Дрога ( Наркотични дроги )

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Исто така, имам слушнато во врска со косата, дека кога ќе се офарба структурата на DNA се менува (што со оглед на моите познавања од генетиката и не ми е баш логично) и неможе да се најде присуство на било каква дрога.

Значи дезинформација...

Фарбање .. а бланш да и акнеш со хидроген 12-ка и да стои така 2-3 саати па да се потпали малце :vozbud:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Исто така, имам слушнато во врска со косата, дека кога ќе се офарба структурата на DNA се менува (што со оглед на моите познавања од генетиката и не ми е баш логично) и неможе да се најде присуство на било каква дрога.
И ова е дезинформација дефинитивно. Ниту се менува днк, ниту го прикрива присуството на дрога.

Член од
6 октомври 2009
Мислења
28
Поени од реакции
8
И ова е дезинформација дефинитивно. Ниту се менува днк, ниту го прикрива присуството на дрога.
Да, и мене не ми беше логично да се сменат секвенциите на DNA, затоа што колку што знам ако се промени DNA ќе настанат и други драстични промени, што спаѓа во мутации...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
И да се шишаш ќелав нишо не ти мења, треба да се депилираш на глава -.- за да немаш корен од влакно :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да, и мене не ми беше логично да се сменат секвенциите на DNA, затоа што колку што знам ако се промени DNA ќе настанат и други драстични промени, што спаѓа во мутации...
Не, не, дефинитивно нема врска днк со фарбање коса. По никој основ нема врска.
Може единствено ако е радиоактивна бојата за коса, ама тогаш ќе имаш поголем проблем од дрогата што пробуваш да ја прикриеш :)

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
ме интересира, дедоми ми има кажвано дека порано саделе многу коноп и јаделе од тоа семето и незнам што друго, дали конопот има исто дејство како марихуаната (cannabis sativa) ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ме интересира, дедоми ми има кажвано дека порано саделе многу коноп и јаделе од тоа семето и незнам што друго, дали конопот има исто дејство како марихуаната (cannabis sativa) ?
Да

конопот е производ на Cannabis genus, се користи во текстил, биоразградлива пластика, и други ствари, но, исто така содржи THC (tetrahydrocannabinol но за разлика од Канабис сатива-та, конопот има 0,3% THC додека канабисот има од 6/7% до 20% па и повеќе)...Но, THC-то на конопот е малце појак, ама сепак, бидејки во мала количина, ефектот е само 10-15 минути.

S

smart ass

Гостин
Види вака,при секојдневна употреба вообичаена е неправилна работа на срцето,промени во однесувањето а ретко доаѓа и до биполарна депресија(ова уште не е точно утврдено).

најдобро неколку пати месечно(или еднаш неделно еве),запали си пушти си некое музиче налик ова и уживај или денсај:party3:...добро е:vozbud:

Фарбање .. а бланш да и акнеш со хидроген 12-ка и да стои така 2-3 саати па да се потпали малце :vozbud:
Еве го спонаа и хидрогенот,па би го нарекол ситна риба(ако не е) кога станува збор за труењето на нашата младина со,анфети,спид,табли...па и кокаин...

Ме потсети троа на некои соединенија типични за оваа категорија на дроги.

Пример еве мравја киселина,натриум хидроксид(иритација-токсичен),сулфур дихидрохлорид

паа имаме ацетон,бензен,хлороформ,Алуминиум(и ова токсично не ќе да е витамини),литиум алуминиум хидрат(кој и е експлозивен-овој при производството се користи),

понатаму го имаме фосфор-от...црвен,така дааа имаме пропаганда која тврди дека бојата...на спидот или амфетата значело дека е "поквалитетен" ко бош ИСО9001 или ХАСАП имаат-Е НЕ Е ТАКА!!!!

Црвената боја доаѓа баш од фосфорот,значи типичен пример на недовршена реакција,исто така и одредени метали влијаат на бојата(зависи која реакција се користи)......ма сеедно

воглавно,поентата е да не се паѓа на вакви дезинформации кои често(лол)...грешка!!! СЕКОГАШ водат кон сериозни последици и неповратна штета на здравјето врз конзументите

така да теоријата за боите и убаините не им држи вода,а исто така некои шибаат и антидепресанти како ладиомил и серталин...
па потоа ќе имаме сексуална дисфункција и недајбоже акутна шизофренија...а има и полошо.

НАСТРАНА!!!!!:toe:

П.С за обожавателите на кокаин...има троа керозин:toe:

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Да за мара у одредени количини со друштво или сам. Инаку дали има нешто штетно па сигурно има и лукот што го јадеме кога не фате грип за да оздравиме маме им ебе на бубрезите. Не се сложувам дека од мара се иде на потешко може но немора да значи. Освен смејата и дружењето што го дава има и некоја друга страна како пример проценка на луѓето околу тебе.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Има и различно гледање на проблемот на наркоманијата...

Доајенот на балканската наркоманија Горан Баре од `Мајке`

Kajgana Shop

На врв Bottom