Дрога ( Наркотични дроги )

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Баш ме интересира дали во Холандија и во другиве држави каде е дозволена марихуаната може да пушиш во сите места или има посебни кафичи, биртии и такви места
Може да се пуши во кофишопови, и надвор, во други угостителски објекти не е дозволено.

P.S. Во кофишопови ако сакаш да мешаш марихуана со тутун си има посебни простории, а ако ја пушиш чиста ондак си пушиш кај шо се сите. (Ова ти е ради законот за пушење). :)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Take a drug to set you free,
Strange fruit from a forbidden tree.

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Причините поради кои беа погрешни истражувањата кои докажуваа штетност на екстазите:
http://on.net.mk/zhivot/poroci/ekstazi-film-vi-prikazhuva
“Премногу истражувања беа спроведени врз помали групи за од нив да бидат извлечени широки заклучоци,” објаснува професорот Џон Халперн, водач на студијата за чии потреби американскиот Национален институт за злоупотреба на дрога оддели 1,8 милиони долари.
Според Халперн, во претходните истражувања биле вклучени луѓе кои консумираат екстази, танцуваат по цели ноќи и не внесуваат доволно течности, не земајќи предвид дека и без екстази, ваквиот начин на живот е ризичен. Во студиите како фактори биле исклучени и алкохолот и другите дроги.
Во проектот чија цел била да ја реши дилемата дали екстазито го оштетува мозокот или не, биле вклучени испитаници кои ја земаат исклучиво оваа дрога.
Резултатите покажале дека 52-та корисници на екстази, немале ниту малку различни когнитивни способности од 59-те лица кои биле комплетно “чисти.”
“За да утврдиме дали лажат и дали земаат други дроги или пијат алкохол, на испитаниците им земавме примерок од косата. Споредивме една група која танцува на рејв забави цела ноќ и зема екстази и слична група која само танцува и не зема есктази. Откривме дека нема разлика во нивните когнитивни способности,” вели Халперн, обелоденувајќи дека минатите истражувања потенцирале проблеми кои настануваат од недостиг на сон, алкохол и некоја друга дрога, но не и екстази.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
hear the man.. Jah man. The flower of the world.. peace :mist:

Top vistinska slucka vo Jamaica:
sletuvam, odam na pasoska, potoa vo menuvacnica, na pult za taxi, odam do kola, vleguvam, mi veli:
hi mon, want some ganja? Mu velam ne. Mi vika: you police? Mu vikam ne. Mi veli: and you don't want ganja? Ama so unezveren izraz na lice.
Mu vikam, hey, it's six am I need my hotel, two cups of coffee and than all the rest.
Vika: ah, so you want ganja!
Mu vikam, OK, but later, you come, pick me up, we go my treat and drink, puff some, and party.
Mi vika: Amma gonna make you a proper jamaican mon.
You wake up, smoke some ganja, then maybe a drink, some sex if no hangover, and than do all rest mon!

Caroj

--- надополнето ---

Natural si e natural

T

theTinule

Гостин
Nekoj nekogash probal DMT?
Shto e? Kako e? Iskustva?
Bukvalno sho ti prai? Znachi efekti?
Ima premnogu na wikipedia, nemozham da chitam, a me zainteresira nekoj tip pishal na Shpongle stranata na fb : how cool is dmt?
Odozdole ima interni komenti povrzani so nekoj muabet shto ne gi razbiram.
Smart ass kaj si sea? -.-

T

Tetro

Гостин
Ima premnogu na wikipedia, nemozham da chitam, a me zainteresira nekoj tip pishal na Shpongle stranata na fb : how cool is dmt?
ПП м`кеј.

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
Ако си запнал, бели се.
Ако ништо друго, барем не се жутиш.
не сум запнал ,само онака лагано си се белам ,сигурно знаеш како е па објасни и на девојчето thetinule .

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ДМТ е дрога до која најтешко се доаѓа...буквално.
Не верувам дека има некој на форумов шо пробал.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
ДМТ е дрога до која најтешко се доаѓа...буквално.
Не верувам дека има некој на форумов шо пробал.
Најмистериозната дрога.. Има доста на нет.. Тешко дека во Македонија да има. А ако има ПП ме.
ДМТ да пробам барем еднаш во животов и не барам веќе ништо.
А и не е толку опасна дрога. барем ако знаеш како да ја конзумираш.:smir:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Најмистериозната дрога.. Има доста на нет.. Тешко дека во Македонија да има. А ако има ПП ме.
ДМТ да пробам барем еднаш во животов и не барам веќе ништо.
А и не е толку опасна дрога. барем ако знаеш како да ја конзумираш.:smir:
Има доста на нет - а на википедија вика дека документацијата за експериментите у Америка е класифицирана xD
Како и да е, ектракцијата е лесен процес - али макотрпен. (ти треба шо се вика тон трева (која може да се најде у македонија) за да се екстрактира една доза)
Да имаше Ayahuasca кај нас...xD

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
не сум запнал ,само онака лагано си се белам ,сигурно знаеш како е па објасни и на девојчето thetinule .
Ок, ок. реков бели се, само немој да се жутиш.
Иначе лагано белење е лесно како лагано возење по уздолница. Док има уздолница, нагиб, има да шибаш кога ќе снема ќе успориш. Али шо те знам, може имаш добри кочници.

I

Intex

Гостин
Дали марихуаната, т.е. тревата канабис како чајче, и да се пие? Ако да, некој нека објасни на пошироко. Фала.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom