Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
по мислењево, веќе немам сомнеж дека си од оние што возат у рикверц.
Дај бе човеку одјеби. Небитен си, преку тасета за твојот сомнеж. Ако сакаш да добиеш внимание од мене, не мора повеќе да ме цитираш. Ти пишува во претходното мое мислење за тебе ако сакаш да ти посветам внимание што треба да направиш. Се дотогаш, гетлајф и скини ми се ск......

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Ако не си, тогаш јас ќе те частам едно шетање низ Белорусија ако заврши срањево побрзо, да видиш чисто од сопствен агол како е :)
Е ова веќе е друго. Договорено :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ајде тебе да ти влези Бугарски тенк таму кај што живееш, што би направил?
Jas bukvalno nisto ne bi napravil ako gledam deka ne pipaat civilno naselenie.. Ako saka i albanski tenk da dojde, ako samo si stoi pokraj avtopat i ne smara civili, zs da go diram?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Jas bukvalno nisto ne bi napravil ako gledam deka ne pipaat civilno naselenie.. Ako saka i albanski tenk da dojde, ako samo si stoi pokraj avtopat i ne smara civili, zs da go diram?
Зошто можеби е дојден да ти го окупира домот?! Ако ти побара да ги спуштиш гаќите, и да му се напучиш, ќе му ги спуштиш, оти убаво те замолил, не ти се развикал? :)no hard feelings

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
На почеток биле 70 ама без бугарските 30 остануваат 40 па ќе видиме колку ќе им траат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.400
Лукашенко се закани: Ова сега не е војна, за ден-два ќе има војна, а за три дена маскар

-Конфликтот што избувна во Украина не е ништо. Верувајте ми, знам за што зборувам! Ако продолжи вака, ќе биде многу полошо. А Зеленски нема да се скрие во ниту еден бункер, ниту во САД, ниту во кој било друг. Затоа денеска мора да се прекине војната, додаде Лукашенко, кој потоа се поправи и рече дека за него во Украина сѐ уште нема воопшто војна, туку само конфликт.

-Сега не би го нарекол ни војна, тоа е конфликт. За ден-два ќе има војна, а за три дена масакр, додаде тој.

Ова ми излезе како вест, од Инфомакс е. Пробувам да ја најдам изјавава на Лукашенко на англиски, ја нема.

Ако е вистина оваа изјава.

Вие што го поддржувате реално треба да си подразмислите дали имате ментален склоп за ова да ви е нормално, а ако ви е нормална ваква изјава, тогаш немам што да ви речам повеќе. Не вреди ни зборови да трошам
Цитираш нешто, за што и самиот се сомневаш дека е вистина. Никаде ја нема таа изјава.

И потоа веројатно се транспортираш во паралелен универзум, во кој таа изјава е вистината и од таму ги прозиваш тие таму кои го подржуваат кажаното?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.968
Полека полека дојдоа куртоните на темава
Јас тоа сакав да искоментирам. Пред 8 години неколкумина бевме на темава кога почнаа крвопролевњата на Украина ама ликовиве ги немаше тогаш.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Проблемот е тоталитаризмот, фашизмот е вид негова разновидност.
Dr.-Joseph-Goebbels-German-Chancellor-Adolf-Hitler-Reichs-Sports-Leader-Hans-von-Tschammer-und...jpg

Има многу општества каде народот верува во нив, и мнозинството ќе умре да ги брани,
нема разлика дали се праведни или не, проблемот е индоктринација.

Адолф+Мусолини_smail.jpg

Мора со сила, глад, војна да се принудат или победат.
Киев5.jpg

Путин прави точно тоа.
Киев6.jpg

Проблемот е гнилиот запад, како да ги кажам ова Евросодомитиве, можеа уште 1991 да остават да се обединат или слијат Русија-Белорусија-Украина во една држава, слично како Источна и Западна Германија.
Пред самиот крај оној Пијаницата Елцин, разбра дека Русија нема да биде рамноправна со Западот, а целта им е да ја нема. Тогаш го стави Путин, но за 30 години деградација, постигнаа многу со Дерусифукација на рускиот народ во Киевска Русија, градење на нацизам...
Русија во моментов ги лечи. После капитулацијата за 2-3 години депрогармирање, сами ќе сакат да се со Русија, но мора да се помине тој пат.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Многу ми се смешни овие дебилчињата што навиваат за Русија, мешаат политика анти лбџт, анти глобализација а у Украина недолжни луѓе умираат....да се денес живи Делчев и компанија прво ваквите "македонци" ќе ги исчистат.....гнаси и предавници што тука еден тенк да влезе први ќе избегаат у САД или Европа.....

Русија има секое право да се лути ради Украина и НАТО, прошлата Колд вор беше обратна ситуација, Русија сакаше на Куба да стави ракети али тогаш САД не изврши инвазија....

Русиве ова мораа да го решат на дипломатски начин, оваа инвазија само ќе го кошта Путин куршум у чело ништо помалце....
Може пробал да реши мирно, на дипломатски начин....што мислиш ти?

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Зошто можеби е дојден да ти го окупира домот?! Ако ти побара да ги спуштиш гаќите, и да му се напучиш, ќе му ги спуштиш, оти убаво те замолил, не ти се развикал? :)no hard feelings
Pa rusive toa li im go pravat? Gledas deka si proagjaat pokraj civilno naselenie i go ignoriraat.

Kajgana Shop

На врв Bottom