Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.007
Поени од реакции
18.809
Од мојот линк пак

Why the controversy?

Since marijuana is illegal, it is hard to do the controlled studies that have been done with tobacco.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Од мојот линк пак

Why the controversy?

Since marijuana is illegal, it is hard to do the controlled studies that have been done with tobacco.
Пфффф......
Жими КУ*ОВ им е забрането на американските владини истражувачи да ја испитаат марихуаната и да ги кажат нејзините ефекти.

едит:
рандом смешен факт
Cannabis was used as a truth serum by the Office of Strategic Services (OSS), a US government intelligence agency formed during World War II

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Од мојот линк пак

Why the controversy?

Абе аеееее кое срање , во доста земји е легално :pos2: нема смисла ова

I

Intex

Гостин
За канцерот и генџот: A number of studies show that THC provides medical benefits for cancer and AIDS patients by increasing appetite and decreasing nausea.

А може некаде да се најде чист THC, без да треба да се вдишува со пушење?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.007
Поени од реакции
18.809
Почни слободно.

За тоа е темава :pos:
Види може ти е смешно, ама мој најдобар другар се лечи од параноидна шизофренија. Знам дека параноидната шизофренија е наследна болест и треба да имаш генетски предиспозиции да ја добиеш, меѓутоа најчесто мора да постои поттикнувач за да се јави болеста а тоа се обично некоја голема траума или наркотици во кои спаѓа и марихуаната. И што е најлошо човекот си комбинрира сега терапија (Менделекс) и гане. Пред некое време доживеа нервен слом па го однесоа да лежи во клиника

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
За канцерот и генџот: A number of studies show that THC provides medical benefits for cancer and AIDS patients by increasing appetite and decreasing nausea.

А може некаде да се најде чист THC, без да треба да се вдишува со пушење?
Мм..чист знам дека може да се вади, кристализиран, али као ќе го користиш тоа појма неам.
Ако нејкеш да го пушиш моеш да го јадеш. :)
Тоа е при процесот на правење хашиш : )) таму можеш да имаш 100% тхц
Aли пак го пушиш :D
Осим ако не го готвиш, шо на крај па исти к*р искача.

I

Intex

Гостин
Тоа е при процесот на правење хашиш : )) таму можеш да имаш 100% тхц
Кажи нешто повеќе де, не почнувајте и не завршувате.:P
Значи хашишот е 100 x100 (интересно го пишам, знам:D) чист THC? Од кое растение се добива?
Не се смејте, I'm newbie into this.:P

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Види може ти е смешно, ама мој најдобар другар се лечи од параноидна шизофренија. Знам дека параноидната шизофренија е наследна болест и треба да имаш генетски предиспозиции да ја добиеш, меѓутоа најчесто мора да постои поттикнувач за да се јави болеста а тоа се обично некоја голема траума или наркотици во кои спаѓа и марихуаната. И што е најлошо човекот си комбинрира сега терапија (Менделекс) и гане. Пред некое време доживеа нервен слом па го однесоа да лежи во клиника
Треба сам да е свесен , покрај таква гадна болест - кај пие менделекс па и со гане .. е не ја бива комбинацијава.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Значи хашишот е 100 x100 (интересно го пишам, знам:D) чист THC? Од кое растение се добива?
од cannabis sativa

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Хашишот се вади од канабис.
И као уљенце е. (oд таму и називот, hash oil)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.007
Поени од реакции
18.809
Па тоа е проблемот, не е свесен за ништо, а претпоставувам и самиот знаеш колку е штетен Менделексот

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Има објаснето мислам во постарите постови , па од канабис се добива - тхц трихомите т.е. кристалите се употребуваат при правење на хашот а тие содржат скоро целата моќ на тхц во растението.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Па тоа е проблемот, не е свесен за ништо, а претпоставувам и самиот знаеш колку е штетен Менделексот
Глеј, се е лошо ако претеруваш.
Јади по 3 кила помаранџи на ден па види шо ќе ти се деси.
Алкохолот е достапен за секој шо ќе влезе у маалската продавница, и се повеќе млади завршуваат на токсикологија, на раб на умирање.
Такви идиоти имало, има, и ке има секогаш.
Прашање е само со што ќе се предозируваат, и колку е штетно предозирувањето (кое за среќа или не, од канабис не моеш да умреш при предозирање)

Kajgana Shop

На врв Bottom