Русите имаат s-500, ние ја имаме СлавјанкаА да ја дадеме во донација нејзе таму у први борбени редови
PopravenoНе си во тек. S-500 имаат:
Не бе, си мислат дека народот пие Руска пропаганда. А не ја гледаат реалноста дека за анти-НАТО расположението во државава највеќе придонесе НАТО со неговата лицемерна политика спрема нас. Не понижија до земја, не натераа да потпишеме капитулација при добиена војна, не натераа да го смениме името, не тераат да трпиме тепање и убиства од Албанците, и после Цацко е крив.Некако пуштив 24 часа, само Жерновски го познав другите врска неам кој се. Од овие 5 минути слушање ќе помислиш дека русите се навлезени во секоја пора и дека овие на власт се борат против тоа влијание. Велат дека секаде биле навлезени и работат на дестабилизирање на државата.
Може некој да ми објасни од каде им овие анализи на овие ?
Мене единствена логика ми е дека измислуваат такви влијание со цел да се најде причина да во иднина се има изговор кога ќе затворат некој портали и ќе цензурираат.
Наративот доаѓа од оние комуњари кои ги правеа небањати сите што беа против промена на име, против сдс. Сега го прават русофил секој што не се согласува со нив.Не бе, си мислат дека народот пие Руска пропаганда. А не ја гледаат реалноста дека за анти-НАТО расположението во државава највеќе придонесе НАТО со неговата лицемерна политика спрема нас. Не понижија до земја, не натераа да потпишеме капитулација при добиена војна, не натераа да го смениме името, не тераат да трпиме тепање и убиства од Албанците, и после Цацко е крив.
Ги има такви и у Русија, тоа е некој синдром претпоставувам....ама у секој случај треба да се отарасиме од тоа зло.Наративот доаѓа од оние комуњари кои ги правеа небањати сите што беа против промена на име, против сдс. Сега го прават русофил секој што не се согласува со нив.
Јас кога објаснувам дека за тие треба да има кампови за реедукација ми се смеат дека се зафркавам. Не, мртов сериозен сум дека или такво нешто или протерување.
Нема медиум што не е под контрола на овие ѓубрињава, Џорџ Орвел можел да сонува само....каква страшна контрола и манипулација на информации постои тоа е чудо. Да ги забранат „Раша тудеј“ и „Спутник“ на територијата на ЕУНе бе, си мислат дека народот пие Руска пропаганда. А не ја гледаат реалноста дека за анти-НАТО расположението во државава највеќе придонесе НАТО со неговата лицемерна политика спрема нас. Не понижија до земја, не натераа да потпишеме капитулација при добиена војна, не натераа да го смениме името, не тераат да трпиме тепање и убиства од Албанците, и после Цацко е крив.