Каде може да најдам? (Општи прашања)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Јас имам една, наплаќа 50 евра од квадрат, кажи ми ако сакаш број.
Не примети дека два пати веќе ти го бришам мислењето? Ако можеш да помогнеш, повели, во спротивно без непотребни постови.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Не примети дека два пати веќе ти го бришам мислењето? Ако можеш да помогнеш, повели, во спротивно без непотребни постови.
па пробвам да помогнам, зошто мислиш дека не сакам да помогнам ? што е погрешно во мојот пост?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Каде може да се најде када со димензии на дното да се 170/180см, не горната димензија 180, а долу стеснето/скратено на 140см.
Имаме потреба од такво нешто, да може комотно да се испружи, лежи и мирува, без да свиткуваш нозе за да те собере.
Може и обична да е, може и со хидромасажа, битна е долната димензија.
Ако некој бил во кадите во Катлановска бања, знае за што зборам.
Секаде каде и да најдам када ја пишува горната димензија, а долу на дното ептен кратко, само за да седиш.
Ги пребарав скоро сите мк сајтови преку гугл што ги наоѓа кога ќе пишеш хидромасажни кади. Нема такво нешто или не успевам да најдам.
Дали сте сретнале некаде вакво нешто, или ќе мора да се ѕида:)

Zfg

Член од
17 февруари 2022
Мислења
2
Поени од реакции
1
Дали има некаде да се продаваат пилици за рам како што користевме на часови по Отп?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Каде можам да најдам Bovin Vranec Imperator цела кутија ми треба. Кај има де лукс македонско вино во шишиња малку поголема количина за поефтино.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Апчиња (ибупофен, парацетамол), антибиотици (рецептата ми ја зедов во аптека), витамини/минерали (мултивитамин, магнезиум, б комплекс и сл.) дали дозволуваат на авион? И дали мора да бидат запечатени фабрично, или не прават проблем и ако ти се отворени од тековна терапија? И дали е попаметно да се стават во чекираниот багаж, или горе во кабинскиот?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Апчиња (ибупофен, парацетамол), антибиотици (рецептата ми ја зедов во аптека), витамини/минерали (мултивитамин, магнезиум, б комплекс и сл.) дали дозволуваат на авион? И дали мора да бидат запечатени фабрично, или не прават проблем и ако ти се отворени од тековна терапија? И дали е попаметно да се стават во чекираниот багаж, или горе во кабинскиот?
Се е дозволено но не повеќе од една две кутии од се. И да не пренесуваш големи количини пола куфер на пример т.е. колку за лична употреба. Кај сакаш стави ги.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.013
Сум носел со мене и на континентални и на интерконтинентални летови, немало никаков проблем. Во личниот багаж сум ги носел секогаш, во оригиналното пакување. Нормално во количина за лична употреба.
Еднаш на JFK (USA), на скенер заприметија, го отворив ранецот, ви благодарам, имајте убав престој. Никаков проблем.

Последно уредено:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Се е дозволено но не повеќе од една две кутии од се. И да не пренесуваш големи количини пола куфер на пример т.е. колку за лична употреба. Кај сакаш стави ги.
Сум носел со мене и на континентални и на интерконтинентални летови, немало никаков проблем. Во личниот багаж сум ги носел секогаш, во оригиналното пакување. Нормално во количина за лична употреба.
Еднаш на JFK (USA), на скенер заприметија, го отворив ранецот, ви благодарам, имајте убав престој. Никаков проблем.
Ви благодарам и на двајцата :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Пред некоја година барав регулации за ова, треба рецептите да ги имаш со себе или макар копија... Ама во реалност никогаш ми немаат побарано.
Јас ги ставам во багажот за чекирање.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.617
Поени од реакции
769
Пред некоја година барав регулации за ова, треба рецептите да ги имаш со себе или макар копија... Ама во реалност никогаш ми немаат побарано.
Сега повеќе кај матичниот лекар не се издаваат рецепти ,дирекно во аптека ги проверуваат електронски најверојатно од мој термин

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Дали знае некој каде може да се најде Case Watch кај нас а да не се Јуск или Божиновски?

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Сега повеќе кај матичниот лекар не се издаваат рецепти ,дирекно во аптека ги проверуваат електронски најверојатно од мој термин
Од стоматолог со црвена рецепта ми е антибиотикот, за воспаление на непце, ама ми ја зедоа во аптека.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Од стоматолог со црвена рецепта ми е антибиотикот, за воспаление на непце, ама ми ја зедоа во аптека.
Немаш гајле бе.
Не знам колку си летал со авион али мене никад не ми правеле проблеми за лекови. Ако ептена сакаш да бидеш најраат, стај ги у куфер доле.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.343
И дали е попаметно да се стават во чекираниот багаж, или горе во кабинскиот?
...во двата и таму и таму, ем да имаш при рака ем како залиха во чекираниот багаж.

Kajgana Shop

На врв Bottom