborne. Na pocetok si hejtav, so e ova sranje kontroler za vaka precizna igra. Kaj father gasqouine ili kako i da e veke bev pro. Sega sum na macbook, i da sakam nema nazad. :D

OVA MI SE DESI KOGA ZBOREVME ZA LORETTA I DEKA NE SUM ZA TAMU. :mad:

Odamna ne sum umrel a boss na one hit

FN1CZ4CX0AUPZK2.jpeg

19427D24EC22C56E2501EDEC7FAAC5E53C51BFB2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom