Најекономично греење и ладење

Член од
27 јануари 2022
Мислења
44
Поени од реакции
13
Сметката за струја е таа. 6-700 киловати ќе потроши на овие температури. Е сега со изолацијата ќе ти биде уште потопло и ќе смали некој киловат. Во секој случај во 32 квадрати, поефтино ти излегува климата од дрва или пелети.
Немам мерач за потрошени кв. Но гледано од лани зимата овие месеци кога декември сум трошел 650 кв јануари 700кв.. оваа година прв пат со климата декември 1500кв и јануари 1670кв за 30дена..
Автоматски споено мислење:

Дали можам додека работи климата, без да ја гасам да ја отворам и да ги извадам филтрите за да ги исчистам? Или мора да ја исклучам..

Член од
31 јануари 2022
Мислења
3
Поени од реакции
0
Друштво кој е официјален увозник на Тошиба и Митсубиши инвертери во Македонија ???

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
858

Лепи нешто случајно ми испадна на нет. Викаш дека Чиго се под Мидеа, а тука кај нас рекламираат ТП со Митсибуши компресор??
Ако си во право за нив, треба да користат Тошиба технологија преку мајката-фирма.
Арно ама уште си се рекламираат како Чиго трет најголем производител на клими во светов!?
Треба да изгуглам деновиве, баш ме интересира што се случува со Чиго.
Пола одкомпресори,ама какви и од колку пари
Toshiba Aircon i energija a mitsibushi energosistem.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Енергосистем се на Митсибуши електрик мислам,а кој е на митсибуши хеаву

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Пола одкомпресори,ама какви и од колку пари

Енергосистем се на Митсибуши електрик мислам,а кој е на митсибуши хеаву
Za niv se Uni 24

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Интересно функционира темава, на прашања од лаици (како јас на пример) ретко кој одговара, секој си тера своја дискусија (реклама) и си го фура филмот... ама ајде ќе си пробам среќата пак.

Дневна од 30-35м2 и соба од 10м2.

Во дневната во моментов имам Gree клима (во атачмент спецификација за истата).

Сега имам прилика за Вивакс Аери 12ка...

Дали да ја монтирам виваксот во дневна, а gree-то да ја демонтирам и ставам во собата од 10ина м2?

Појака е виваксот до толкку за да осетам разлика?

Фала на одговор :)
Vivax Aeri e entry model, obicna kapilarka preceneta za parite.
Realna cena bi trebala da e okolu 22000-23000, ni denar poveke.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.337
Поени од реакции
5.412
Еднаш викаш Кариер се купени од Мидеа, сега викаш 50-50. Па не разбираш изгледа!
Кариер за амерички пазар нема допирна точка со Мидеа! Нула! Америчката фирма си е самостојна и 100% Америчка!
За остатокот од светот(глобално), Кариер има џоинт венчр со Мидеа и го користи брендот(името) за да штанца пари со кинески клими.
Истиот случај со Тошиба и GMCC, со таа разлика што лани или преклани Мидеа целосно ја купи Toshiba Life Product. Од клими до шпорети се! Целиот огранок на Тошиба за апарати за домаќинство.

И трето. Еднаш викаш Чиго се прават во "фабриките" на Мидеа, сега викаш "под раководство на Мидеа". Не ми целта да ти дадам испит од економски факултет, ама се мислам дека не ти се јасни основни појмови како ДОО или АД! o_O Чиго не ти е фирмичка со 50 вработени, туку со 100 000 и десет фабрики и уште 4 фирми под нив!

И четврто, увозникот на линкот што ти го пуштив ги рекламира Чиго дека користат лиценцирана Митсубиши технологија, а ти викаш ГМЦЦ?!
На кој да му верувам? :rolleyes:
Chigo e kupen od Midea a Carrier i Midea se 50 % 50 %
Chigo klimite se pravat vo Midea
Dodeka Carrier del od svoite klimatizeri gi proizveduva vo Midea a del vo sopstvena fabrika.

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Zdravo na site,
Imam Gree GWHD(18)NK3KO, temperatura vo soba e 21, klimata e namestena na 24 i fan 3 od 5, prvo povlekuva 1,5KW a potoa ne spushta pod 870W, koga ke postigne temperatura se gasne... Ve molam za sovet. BLAGODARAM

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Член од
31 јануари 2022
Мислења
3
Поени од реакции
0
Toshiba Aircon i energija a mitsibushi energosistem.

Ако знаеш фирма за монтирање Тошиба клима да си биде се регуларно за во источна Македонија Кочани-Штип ? Препорака - некој со позитивни искуства

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Ако знаеш фирма за монтирање Тошиба клима да си биде се регуларно за во источна Македонија Кочани-Штип ? Препорака - некој со позитивни искуства
Iskreno za na taa strana neznam ,a za prilep aircon si ima nivni vraboten monter za ovoj region ,prema toa kontaktiraj gi mozebi imaat i za toj region .

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Zdravo na site,
Imam Gree GWHD(18)NK3KO, temperatura vo soba e 21, klimata e namestena na 24 i fan 3 od 5, prvo povlekuva 1,5KW a potoa ne spushta pod 870W, koga ke postigne temperatura se gasne... Ve molam za sovet. BLAGODARAM
Zaboraviv da kazham deka osekjam vibracii od kompresorot koga raboti na pomali obartai...

Ve molam za pomosh!

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Zaboraviv da kazham deka osekjam vibracii od kompresorot koga raboti na pomali obartai...

Ve molam za pomosh!
Ништо чудно. Ако е монтирана во цигла и/или нема гумици на држачот.
Пре би било поврзано некако со монтажа отколку со самата клима.

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Ништо чудно. Ако е монтирана во цигла и/или нема гумици на држачот.
Пре би било поврзано некако со монтажа отколку со самата клима.
Има гумици ама не се доволно дебели изгледа...

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom