Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Само го коментирав линкот што го постира @old_School_mk :toe:
Извини не видов, ама линкот не е точен :) еве кај мене на работа има над 50год прележано невакцинирани со сертификати по 6 месеци. Има од сите годишта невакцинирани

Извини не видов, ама линкот не е точен :) еве кај мене на работа има над 50год прележано невакцинирани со сертификати по 6 месеци. Има од сите годишта невакцинирани
ti vo Italija zivees?

Сакате во ЕУ? Ја ви го ЕУ. Само државите во ЕУ никако не сакаат да ги олабават фашистичките мерки.

Имаш 51 година, здрав, прав, без коморбидитети, си прележал пред 3 месеци да речеме и тоа Италија не ти го признава, т.е. не се важи. А ако имаш 49 години прележувањето ќе ти важи:pos:

Логика и наука на нивоУ:vozbud:
Politika e ova ne nauka :)

Celo vreme vikam deka treba naukata i politikata posebno da se tretiraat.
Од таа причина Игорче, пандемијата требаше да се следи со разум, а не со слепо верување на политиката, скриена под превезот на „науката“

Од таа причина Игорче, пандемијата требаше да се следи со разум, а не со слепо верување на политиката, скриена под превезот на „науката“

Rabotata e sto naukata e primer vakcinata licen izbor sto pati tematizirano ovde. Politika se merkite, zakonite, pravilata koi gi nosat drzavite. Primer nosenje maski, policiski casovi itn. Ne e toa rabota na slepo veruvanje tuku prakticno ako moram nekade da nosam maska i ne nosam ke bidam kaznet. Ili prodavnicite nema da me pustaat vnatre.

До пред еден месец беше периодот кога ваксерите беа: "Добро што се вакцинирав, инаку ќе прележев полошо".

Сега сме во тоj период кога проваксерите почнуваат да обjаснуваат како биле одговорни затоа што носиле маска цело време, уплашени били, малку по малку почнувааат да кажуват дека мерките биле политика, пари, а не вистинска наука...priceless.

Politika e ova ne nauka :)

Staufer - само langsam. :D

Next phase: проваксерите намалуваат и почнува другото око да се отвара малку по малку т.е. прогледуваат еден по еден.
Едните се освестуваат и веќе се осеќат измамено, а другите продолжуваат да се тешат. :coffee:

Последно уредено:
...но од 14/ 15 .02.2022 важи,

Последно уредено:
Вчера слушнав информација мислам дека за Германија се работи во случајот-демек некој кој сакал да си ги скрати маките и изразил желба за еутаназија не можел да добие согласност ако не е вакциниран...:noze:

Вчера слушнав информација мислам дека за Германија се работи во случајот-демек некој кој сакал да си ги скрати маките и изразил желба за еутаназија не можел да добие согласност ако не е вакциниран...:noze:
Не ме изненадува, слушнав некој се вакцинирал 8 пати у име на други, го уапсиле али не можело у суд да влезе оти немал сертификат на негово име. :toe:

До пред еден месец беше периодот кога ваксерите беа: "Добро што се вакцинирав, инаку ќе прележев полошо".

Сега сме во тоj период кога проваксерите почнуваат да обjаснуваат како биле одговорни затоа што носиле маска цело време, уплашени били, малку по малку почнувааат да кажуват дека мерките биле политика, пари, а не вистинска наука...priceless.

Staufer - само langsam. :D

Next phase: проваксерите намалуваат и почнува другото око да се отвара малку по малку т.е. прогледуваат еден по еден.
Едните се освестуваат и веќе се осеќат измамено, а другите продолжуваат да се тешат. :coffee:
Vidi sega, ako si preziveal vojna ne znaci deka ne bila opasna i nemalo zrtvi. I na start jasno bese deka nema site da izumreme i koga i da e ke pomine pandemijata. Taka da uzivaj.
Автоматски споено мислење:

Epa da ti kazam ne treba sve zdravo za gotovo da se zeme interesno bi bilo vo koja telegram grupa si ja videl informacijata. Kolku sto znam eutanazija vo Germanija e zabraneta.
Автоматски споено мислење:

Не ме изненадува, слушнав некој се вакцинирал 8 пати у име на други, го уапсиле али не можело у суд да влезе оти немал сертификат на негово име. :toe:

Interesno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom