10 000 рубљи? па ова е 120тина евра џам ќе свиткаат со тие париДо сега преку 700.000 цивили заминале за Русија, колку ли од нив ќе останат таму а колку ќе се вратат во Украина.
Ирелевантно колку евра се, но и за во Русија 10к рубљи не се некоја пара.10 000 рубљи? па ова е 120тина евра џам ќе свиткаат со тие пари
Натовците први ке киднат и ке гаѓаат од далеку со дронови како пи..ња . За греота е што ке страда невин народ поради слепци..Ситуацијата навестува дека скоро ќе се започне со воени дејствија.
Сега му е мајката фабрика за муниција да се отвори.Аваксиве амерички више недела дена секој ден летаат низ Украина. Еве го пак вечер полетан од база на Сицилија. Мириса дека ќе почне ова кај и да е. На што ќе личи бог знае, ќе изгине едно чудно невин народ. Еден куп пари ќе се напраат.
Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk, не било авакс. Бетер ова.
Кога бев дете во маалото имаше 2 тетки од тамуСега му е мајката женска од Украина да се фати.
Ортачки у Сумбро Трејд (Самоков) да влеземе? Ќе спиеме у Брод, има и пицерија.Сега му е мајката фабрика за муниција да се отвори.
А што мислиш колку луѓе во последниве 8 години колку луѓе пројдоа низ украинската војска? Хрватска на најчистиот попис на бранители омаше 400.000+, па со врски го напумпаа на 520.000. Зошто Украина која е 10 пати поголема и има дупло подолга војна не би имала 400.000 со воено искуство?Види сега ако ти си ги преместуваш головите од коментар во коментар јас тука не можам да направам ништо. Ти имаше кажано дека Украинската војска со нивниот 400 000 персонал ( не ни влегувам во тоа каква фантазија е ова), не им дошло да некој рандом Албанец или Косовар да примаат во свој редови. Јас ти дадов линк од Албанец кој е примен во нивните редови.
Патем тој не е дел од некаква паравојска туку е дел од армијата на Украина. И тоа е тоа.
Путин доцна вчерва потпиша указ да се повикаа резервениот состав на воени вежби.