Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво ве молам некој од тука дали има искуство со посредничката Камелија ?
Пронајдов стари документи и сакам да поднесам ве молам за одговор .
Благодарам

Zdravo na site
Baram pomos. Pra dedo bil bugarski vojnik ama kniskata mi e zagubena mestoto kade so e roden (mk) pisuva deka od 200 ziteli site bile bugari . Prasanjeto mi e kade mozam da pobaram dokument voena kniska ili nes slicno deka e bugarin. Srejkno na site

Се сеќава ли некој колку предмети месечно обработувал советот за завршна обработка додека работел нормално?

Zdravo, Dali treba da se ode da se slika sto znaci ova na sliakta

Attachments

• slika bg.png
    slika bg.png
    7,8 KB · Прегледи: 126
Ima li nekoj ziv covek so standardni dokumenti sto pominal na sovet ili stama e rabotaa?

Ме нервира исчекувањето, барем ако сме одбиени да знаеме за сигурно и да си бркаме друга работа...

Ме нервира исчекувањето, барем ако сме одбиени да знаеме за сигурно и да си бркаме друга работа...
Ти на кој статус си моментално (и од кога)? Каде беше на интервју, во МК или во Софија?

Ти на кој статус си моментално (и од кога)? Каде беше на интервју, во МК или во Софија?
Интервју 26 мај 2019 во Софија, со документи извод и потврда од бг здружение.
Финална од ноември 2020.

Дечки ми треба малку помош. На архивата им пишав со име, презиме, село и отприлика години. Ова е што ми вратија
Документите, с'хранјавани в архива са систематизирани по структурата на б'лгарската армија, т.е. по војскови части.
За да б'де издирена информација за службата на конкретно лице е необходимо да се посочи точната војскова част, в којато е било мобилизирано и откога докога.
Поради тази причина не сме в с'стојание да удовлетворим Вашето искане.

Значи знам дека лицето служело војска, ама немам никаков документ. Само знам село и која отприлика година. Гледам во мејлот ми бараат "војскови части", а од линкот погоре ја најдов "казата" само. Ова е тоа што го бараат? Има некој искуство со вакви информации (име, презиме, село, каза, и ранг од 6-7 години во коишто незнам која година точно е служено) да се добие повратна позитивна информација?

i jas isto so potvrda izvodi i od brat bg pasos 1 godina skoro sum na finalna pa preku brat ne bivalo pa kaj nekoj bivalo pa samo star dokument veke stvarno ako odbivat neka odbivat

Ова е актуелно во групата на ФБ. Ако има некој нешто инфо нека пише

‼Важно известување од член:‼

Od utre ke ima akciska kontrola, za stranski vozila(bugarski tb) zaedno so Carinska uprava, nema da moze da se upravuva bugarsko vozilo so makedonski dokumenti, veke e zapocnato po granicni premini, ne pustaat ni vlez ni izlez so mk pasos a upravuvas bugarsko vozilo. Ke gi odzemaat vozilata i kaznata ke bide kako carinski prekrsok.

Некој во приватна порака да помогне околу возачка бг дозвола?
Kako e procedurata za promena na makedonska vo bugarska vozacka ??
dali e tocno deka 1500 evra bilo ?

Имате на сајтот на МВР напишано и на бугарски и на англиски, документи процедура и цени. Ете долу па читајте.

Дечки ми треба малку помош. На архивата им пишав со име, презиме, село и отприлика години. Ова е што ми вратија

Значи знам дека лицето служело војска, ама немам никаков документ. Само знам село и која отприлика година. Гледам во мејлот ми бараат "војскови части", а од линкот погоре ја најдов "казата" само. Ова е тоа што го бараат? Има некој искуство со вакви информации (име, презиме, село, каза, и ранг од 6-7 години во коишто незнам која година точно е служено) да се добие повратна позитивна информација?
Не е тоа што го бараат, бараат да посочите во кој дел на војската служел предокот и која година.

За останатите, имаше некој кој го интересираше за листата на доброволци од 1912-1913, еве го пдф-то.

Понатаму, имате
список на загинати од српско-бугарска војна (1885-1886)
список на загинати од Балканските војни (1912-1913)
список на загинати од Прва светска војна (1914-1918)
список на наградени од Прва светска војна (1914-198)
список на загинати од Втора светска војна (1939-1945)

Attachments

• bg.png
    bg.png
    99,6 KB · Прегледи: 107
  • en.png
    en.png
    126,8 KB · Прегледи: 103
Последно уредено:
Koi dokumenti gi baraat na intervju podneseni original izvodi lekarsko neosuduvan proishod koga izleze brojceto proveriv bese ovaj status
Автоматски споено мислење:

Koi dokumenti gi baraat na intervju podneseni original izvodi lekarsko neosuduvan proishod koga izleze brojceto proveriv bese ovaj status

Attachments

• Screenshot_2022-02-17-22-50-29-401_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_2022-02-17-22-50-29-401_com.facebook.orca.jpg
    677,2 KB · Прегледи: 127

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom