Заборави како ми кажуваше да сум пишувал во темата за втора светска и да не сум пишувал по други теми, да сум оправал тактики со Берик и не знам што?
Не можеш да ме тормозиш и да сакаш, форумската комуникација не може претерано да ме извади од такт, сум преживеал очи во очи со смртта, мислиш дека некој си форумски јузер со навреди може да ме тангира воопшто?
Претпоставувам дека те имам навредено одамна за што е крајно време да се извинам и тоа го правам во оваа прилика. Понекогаш тастатурата е побрза од рациото нажалост.
Не знам како поинаку да објаснам, морате да научите да прифаќате дека постојат лица со спротиставени мислења на вашите, не може сите да имаат еден те ист став, невозможно е.
Затоа тука се аргументите и фактите со чија помош може да се развие дискусија и да се види кој е во право а кој не. Неизбежно е да има различни мислења.
Toa ti bilo kazano vo smisla da ne se rezilis, onaka diplomatski. Daleku od toa deka sum ti zabranil, nemozam i da sakam, koga sme kaj toa.
Ne si me navredil mene licno( si me navredil ali nisto strasno, ni prv ni posleden, i daleku povekje od sega za sto placis), si gi navredil site koi poranesnoto ime na republikata im znacese nesto. Jbg zavrsena e taa rabota, samo ne e nesto sto taka lesno se zaborava.
Ako zabeleza, mojot stav okolu agresijata, vojnata, intervencijata, kako sakas narecija, generalno e mnogu porazlicen od skoro na site tuka, i prorusi i proamerikanci.
I ne e nesto omilen.
Pocni da pravis razlika pomegju stav, navivanje i manipulacija.
Jas dosega niti ednas ne izreagirav niti za unisteni konvoi, zrtvi na dvete strani, ni za kolku ke zavrsi, trebalo da zavrsi ili skoro nisto tekovno. Ne mi e ni bitno nesto posebno, ne se pravam deka se pritresvam od zal i sekiracii za ukrainskot narod, uste pomalce za vojnici ili voena oprema. Za arhitektura, infrastruktura pak ic.
Ne sum strateg, niti general ,niti imam uvid sto im se mota na Ukraincite ili Rusite vo glavata, so sto raspolagaat ili kakov im bil planot, ocekuvanite zrtvi i unistenata tehnika.