Рамна Земја?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Море бот.
Ако заапеш јабуку и гу глеаш од сантим блиско, рез уапан, исто ли ке га глеаш како од 20 метра.
А ако заапеш крушку?
Твојот пример важи и за "топчестата крушковидна земја" во спејсо вртењето мора да се гледа али тешко баце слабо иде ни по филмови не се познава вртење на крушка у спејс.
Имаш поздрав од Neal The Ass Tyson
:pos:
Автоматски споено мислење:

Now brother Mag...

Последно уредено:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.717
А ако заапеш крушку?
Твојот пример важи и за "топчестата крушковидна земја" во спејсо вртењето мора да се гледа али тешко баце слабо иде ни по филмови не се познава вртење на крушка у спејс.
Имаш поздрав од Neal The Ass Tyson
:pos:
Земи цитирај ми нешто од 2014...

Како прво, нема потапа селски муабет од "баце".Сам,Нил Деграс Тајсон, е попаметан од сфи рамноземњаши заедно.А крушковидна му беше кажано како фраза, дека не е правилна топка.
Која е логига да смо статична рамна земња,напраена за 7 д'на како на час по отепе, од страну на вашега лорда?
Кд сфе у природу се движи,врти,привлача,стфара електрицитет,магнетизам...

Ма што се ја замарам да се докажују сс тебе хаха.Најголем проблем сс тебе зурло не е тој дека веруеш у рамну земњу.Него дека не умеш да дискутираш, цело време спинуеш и спамираш, сс два де пеинт "факти".

На моменти ми е жал за вас, слепи,а имате толко убави природни нешта што се викаф очи.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
крушковидна му беше кажано како фраза, дека не е правилна топка.
Да а? Дека може и на банана да заличи понекад? Сосема одмерен одговор на еден научник нема што. Ќе се пазариме дали личела на круша или топка како да не кажи таму неправилен облик па нека си замислуваат :pos:
Кд сфе у природу се движи
Кај си видел или осетил земјата да се врти? Say what? :ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

Ма што се ја замарам да се докажују сс тебе хаха.
И да знаеш во право си несакајќи... Затоа што и не ни можеш да докажеш and deep inside You know that...

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.717
Да а? Дека може и на банана да заличи понекад? Сосема одмерен одговор на еден научник нема што. Ќе се пазариме дали личела на круша или топка како да не кажи таму неправилен облик па нека си замислуваат :pos:

Кај си видел или осетил земјата да се врти? Say what? :ROFLMAO:
Например слн'це! Движи се на небо а? Е не,ми ае вртимо около њега,плус у сфоју ротацију.
Мммммм например ѕвезда Поларис.
Например соѕвездие Орион, сфак вечер се помрднуе на едну страну,доказ дека се вртимо.За месечину да не ти збору, нема да сфатиш, покомплексна е.

Еве ја ти одговори.

Ск најферски одговори ти, зшто постоиф годишни времиња, поларна сфетлина.Зшто месечина некад е фул,некад пола некад како на турско знаме? Еве одговори, без грам зарказам и овј ,,:pos:"глуп емотикон.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Е не,ми ае вртимо около њега,плус у сфоју ротацију.
Ова пишувај за себе ја фала Богу ниту се дрогирам ниту сум луд и збунет као тебе. Како тоа се вртиш околу сонцето без да знаеш,осетиш или видиш? На кој начин го чувствуваш вртењето на земјата околу својата оска? Зошто сите овде го одбегнувате ова прашање?

Мммммм например ѕвезда Поларис.
Например соѕвездие Орион, сфак вечер се помрднуе на едну страну,доказ дека се вртимо
Поларис или Северница секогаш се појавува фиксно на исто место. Движењето на ѕвездите е докажано со 24 часа time-lapse видео и од тоа бегање нема.
зшто постоиф годишни времиња, поларна сфетлина.Зшто месечина некад е фул,некад пола некад како на турско знаме?
Значи ако ги гледаш видеата со разбирање ќе сфатиш ја немам намера цела ноќ да ти објаснувам...
Турското а и сите знамиња со ѕвезда и месечина како симбол се толкува како провидност низ месечината.
За годишните времиња и се друго овде:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
ППС:

Мораш да се научиш да поставуваш по сложени прашања како на пример:
КАКО Е МОЖНО ПРЕКУ ДЕН ДА ВИДИШ ПОНЕКОГАШ СОНЦЕ И МЕСЕЧИНА НА НЕБО?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Прашав како е можно во смисла дека земјата е "крушковидна топка" која се врти капирај малку копук. А зошто можеш да видиш сонце и месечина преку ден ако земјата е топка и се врти? Тоа нема да знаеш да го одговориш а русинче? :pos:

Член од
5 март 2022
Мислења
103
Поени од реакции
175
А зошто можеш да видиш сонце и месечина преку ден ако земјата е топка и се врти? Тоа нема да знаеш да го одговориш а русинче? :pos:
Ај бе оди легни си клошар еден. Ми земал ми натрупал тука 300 видеа и објаснува криви дрини сам со себе. Дегенерик.

Kajgana Shop

На врв Bottom