Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Видела жабата, коњот се потковува па кренала и таа нога
Како и ред други работи во смисла на "санкции" кон Русија, така денес газда Бујар рекол и воздушниот простор ќе го затвориме.
Сите го прават тоа, што па да не и он. Pse jo

Ние на Русија и го затвараме небото, а Русија на нас вентилот за гас. Па види сеа.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.278
Конечно бесплатна електрична енергија за дедо му :aplauz:

• Хаха
Reactions: A__
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.792
Поени од реакции
39.966
Screenshot_4.jpg

Се пука на две илјади километри од тука, овие напунија гаќите. :pos:

Мажиштата што се сликаат и снимаат со еден куп оружје, одма цвикаат и бараат помош од Америка. :ROFLMAO:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.517
Поени од реакции
27.335
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Некако пуштив 24 часа, само Жерновски го познав другите врска неам кој се. Од овие 5 минути слушање ќе помислиш дека русите се навлезени во секоја пора и дека овие на власт се борат против тоа влијание. Велат дека секаде биле навлезени и работат на дестабилизирање на државата.
Може некој да ми објасни од каде им овие анализи на овие ?
Мене единствена логика ми е дека измислуваат такви влијание со цел да се најде причина да во иднина се има изговор кога ќе затворат некој портали и ќе цензурираат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.517
Поени од реакции
27.335
Некако пуштив 24 часа, само Жерновски го познав другите врска неам кој се. Од овие 5 минути слушање ќе помислиш дека русите се навлезени во секоја пора и дека овие на власт се борат против тоа влијание. Велат дека секаде биле навлезени и работат на дестабилизирање на државата.
Може некој да ми објасни од каде им овие анализи на овие ?
Мене единствена логика ми е дека измислуваат такви влијание со цел да се најде причина да во иднина се има изговор кога ќе затворат некој портали и ќе цензурираат.
Не бе, си мислат дека народот пие Руска пропаганда. А не ја гледаат реалноста дека за анти-НАТО расположението во државава највеќе придонесе НАТО со неговата лицемерна политика спрема нас. Не понижија до земја, не натераа да потпишеме капитулација при добиена војна, не натераа да го смениме името, не тераат да трпиме тепање и убиства од Албанците, и после Цацко е крив.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Не бе, си мислат дека народот пие Руска пропаганда. А не ја гледаат реалноста дека за анти-НАТО расположението во државава највеќе придонесе НАТО со неговата лицемерна политика спрема нас. Не понижија до земја, не натераа да потпишеме капитулација при добиена војна, не натераа да го смениме името, не тераат да трпиме тепање и убиства од Албанците, и после Цацко е крив.
Наративот доаѓа од оние комуњари кои ги правеа небањати сите што беа против промена на име, против сдс. Сега го прават русофил секој што не се согласува со нив.
Јас кога објаснувам дека за тие треба да има кампови за реедукација ми се смеат дека се зафркавам. Не, мртов сериозен сум дека или такво нешто или протерување.

• Ми се допаѓа
Reactions: TOT

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Наративот доаѓа од оние комуњари кои ги правеа небањати сите што беа против промена на име, против сдс. Сега го прават русофил секој што не се согласува со нив.
Јас кога објаснувам дека за тие треба да има кампови за реедукација ми се смеат дека се зафркавам. Не, мртов сериозен сум дека или такво нешто или протерување.
Ги има такви и у Русија, тоа е некој синдром претпоставувам....ама у секој случај треба да се отарасиме од тоа зло.
Автоматски споено мислење:

Нема медиум што не е под контрола на овие ѓубрињава, Џорџ Орвел можел да сонува само....каква страшна контрола и манипулација на информации постои тоа е чудо. Да ги забранат „Раша тудеј“ и „Спутник“ на територијата на ЕУ :facepalm:
Со кој памет ќе цензурираат вести и информации не ми е јасно.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.494
Поени од реакции
24.740
jebes raketi so pogolem dostrel slavjanka od mkd puka... kjorci

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.042
Поени од реакции
83.481
Отсекогаш ме болело кур за Русија.
Но, западната политика во земјава, минативе 30 години имаше главен збор и ни донесе само несреќа. Не направи слуги во сопствена земја. (секако, во соработка со СДСМ и ВМРО ДПМНЕ)

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.281
Поени од реакции
8.683
Гледам сабајле Апасиев ја заплескал Синоличка Трпкова, и со право. Не можам да разберам ја разберам перверзната потреба од лицемерие постојано да глуми и да се промовира во некаков наводен заштитник на социјално загрозените, а нејзиниот маж е типичен робовласник сличен на тие од транзицијата од 90-те. Нема минимум доблест нити да ја држи затворена устата гадот џуџест.

Kajgana Shop

На врв Bottom