Go pravdash Putin ok, od svoja gledna tochka sekoj e u pravo. Vtoriot del ne si go prochital shto se odnesuva na nas.
Абе океј, стое тоа, ама таа паралела шо се праве Украина-Русија и Македонија-Бугарија ми нема смисла. Поради тоа шо помеѓу Украина-Русија причината е тоа шо Русија си ги бране своите интереси. Е сега, како и Украинците ги гледаат Русите во оваа ситуација, во ситуација кога Бугарија би не нападнала нас, исто и ние така би ги гледале Бугарите, како агресори само кој почнуват војна од омраза.
Работата е, причината на Русија за оваа војна е многу по валидна отколку шо би била причината Бугарија да не нападне дека и крадиме историја, под тиа изговор.
И за крај, мојот став не значи дека сум против Украинците или не сочуствувам со нив, на крајот на денот Американците и НАТО се тиа шо се за ебење и се индикаторите на ваа братоубиствена војна.
У случај затоа што некад комшијата твој може да полуди и да те убие од ќотек, земи палки палки и прати ги децата твои да му ебат матер сеа дури е време.
Да потсетам дека сме 2022 а не 1500та година.
Вака треба да се поставе тоа.
Комшиата мој се запнал да си живее со човек од другото град/село кој ме мразе мене, а тој човек му дава палки на мојот комшија и го уче како да ги користе, а притоа и му кажува дека јас сум опасен по мојот комшиа, иако по ми одговара мене да си имам комшиа со кој ќе живеам отколку ќе се мразам.