Ние ги учевме на бугарски јазик и така одговараме, мислам подобро ќе ти биде така да ги научиш. Инаку можеш да ги најдеш на форумот со (лупата) пребарувај по клучни зборови 'прашања' 'интервју' и сл.
Јас ги имав на македонски и на македонски си зборував. Не ни планирав да зборувам бугарски.
А и сите таму шо беа сите на македонски одговараа. Никој не прави проблем ако зборуваш на македонски. И ние ги разбираме и тие не разбираат.
И мене посредникот ми препорача ако не се чувствувам комотно да зборам на бугарски тогаш подобро да си зборам на македонски отколку да се гњавам и мачам со одговорите.
kade treba da se javi brojce nesto da pises ako imas i pretpostavuvam broj na prepiska treba da se naglasi najverojatno. go kazuvaat toa i telefonski ??? pisi mi te molam
Автоматски споено мислење:
pozdrav druze , ne ti treba nikakvo zakazuvanje odi si vo policiska РУ 2 kaj glavnata avtobuska so kopija od pasos (pretpostavuvam) imas platen parking odma od sprotiva stanicata cekaj red nadvor , vleguvas davas pasos i ti go izdavaat baranjeto koe moze i veke da bide elektronski popolneto a ti da treba samo da popolnis ВЈЕРНО ИЛИ НЕВЈЕРНО во зависност ако имаш некоја промена на адреса претпоставувам . koga do vadev jas pasosot za prv pat vidov edna zena bugarka koja go prodolzuvase taka bese kaj nea .ako sakas po brza postapka slikaj se najrano sto mozes pred 11 za da ti bide gotov do 15 casot. ako sanas po redovna , vikaat za 30 dena ama brzo gi vadat za 20 dena, Pisi mi sto si napravil da znaat site kako ke pomines. AKO GRESAM NEKA ME ISPRAVI NEKOJ. ЕВЕ ГО И БАРАЊЕТО ЗА ПРВ ПАТ НА ФОРУМОВ !!!!!!!!!!!
Најпрво се упативме кон местото на сликата бр.1, зборам во множина бидејќи сестра ми продолжување пасош а не јас, одве рекоа дека не може да се направи брзо постапка за вадење во 1 ден може за минимум 3 дена, па така не упатија на "bulevard "Knyaginya Maria Luiza" 48" а институцијата изгледа како на слика 2. Таму сликаат до 12 часот по нивно време и пасошот е готов после 16 часот по нивно време, и истото кошта 105 евра.
23.02 указ 14
Почната процедура 2017г. Април месец преку вујко. Интервју 17 април 2019г. На дополнителна ставен во јуни 2021г. како дополнителени док. се однесени копија од бг пасош на брат ми. Положителна од 20.10.2021 до указ на 23.02. Се пишуваше на форумот дека бг пасош од брат или сестра не поминува и ќе следува отказ еве ја сум пример дека тоа не е така, ако имате брат или сестра со бг пасош како доп. док. доставете, барем кај мене без тоа ќе следуваше отказ. Ви посакувам на сите среќа и во најскоро време указ.
jas sum isto kako tebe dokumenti od pradedo dedo potvrda od bg klub i od brat pasos uste na untervjuto gi podnesev plus i uste sum na finalna veke 11 meseci tvojata situacija mi dava nadez pa ke vidime
Разгледувам некои преписки по консулски пат од 2019 и приметив на преписката 10730/2019 Советот го одбил лицето заради недоставување на документ за родствени врски ..
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Лицето не е представило удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран неговија родител б'лгарски гражданин - Васо Ристов в определенија срок след неговото уведомјаване.
Разгледувам некои преписки по консулски пат од 2019 и приметив на преписката 10730/2019 Советот го одбил лицето заради недоставување на документ за родствени врски ..
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Лицето не е представило удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран неговија родител б'лгарски гражданин - Васо Ристов в определенија срок след неговото уведомјаване.
Мене повеќе ме запрепастува дека некој аплицирал преку родител БГ државјанин, го ставиле на дополнителна каде му побарале да достави потврда за роднинска врска од општината во Бугарија и он не се нафатил да отиде до Софија да ја достави и сега си дозволил да го одбијат. Сигурно воопшто не го ни следел статусот и мислел дека посредникот се проверува и држи под контрола.
Барај постови на алтаир по темава, имаш напишано кои агенции вршат превод и легализација.
Наједноставно, гуглај, ги има и на гугл мапс. Треба да им прстиш слики н маил и ќе ти средат работа, пошти не ти требаат.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.