- Член од
- 4 февруари 2022
- Мислења
- 9
- Поени од реакции
- 2
Кога од прилика се земаат индексите после уписи?
Кога ќе објаватКога од прилика се земаат индексите после уписи?
Да, ќе ти бидеZdravo, jas sum IMB vtor semestar i sakam da se prefrlam na SIIS posle vtor semestar,
bi sakal da prasam dali predmetot na IMB kompjuterski arhitekturi (KA) i predmetot na SIIS Arhitektura i organizacija na kompjuteri (AOK) se prifakjaat kako isti predmeti, odnosno dali ako go polozam sega Kompjuterski arhitekturi koga kje se prefrlam na SIIS nema da ima potreba da go zapisuvam AOK tuku kje mi bide prifaten kako vekje polozen?
Zdravo kolegi da prasam,
APS nemam potpis t.e. ne dobivam, vo iKnow taka mi e pisano.
1.Redoven sum na predavanja i vezbi. Laboratoriskite mi se praveni ama vo nim imam i po nekoja netocna zadaca.
2. Vezbite gi imam slusano so druga grupa poradi poklopuvanje kaj istiot demonstrator. Dali ova mozhe da e pricina za nedobivanje potpis?
3. Ako nemam potpis po predmetot dali toa znaci deka nema da mi bide dozvoleno da polagam vo ispitnite sesii?
Ќе мора да ги слушаш задолжителните предмети што се на ПИТ, а за префрлување секако ќе можеш да се префрлиш само што директно ќе те префрлат во квота со кофинансирање.Здраво јас сум на КН а сакам да се префрлам на ПИТ во 3 семестар и сакав да прашам дали ке мора да ги имам положено сите предмети од прва година за да можам да се префрлам на другиот смер и дали ке мора да ги слушам предметите како: Бизнис и менаџмент и ДМ - од прв семестар и Бизнис и статистика - од втор семестар и кога би ги слушал и полагал. Што е потребно да знам пред да се префрлам и кој се шансите да ме изберат за да се префрлам (моментално сум на државна квота КН) ако некој има искуство би ве замолил да го споделите.
Ви благодарам
ти благодарам многу а дали ке ми прават проблем ако имам некој не положен предмет од прва година за да можам да се префрлам на друг смер поради помалиот број на кредитите или ?Ќе мора да ги слушаш задолжителните предмети што се на ПИТ, а за префрлување секако ќе можеш да се префрлиш само што директно ќе те префрлат во квота со кофинансирање.
DaАОК кај различен професор се паѓаат различни прашања?
Кај Марјан Гушев како се поминува?