Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Nitu kaza kako ja kotistis, nitu kaza dali cistis filtri, nitu kaza kakov prostor grees…..nisto.
Eden se zali zasto mu isklucue, eden se zali zasto ne mu isklucue…bog da cuba se lugevo.
A site doma na 25C + se great i smetka smesna.
Site na toplifikacija da ve stavat na 19C i da plakate cela godina pausal treba.
Подобро греење од железарско парно немаш во Скопје. 70м2 стан 1800 денари сметка 28 степени внатре. Да ти се слоши.
Ниедна клима нема да може да го загрее овој простор до таа темп за тие пари.
Тоа што пола град не сакаат да го приклучат на парно е друга прича.

Bidejkji e multi split sistem so dve edinici vnatre, a se koristi samo ednata edinica shto e vo dnevna od okolu 25m2 so 7 komorni pvc so trojno staklo, so izolacija od 10cm grafiten stiropor. Temperatura vo soba se od 21 do 22 stepeni. Klimata e setirana na 24 stepeni na fan 3 od 5. Na prvo vkluchuvanje povlekuva od 1.5 do 1.7KW, a potoa namaluva do 870W. Koga ke postigne temperatura se gasi.
Bas me interesira kako si go priklucil meracot, ajde slikaj i pusti.

Bidejkji e multi split sistem so dve edinici vnatre, a se koristi samo ednata edinica shto e vo dnevna od okolu 25m2 so 7 komorni pvc so trojno staklo, so izolacija od 10cm grafiten stiropor. Temperatura vo soba se od 21 do 22 stepeni. Klimata e setirana na 24 stepeni na fan 3 od 5. Na prvo vkluchuvanje povlekuva od 1.5 do 1.7KW, a potoa namaluva do 870W. Koga ke postigne temperatura se gasi.
Ova malku ne mi e jasno kako klimava dostignuva temperatura koga velis zadadena 24 a vnatre 21 ,vaka izleguva deka senzorot za temperatura ne otcituva tocno i e so golemo odstapuvanje ,a temperaturava 21c na koja visina ja imas da ne e na pod ? A toa isklucuvanjeto kolku vreme e dali 5 ili 40minuti pa kolku vreme raboti ?
Jas imam gtech 3.5kw i taka glupo nekomforno raboti ama na temperatura nad 5c ,a sega na vaka ladno retko isklucuva bitno koga odi off se slucuva od 540w na 0 ,pa vklucuva do max 1730w pa pagja poleka ...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ajde ne ne zaebavaj ovde site, grees stan so dnevna i splana i smetkata ti e 2400 den za se doma.
Sekoj den da odis co crkva i da i palis sveka na klimata.
Kako tolku malku plajkate jas so vivaks aeri 18ka za dekemvri 3000 samo za klima, a januari kako so procitav satot 4000den.. kako gi rabotite? Ili do klimava moja e neso ?

Ajde ne ne zaebavaj ovde site, grees stan so dnevna i splana i smetkata ti e 2400 den za se doma. Sekoj den da odis co crkva i da i palis sveka na klimata.
Klimata vo spalna ne ja koristam, vo dnevnata ja koristam po nekolku chasovi vo den koga beshe mnogu ladno. Stanot e orientiran na jug. I bez klima e 21 stepen. Zatoa i takva smetka.
btw Zbor mi beshe za visokata modulacija na klimat, sakav da slushnam mislenja. Vi Blagodaram za odvoenoto vreme!

Klimata vo spalna ne ja koristam, vo dnevnata ja koristam po nekolku chasovi vo den koga beshe mnogu ladno. Stanot e orientiran na jug. I bez klima e 21 stepen. Zatoa i takva smetka.
btw Zbor mi beshe za visokata modulacija na klimat, sakav da slushnam mislenja. Vi Blagodaram za odvoenoto vreme!
Klimata nema m od modulacija i tebe ti e jasno ama kasno...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom