И мислиш некој ќе ти каже преку интернет?Kaj nas ima li da se nabavat magic mushrooms? (znam deka e nelegalno, me interesira, i kolku kosta otprilike edna pecurka
И мислиш некој ќе ти каже преку интернет?Kaj nas ima li da se nabavat magic mushrooms? (znam deka e nelegalno, me interesira, i kolku kosta otprilike edna pecurka
Може да се пуши во кофишопови, и надвор, во други угостителски објекти не е дозволено.Баш ме интересира дали во Холандија и во другиве држави каде е дозволена марихуаната може да пушиш во сите места или има посебни кафичи, биртии и такви места
“Премногу истражувања беа спроведени врз помали групи за од нив да бидат извлечени широки заклучоци,” објаснува професорот Џон Халперн, водач на студијата за чии потреби американскиот Национален институт за злоупотреба на дрога оддели 1,8 милиони долари.
Според Халперн, во претходните истражувања биле вклучени луѓе кои консумираат екстази, танцуваат по цели ноќи и не внесуваат доволно течности, не земајќи предвид дека и без екстази, ваквиот начин на живот е ризичен. Во студиите како фактори биле исклучени и алкохолот и другите дроги.
Во проектот чија цел била да ја реши дилемата дали екстазито го оштетува мозокот или не, биле вклучени испитаници кои ја земаат исклучиво оваа дрога.
Резултатите покажале дека 52-та корисници на екстази, немале ниту малку различни когнитивни способности од 59-те лица кои биле комплетно “чисти.”
“За да утврдиме дали лажат и дали земаат други дроги или пијат алкохол, на испитаниците им земавме примерок од косата. Споредивме една група која танцува на рејв забави цела ноќ и зема екстази и слична група која само танцува и не зема есктази. Откривме дека нема разлика во нивните когнитивни способности,” вели Халперн, обелоденувајќи дека минатите истражувања потенцирале проблеми кои настануваат од недостиг на сон, алкохол и некоја друга дрога, но не и екстази.
не вервам да има нешто од овие кај нас.. али ефтинки ти се порачај си :smir:http://www.world-of-lucid-dreaming.com/dream-herbs.html
Некоја сорта да не ви е позната?
hear the man.. Jah man. The flower of the world.. peace :mist:
ПП м`кеј.Nekoj nekogash probal DMT?
Shto e? Kako e? Iskustva?
Bukvalno sho ti prai? Znachi efekti?
Ima premnogu na wikipedia, nemozham da chitam, a me zainteresira nekoj tip pishal na Shpongle stranata na fb : how cool is dmt?
Odozdole ima interni komenti povrzani so nekoj muabet shto ne gi razbiram.
Smart ass kaj si sea? -.-
не сум запнал ,само онака лагано си се белам ,сигурно знаеш како е па објасни и на девојчето thetinule .Ако си запнал, бели се.
Ако ништо друго, барем не се жутиш.
ДМТ е дрога до која најтешко се доаѓа...буквално.Nekoj nekogash probal DMT?
Shto e? Kako e? Iskustva?
Bukvalno sho ti prai? Znachi efekti?
Ima premnogu na wikipedia, nemozham da chitam, a me zainteresira nekoj tip pishal na Shpongle stranata na fb : how cool is dmt?
Odozdole ima interni komenti povrzani so nekoj muabet shto ne gi razbiram.
Smart ass kaj si sea? -.-
Најмистериозната дрога.. Има доста на нет.. Тешко дека во Македонија да има. А ако има ПП ме.ДМТ е дрога до која најтешко се доаѓа...буквално.
Не верувам дека има некој на форумов шо пробал.
Има доста на нет - а на википедија вика дека документацијата за експериментите у Америка е класифицирана xDНајмистериозната дрога.. Има доста на нет.. Тешко дека во Македонија да има. А ако има ПП ме.
ДМТ да пробам барем еднаш во животов и не барам веќе ништо.
А и не е толку опасна дрога. барем ако знаеш како да ја конзумираш.:smir:
Ок, ок. реков бели се, само немој да се жутиш.не сум запнал ,само онака лагано си се белам ,сигурно знаеш како е па објасни и на девојчето thetinule .