Денес станав во рани мугри што се вели, одам на работа без проблем, летам наваму натаму.
Кај 10 или 11 часот почнува главата онака да ми теже и да ме боли, носот затнат...
Се тестирам со тоа ауто тест за по дома и ми дава една втора бледа црта.
Одам се тестирам во аптека и 30 минути покасно оп ми се јавуваат дека сум позитивен.
Носот ми е чат пат затнат, ме затресува од време на време, грло ептен малку ме гребе, мускулите ме болат ко да сум се превежбал, очите некако ме печат, ако можам да се изразам така.
Она што ми дели од другите кои ги знам кои имале ковид е дека имам апетит многу, нон стоп нешто грицкам, ми се јаде ко да не сум видел. Има не некој му се случено ова?
Исто, на сертификатот не пишува која сорта е, се надевам дека е нешто лајт.
Не си отидов дома да се изолирам, бидејќи жената и мајка ми се негативни, ама мислам дека и они ќе покажат за максимум една недела.
Кај мене имаше една колешка позитивна, и иако имав скоро никаков контакт со неа, сепак еве недела дена од кога покажа симптоми јас и уште еден колега сме позитивни.
Инаку ме опнаа со 2 дози бидејќи работата тоа го бараше, државата де, и ете сега сум ковидосан.
Кога бев невакциниран бев многу повеќе со луѓе. без маска, и ништо, а сега од кога примив 2 дози ме фати.