- Член од
- 16 ноември 2013
- Мислења
- 8.582
- Поени од реакции
- 13.952
@Ne_sum_ja вчера најдобра анализа имаше Мајкл Кофман, според ова што го пишуваш, мислам и ти го имаш читано него.
Се плаши Игорче да не го забележат дека е контра Запад, па да го нашутираат од Немачка.Игорче заобиколи ме. Очигледно си слепец кој не сака да види некои преочигледни работи. На пример поставување воена логистига помеѓу школи, згради. Војска која ги користи истите тие згради како позиции, а со тоа населението ко жив штит. Делење на оружје на цивили кои 3 дека се убиваат меѓу себе по улици. Не реков сигурно ќе се деси такво нешто, туку дека не би ме чудело. Моментално е во безизлезна ситуација, а лажните информации кои ги трупаше, сигурно влијаеа и на населението, кое голем дел ќе остане во Киев по негова вина. Во таква ситуација, нема да биде ни прв ни последен кој се свртел против своите, обидувајки се да претстави друго нешто. Не реков дека сигурно ќе се деси, туку дека не би ме чудело.
Не чита Ботасот.Косово се брани во Украина. (ова се албански зборови)
Ако е вистина, нели е должност на секој еден Албанец да оди таму сега?
(добро, не буквално на секој, ама на сите кои можат)
I ti gi ispomesa brzinite, toa bese Jon Mekejn. Putin cekase da se smeni Tramp zatoa sto e ovoj impulsiven i nepredvidliv i mozebi nemase nisto da napravi a moze i on ce sakase so nuklearki da se presmetuvaat.Пошо стариот е полн фрустрации! Како млад го обориле над Виетнам, и го јадел немиен таму неколку години!
Трамп беше Роџер Мур у споредба со сенилниов.
Ние се зафркаваме, ама реално курсот на јудео-масоните не зависи од тоа кој бил избран за претседател! Тоа е само техничко прашање.Со сила го турнаа со тоа "црниот живот значи" и сега гледам по социјални мрежи црнци се ситат што конечно дочекале луѓе со плава коса и плави очи да се бегалци. И нормално Фејсбук тоа не го регистрира како расизам.
Dardi da ne ja prespa ti 1999 ta godina?Кај и да е НАТО ќе почне активно да учествува во војната.
Ако Русија има право да нападне суверена земја, членка на ОН, признаена и од самата Русија, за да заштити две од чиста мира самопрогласени држави, тогаш НАТО и тоа како има право да се вмеша во војната.
Тоа може да биде трета светска војна, но Русија ја иницира, тука Нато и нормалниот свет не можат и не треба да останат настрана, Русија нема да се задоволи само со Украина, како што не се задоволи само со Крим.
Доколку се задоволеше Русија само со Крим, Донецк и Луганск, тогаш сегашните санкции би биле идеални да се покори Русија, но сега кога војната се шири, не можат да чекаат санкциите да дадат резултат.
Ne ti e toa Kosovo i Srbija ili Avganistan. Toa ce bide krajot na NATO, za zal ce plati svetot golema cena i ce treba vreme dodeka rabotite se vratat vo normala posle toa. Rusija ima najgolem broj nuklearki i najdobar raketen stit. Rusija gi znae site stratteski i komandni centri na NATO, veruj deka ima dovolno nuklearki za site od niv.Кај и да е НАТО ќе почне активно да учествува во војната.
Ако Русија има право да нападне суверена земја, членка на ОН, признаена и од самата Русија, за да заштити две од чиста мира самопрогласени држави, тогаш НАТО и тоа како има право да се вмеша во војната.
Тоа може да биде трета светска војна, но Русија ја иницира, тука Нато и нормалниот свет не можат и не треба да останат настрана, Русија нема да се задоволи само со Украина, како што не се задоволи само со Крим.
Доколку се задоволеше Русија само со Крим, Донецк и Луганск, тогаш сегашните санкции би биле идеални да се покори Русија, но сега кога војната се шири, не можат да чекаат санкциите да дадат резултат.
Нема шанси, не прај си со умот бајрам.Кај и да е НАТО ќе почне активно да учествува во војната.
Многу немудро од НАТО што чека Русите да направат стратегиски добивки на терен, па после да се вмеша воено.Кај и да е НАТО ќе почне активно да учествува во војната.
Identifikuvan e zaginatiot lider na AZOV vo denesniot napad vo Xarkiv