Од каде закључокот дека се мрзи?Најбитно е кој ја води државата ,менталитетот на политичарите.На пример Шведска и Финска решија да не влегуваат во НАТО во моментов поради серијозноста на ситуацијата.Од друга страна го имаш кловнот од Киев кој се курчеше до последен момент со држава која има најголем нуклеарен потенцијал.Значи и тој и тие околу него место да размислет шо е најдобро за Украина решија да одат до крај.А свесни се дека на крајот ќе мора да седнат на преговарачка маса и да се одкажат од членството од НАТО.Па зошто тогаш целово ова страдање и лудило?Не за џабе рекле дека од главата смрди рибата.grcija ima i pruga i ramnici i more i poevtina rabotna raka. isto i meksiko.
e sega jebi ga nemaat germanci nego mrzlivi grci i meksikanci za rabotnici...
abe zborime za pogon, edna fabrika na tesla... ne zaebavaj moze bez problem da se najde mesto, vsusnost grcite i lobiraa kaj mask za fabrika u atina...Grcija e isto baagi planinska zemja, ramnici na prsti se brojat I e daleku od jadroto na evropa .
Од каде закључокот дека се мрзи?Најбитно е кој ја води државата ,менталитетот на политичарите.На пример Шведска и Финска решија да не влегуваат во НАТО во моментов поради серијозноста на ситуацијата.Од друга страна го имаш кловнот од Киев кој се курчеше до последен момент со држава која има најголем нуклеарен потенцијал.Значи и тој и тие околу него место да размислет шо е најдобро за Украина решија да одат до крај.А свесни се дека на крајот ќе мора да седнат на преговарачка маса и да се одкажат од членството од НАТО.Па зошто тогаш целово ова страдање и лудило?Не за џабе рекле дека од главата смрди рибата.
Сите знаеме на форуми да кажеме што треба да се направи. Проблемот е што се не се родил способен/способни кои барем ќе се занимаваат со рестартот, дури и не мора да го спроведат целосно.Ne e samo do geografijata. Moze da pomogne i odmogne ama primer od Skopje do Solun poblisku e nego od Stuttgart do Rotterdam/Hamburg/Bremen. Ne e toa argument. Problemot lezi mnogu dlaboko i ne moze preku nokj da se resi, vsusnost treba generacii. Makedonija kako drzava nalikuva na failed state. Nema ni eden segment sto raboti kako treba. Ni pravniot sistem, ni ekonomijata, obrazovanieto, korupcija, socijalen sistem, zdravstvoto, sve e na uzasno nivo. Za ovie raboti geografijata ne e bitna. Treba eden restart kako drzava i opstestvena cistka na tie sto trieset godini palat i gasat vo drzavata. Kano e vo pravo koga vika pristapot e pogresen. Sive decenii unazad bese prvo da vlezeme vo EU i NATO pa ke se opravime a treba obratno.
Не ти е чудно што сите држави окулу нас ги имаат истите проблеми? Значи од чиста шанса, како не се најде некој луксембург на балканот, или некоја македонија во западна европа?Ne e samo do geografijata. Moze da pomogne i odmogne ama primer od Skopje do Solun poblisku e nego od Stuttgart do Rotterdam/Hamburg/Bremen. Ne e toa argument. Problemot lezi mnogu dlaboko i ne moze preku nokj da se resi, vsusnost treba generacii. Makedonija kako drzava nalikuva na failed state. Nema ni eden segment sto raboti kako treba. Ni pravniot sistem, ni ekonomijata, obrazovanieto, korupcija, socijalen sistem, zdravstvoto, sve e na uzasno nivo. Za ovie raboti geografijata ne e bitna. Treba eden restart kako drzava i opstestvena cistka na tie sto trieset godini palat i gasat vo drzavata. Kano e vo pravo koga vika pristapot e pogresen. Sive decenii unazad bese prvo da vlezeme vo EU i NATO pa ke se opravime a treba obratno.
Отворив набрзинка BBC, CNN и уште некои про-НАТО медиуми, ниту еден збор за ова во Донецк.Русиве ќе им наплатат со камата сеа за ова во Донецк.
Пробај на Гугл да најдеш информации за ова. Пишуваш Donetsk Ukraine bomb killed civilians. Ти фрла три страни вести за убиени цивили во Мариупол и Источна Украина од страна на Русите.Отворив набрзинка BBC, CNN и уште некои про-НАТО медиуми, ниту еден збор за ова во Донецк.
Ццццц, каква медиумска војна се води не ми се верува.
CNN и BBC со слики од Киев и Мариупол. Не оправдувам ниту една страна за напаѓање цивили, ама медиумите мора да се објективни во вакви ситуации и целосно да пренесуваат што се случува на двете страни.
a so koj si ti poslicen so grk, bugar ili slovenec? cel region e sjeban zasto site narodi u toj region se sjebani...Не ти е чудно што сите држави окулу нас ги имаат истите проблеми? Значи од чиста шанса, како не се најде некој луксембург на балканот, или некоја македонија во западна европа?
Илузија е дека нешто тука од нас зависи. Цел регион е поебан - а ние за тоа сме најмалце криви.
Треба русиве да им ги испратат видеава со назнака “Злосторствата на Руската Армија на Доњецк” како што се изгубени едиторите верувам дека ќе го пласираат одма во етер.Отворив набрзинка BBC, CNN и уште некои про-НАТО медиуми, ниту еден збор за ова во Донецк.
CNN и BBC со слики од Киев и Мариупол. Не оправдувам ниту една страна за напаѓање цивили, ама медиумите мора да се објективни во вакви ситуации и целосно да пренесуваат што се случува на двете страни.
Зашто не ти се верува? Па тие јавно се изјаснија дека ќе цензурат руски медиуми и ќе водат антируска пропаганда.Отворив набрзинка BBC, CNN и уште некои про-НАТО медиуми, ниту еден збор за ова во Донецк.
Не треба да те чуди. Оваа слика денес од Доњецк, е реалност веќе 8 години. Ја верувам дека скоро никој од членовите што пишуваат на темава не ни виделе ваква вест во медиумите, ниту знаеле дека се дешава, цели 8 години. Ќе побарам после и ќе ставам слики во спојлер од предходни години.Отворив набрзинка BBC, CNN и уште некои про-НАТО медиуми, ниту еден збор за ова во Донецк.
Пробав. Пребарував donetsk cluster bomb со филтер вести од последниот час, само една страна отвара од кои два артикли се линкови од YouTube. Една вест од Твитер и некој грчки сајт. Цццц. Срамота е ова. Од сам почеток приметив што каква медиумска војна се случува и ме нервира што западните медиуми, иако кур ги боли за Украина, не престануваат да ги оцрнат русите. Русите не се цвеќе за мирисање, ама ова е веќе многу забегана работа. Сакам да кажам ова не е медиумска војна за подршка на Украина, туку медиумска војна за уништување на Русија.Пробај на Гугл да најдеш информации за ова. Пишуваш Donetsk Ukraine bomb killed civilians. Ти фрла три страни вести за убиени цивили во Мариупол и Источна Украина од страна на Русите.
Како тргнала работава ќе живееме во две различни реалности.
>BBCОтворив набрзинка BBC, CNN и уште некои про-НАТО медиуми, ниту еден збор за ова во Донецк.