jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.449
- Поени од реакции
- 27.248
Дај сподели некоја група.Јао денес ептен експлицитна содржина по телеграм групиве, крвишта, лешови, распнати луѓе, елиминирани цели украински водови итн
Дај сподели некоја група.Јао денес ептен експлицитна содржина по телеграм групиве, крвишта, лешови, распнати луѓе, елиминирани цели украински водови итн
Да со причина, Србија тргна да ги окупира Унгарија, Австрија и понатаму имале план да ја окупираат и Франција.Одбранбен воен сојуз значи дека не стапува во сила се додека друга држава не стане агресивна. Дали без причина ги нападнаа Србија и Црна Гора тогаш?
Апсолутно. Се што сакаше Русија од Украина до настаните од 2014 година е да не биде дел од НАТО. Никој во Русија до тој момент не и спореше на Украина ни независност ни државност.Значи САД се криви за тоа што Русија изврши инвазија?
Ти реков, санкции од ОН никад никој немал, зборам од големите сили, санкциите во последните 30 години биле под притисок на САД. И да криви се за конкретната ситуација, уште повеќе што не застанаа во нивна одбрана туку ги искористија како куртони (ИСКРЕНО СЕ НАДЕВАМ ДЕКА И ТУКАШНИТЕ КУРТОНИ ЌЕ СЕ ПРЕПОЗНААТ) и ги фрлија на кучињата да ги јадат. Тоа ги прави уште покривиАгресиите на САД 99/01/03 беа со учество на десетици земји, вклучувајќи ја и РМ која праќаше војници во Ирак и Афган настрана контрактори.
Прашање е какво влијание би имале санкции врз САД имајќи предвид моќта на САД, петродоларот и земањето moral highground преку пропагандата на мас-медиумите, но за жал, САД се можеби едина земја на свет заедно со Сауди Арабија над кои никогаш никој нема да воведе санкции. Зошто е тоа така е долга и широка, особено случајот со инцестуозната творевина на полуоствровот е интересен.
Значи САД се криви за тоа што Русија изврши инвазија? Или да го негираат постоењето на украјинската нација? Е тоа не сум знаел.
Украјина е 500+ години под руска управа или влијание, преживеаа милион срања за тоа време вклучително и Холодомор, некако се потценува интересот на Украјинците да престанат да бидат руска марионета како до 2014.
Кост/Бенефит, што добиваат а што губат со тоа, после 500+ години редно е да повлечат линија и да видат на што се.
Не не, ај кажи ми бидејќи тогаш сум бил мало дете и не ме интересирало ова. Зошто НАТО одреди да ја нападне Србија и Црна Гора? Која придобивка сакаше да ја извлече од тоа? Територијална експанзија? Ограбување ресурси? Нешто трето?Да со причина, Србија тргна да ги окупира Унгарија, Австрија и понатаму имале план да ја окупираат и Франција.
Време е да се одлогираш, апсолутно се загина на темата, не знаеш кај тераш.
Уопште не значи ова. Ова не си го ни прочитал негде. Сам го смисли гарант. Се глеа.Одбранбен воен сојуз значи дека не стапува во сила се додека друга држава не стане агресивна.
Дали тоа сакаш да кажеш дека агресиите на САД беа оправдани, но на Русија се неоправдани?Дали без причина ги нападнаа Србија и Црна Гора тогаш?
Сериозно треба сега да гледам 10 мин, видео па да реплицирам? Не можеш сам со свои зборови да реплицираш па ставаш видео? Како да си промашил поентата на форумска дискусија.Еве ти тебе, инфорирај се малку, паметен дечко си не бива да луташ така.
НАТО ја нападна Србија и Црна Гора, односно Југославија, држава која секогаш била на нивна страна во сите можни војни пред тоа, и отцепи дел од нејзината територија, со што направи меѓународен председан кој допрва ќе им се крши од главата. Никогаш до тој момент во Европа не беа променети границите на ниту една држава по пат на војна.Не не, ај кажи ми бидејќи тогаш сум бил мало дете и не ме интересирало ова. Зошто НАТО одреди да ја нападне Србија и Црна Гора? Која придобивка сакаша да ја извлече од тоа?
Незнам што сакал ама на крајот ја отвори најголемата воена база во регионот. На територија што пред интервенцијата беше формално правно Српска.Не не, ај кажи ми бидејќи тогаш сум бил мало дете и не ме интересирало ова. Зошто НАТО одреди да ја нападне Србија и Црна Гора? Која придобивка сакаше да ја извлече од тоа? Територијална експанзија? Ограбување ресурси? Нешто трето?
Вака ќе ти кажам - овде сите се антагонизираат со тебе, оти си хомосексуалец, а инаку ти многу разумно збориш и си океј информиран, али само заради твојата сексуална определба сите те заебаваат.Не не, ај кажи ми бидејќи тогаш сум бил мало дете и не ме интересирало ова. Зошто НАТО одреди да ја нападне Србија и Црна Гора? Која придобивка сакаше да ја извлече од тоа? Територијална експанзија? Ограбување ресурси? Нешто трето?
Не мора да реплицираш, сфати го ова како услуга.Сериозно треба сега да гледам 10 мин, видео па да реплицирам? Не можеш сам со свои зборови да реплицираш па ставаш видео? Како да си промашил поентата на форумска дискусија.
демократија батка, нема заебанција.Хахахаха, не е можно што се случува. Отворив фејс (инаку последните неколку години многу ретко отворам) и на една објава од CNN им искоментирав West hypocrisy at its finest, за по неполни 30 минути добијам 48 часовен бан за коментирање и објавување по фб.
И овие му смислуваа вицови на севернокореецотМислам дека woke прогресивциве ќе го уништат запад тотално. Премногу се длабоко инфилтрирани во Универзитетите на запад.
Така да не ме плаши толку Путин, колку одговорот на ова стадово од запад, посебно САД.
Прегледај го приврзокот 323577