Па ако има нацисти и во Тајван, може да тргнете и натаму.Леле колку сакам Кина да удри на Тајван. Онака од ќеф. Не поради жртвите од тој конфликт, туку поради реакцијата на западњаците.
Го реков тоа поради бесмислените санкции кои ги наложува западот кон Русија. Дали и на Кина може да стават санкции? Затоа што и лајци, пајнци и вилушки треба да санкционираат. Ја сфаќате иронијата?Па ако има нацисти и во Тајван, може да тргнете и натаму.
И во Македонија има, ние сме па со комплет прозападна политика, тука па ако дојдете ќефот ќе ти рипне 100ка.
Не се вади крисче, си кажа дека би ти било ќеф уште некоја војна да има. Не си сам иначе, како што гледаш и многу твои другари се преродија од среќа и ќеф од војнава.Го реков тоа поради бесмислените санкции кои ги наложува западот кон Русија. Дали и на Кина може да стават санкции? Затоа што и лајци, пајнци и вилушки треба да санкционираат. Ја сфаќате иронијата?
Истовремено, санкциите звучат а и изгледат многу глупо.
Со мислењето кое ми цитираше, сакаше некој да ми протне дека за жртвите не ми било жал. Напротив. Тажно е што самиот украински народ страда и страдаше во изминатите 8 години (не бев информиран колку, ама еден постиравидео). Жал ми е, но Путин 8 години чекаше некој што навистина ќе преговара од украинска страна и ништо. Се' било само хушкање кон НАТО.
Одредени членови од петни жили ја бранат Русија а сите живеат по западни земји зашо никој во Русија не оди да живее?значи ако некој не ја сака Америка значи дека е Русофил или Србоман, ептен логичен заклучок. Русија никогаш не помогнала ама затоа Америка "немој бате повеќе не ми помагај, доста е".
Не бе човек! Не сме и не треба да бидеме лицемери и ретарди како западњаците!^Дај отстранете ги северџанве од темава, нема ништо конструктивно од нив само лигавење и провоцирање членови
Така, многу демократски. Нема нешто поинтересно кога ќе останат само истомисленици на некоја тема па ќе си ги чешкаат еден на друг.^Дај отстранете ги северџанве од темава, нема ништо конструктивно од нив само лигавење и провоцирање членови
Одредени членови од петни жили ја бранат Русија а сите живеат по западни земји зашо никој во Русија не оди да живее?
Најде да каже човекот кој живее во држава изградена од тој запад..
Врати се у МК и обесувај криви дрини а не од таму.. и полека со ставовиве да не ти речат аустрелијанците нема пасош за тебе еве ти виза уште 10 год.
Пак гас?Russia ti e najbogata so prirodni resursi, gas jaglen nafta pcenica I ostalo, gledano po drzavi od evropa(ne unijata) se ekonomski I voeno najmokni, ako I'm analiziras sostojba nemat da se kurcis ovaka, ako pa ja sogledas I analiziras sostojbata I istorijata na i vo EU kw ti stane jasno deka Russia I'm e ne samo od finansiska tocka bitna nego i od bezbednosna, edini luzer od sankciivee ke si ostanit EU I moroni slicni na nas, Russia samo ke si go primenit modelot na Kina I ko ne jebe
Москва не ја освоил Хитлер... на кој мислиш да ја освои Москва?Добро утро воени експерти, гео-политички стратези, економски специјалисти и нормално посебнен поздрав за ЛГБТ членовите.
До каде сме со освојување на Москва денес, и обратно?
А зошто не можеш да работиш веќе како фриленсер во Русија? Како си спречен?Пак гас?
Економски санкции на просечен жител.
Замисли во моментов си во Русија и живееш на пример од фриленс..
Можеш да замислиш што ќе ти се случи? Дали разбираш дека си целосно изолиран?
Можеш да сфатиш дека после тие санкции може слободно да си бараш нова работа и тоа во Русија за месечна плата од 100 грама кикирики?
Замисли на колку луѓе во Русија им зависи животот од тие санкции?
А истото спореди го со човек кој живее во Европа, да не зборуваме во Уса.
Што мислиш вака, кој е заебан?
Sent from my iPhone using Tapatalk