Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
...но од 14/ 15 .02.2022 важи,
Бијонс, на официјалната страна на министерство за здравје на италија пишува дека ако си прележал, без разлика која возраст си, 6 месеци ти важи сертификатот. Пвие што се банирани се непрележани и/или повеќе од 6 месеци :)

Бијонс, на официјалната страна на министерство за здравје на италија пишува дека ако си прележал, без разлика која возраст си, 6 месеци ти важи сертификатот. Пвие што се банирани се непрележани и/или повеќе од 6 месеци :)
Ако се работеше за општо добро, како што велат, доволно ќе беше личноста да приложи доказ за присуство на антитела, макар да има прележано и пред повеќе од 2 години. Ова со временско ограничување е уште една од манипулациите со малоумни.
Автоматски споено мислење:

Од таа причина Игорче, пандемијата требаше да се следи со разум, а не со слепо верување на политиката, скриена под превезот на „науката“
Доколку се следеше со разум и без политика, се ова ќе поминеше незабележително, како и многу други вируси кои ги имало и ќе има.

Ако се работеше за општо добро, како што велат, доволно ќе беше личноста да приложи доказ за присуство на антитела, макар да има прележано и пред повеќе од 2 години. Ова со временско ограничување е уште една од манипулациите со малоумни.

Доколку се следеше со разум и без политика, се ова ќе поминеше незабележително, како и многу други вируси кои ги имало и ќе има.
:) јас само зборам дека сертификатоте се на 6, не на 3 месеци

Здраво на сите. Дали е нормално да ме боли раката од Фајзер вакцина примена втора доза на 10 Септември 2021 . Денеска гледам левата рака каде што ме боцнале местото е малце отечено. Главата на лева страна не можам да ја вртам ме боли вратот. Раката ме боли цело време.
Дали има некој слични вакви симптоми . Ве молам за помош и совет.

Имаш 51 година, здрав, прав, без коморбидитети, си прележал пред 3 месеци да речеме и тоа Италија не ти го признава, т.е. не се важи. А ако имаш 49 години прележувањето ќе ти важи:pos:

Логика и наука на нивоУ:vozbud:
А како инаку треба да постават некоја граница? тие постарите? кои се тие постари?
Ако имаш 18 год. државата ти дозволува да имаш возачка дозвола, а ако имаш 17 год. и 11 месеци не. По оваа логика тој 1 месец менува нешто?

Доколку Кина не го затвореше во карантин Вухан, можеби ќе поминеше незабележително ... или со други мерки ...

Во Канада ментално ретардираниот премиер планира да ги замрзне сите банкарски сметки на невакцинираните што е доволен доказ дека оваа пандемија има сосема друга цел а тоа е воведување тоталитарен режим многу полош од оној во Северна Kореја:

...еве го и Ministero della Salute (Министерство за здравство на Италија), каде ја назначуваат возраста,
Green pass rafforzato, esteso obbligo a lavoratori dai 50 anni
Per i lavoratori pubblici e privati con 50 anni di età sarà necessario il Green Pass rafforzato per l’accesso ai luoghi di lavoro a far data dal 15 febbraio 2022. :pipi:

...еве го и Ministero della Salute (Министерство за здравство на Италија), каде ја назначуваат возраста,
Green pass rafforzato, esteso obbligo a lavoratori dai 50 anni
Per i lavoratori pubblici e privati con 50 anni di età sarà necessario il Green Pass rafforzato per l’accesso ai luoghi di lavoro a far data dal 15 febbraio 2022. :pipi:
Океј ама јас тоа не го порелнувам. Само кажувам дека тој сертификат е или ако се вакцинираш или ако оздравиш и трае 6 месеци :)
Не знам дали сфаќаш дека не збприме за едно исто осносно дека кас твоето не реков дека не е точно хахахаха

дрштеселуѓе. Како што испаѓаат нови, ништо не е завршено

И за омикронот дека бил понеопасен, баш дали е така, еве инфо
Israel Report: Mild illness? Omicron causing more neurological issues than previous variants "Many who recovered from Omicron experience extreme weakness, loss of consciousness, and even a comatose state, doctors say.

The analogous post-infectious syndrome to long-COVID is after Lyme disease. Remnants of the microbe are in the human body for months afterwards. No wonder there is brain fog, peripheral neuropathic, and neuromuscular symptoms.

Здраво на сите. Дали е нормално да ме боли раката од Фајзер вакцина примена втора доза на 10 Септември 2021 . Денеска гледам левата рака каде што ме боцнале местото е малце отечено. Главата на лева страна не можам да ја вртам ме боли вратот. Раката ме боли цело време.
Дали има некој слични вакви симптоми . Ве молам за помош и совет.

Druze, sest meseci bolka ne e normalno. Najdobro e da odis na lekar da vidis sto e problemot. Den-dva bolka na raka posle primena vakcina e cesta pojava ama definitivno tolku dolgo vreme ne e normalno.

Во Канада ментално ретардираниот премиер планира да ги замрзне сите банкарски сметки на невакцинираните што е доволен доказ дека оваа пандемија има сосема друга цел а тоа е воведување тоталитарен режим многу полош од оној во Северна Kореја:
Taka e. Posebno Kanada e poznata po toa sto saka da vovede neofasizam ili stalinizam. Tamam nacekaa pandemija da ja ostvarat taa cel.

А како инаку треба да постават некоја граница? тие постарите? кои се тие постари?
Ако имаш 18 год. државата ти дозволува да имаш возачка дозвола, а ако имаш 17 год. и 11 месеци не. По оваа логика тој 1 месец менува нешто?
И според тебе оваа споредба е иста?
Немам ништо против вакцините. Ама имам против мерките кои вршат сегрегација на луѓето по било кој основ

И според тебе оваа споредба е иста?
Немам ништо против вакцините. Ама имам против мерките кои вршат сегрегација на луѓето по било кој основ
За нивно добро е, да не шетаат многу затоа што ќе се заразат.

За нивно добро е, да не шетаат многу затоа што ќе се заразат.
Невакцинираните се виновни, тие го шират вирусот. Го оптоваруваат здравствениот систем и не се грижат за старите и изнемоштените. :icon_mrgr:

Досега се умрени 13 прележани од реинфекција, додека пак од 8.851 умрени се 1000 вакцинирани. Ова чисто да се знае оти суште има стручњаци што тврдат дека вакциналниот имунитет е подобар. И што е пострашно таквите се советници на владата кај нас, но и на владите во светот.

Се разбира многу од нив станаа супер ѕвезди и се навикнаа на моќ, пари и медиумско внимание.

--------------------------------------------------------------------------------------

Околу 1.000 целосно вакцинирани умреле од ковид, вели д-р Пановски

„По правило би требало прелeжаните да се позаштитени од вaкцинираните. Природен имунитет, кај нас сега последно кажаа дека 13 прележани починале. Од сите прележани, а невaкцинирани, досега се починати 13, а некои од нив прележале пред 2 години. Од вакцинираните негде околу 1.000 е сега бројот на починатите. И сега некој кажува, министерот Филипче кажа, па го натера и премиерот, нашите врвни стручњаци ни кажаа дека вaкцината е многу подобра од природниот имунинeт. И тоа го кажуваа и нас нѐ множеа со нула и светот го множеа со нула“, кажа Пановски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom