Na najvisok fan 3 ( ili poveke zavisi kolu Fan brzini ima na klimata ) sekoj INVERTER najmalku trosi.Moze da pojasni koja e razlikata vo toa autofan i fan3/fan2 vo smisla na potrosuvacka?
Не дека најмалку троши.... него највеќе топлина испорачува за тоа што ќе го потроши.Na najvisok fan 3 ( ili poveke zavisi kolu Fan brzini ima na klimata ) sekoj INVERTER najmalku trosi.
Da na najvisok fan maksimum isporacuva toplina i so samoto toa pobrzo doaga do zadadenata temperatura i potoa pomalku trosi ( odnosno modulira ja odrzuva temperaturata vo prostorot )Не дека најмалку троши.... него највеќе топлина испорачува за тоа што ќе го потроши.
јас сум забележал на апаратчето за мерење дека стварно при промена на повисока брзина одма помалку троши во мод греење, а во ладење е обратно, пониска брзина = понизок трошок, и обратно, повисока брзина = повисок трошок.Не дека најмалку троши.... него највеќе топлина испорачува за тоа што ќе го потроши.
Kolko razlika spored tebe mesecno ti pravi cenovno 100den 500 den?јас сум забележал на апаратчето за мерење дека стварно при промена на повисока брзина одма помалку троши во мод греење, а во ладење е обратно, пониска брзина = понизок трошок, и обратно, повисока брзина = повисок трошок.
Сепак, не се работи за астрономски разлики.
Кај мене никогаш не сум заприметил така.јас сум забележал на апаратчето за мерење дека стварно при промена на повисока брзина одма помалку троши во мод греење, а во ладење е обратно, пониска брзина = понизок трошок, и обратно, повисока брзина = повисок трошок.
Сепак, не се работи за астрономски разлики.
Јас имам вивакс аери 5.5кв ја користам за греење арно ама топлината ми бега нагоре затоа што имам само абриб и трска..Da na najvisok fan maksimum isporacuva toplina i so samoto toa pobrzo doaga do zadadenata temperatura i potoa pomalku trosi ( odnosno modulira ja odrzuva temperaturata vo prostorot )
Izgleda znaeš da pišuvaš, da čitaš ne.Јас имам вивакс аери 5.5кв ја користам за греење арно ама топлината ми бега нагоре затоа што имам само абриб и трска..
Како е по препорачливо и по економично фенот да биде ауто или 2 или 3брзина на дување ?
Автоматски споено мислење:
Гледам и по фб. Негативни коментари за вивакс аери 5.5кв.. слабо грееле.. дали некој знае по стучно да одговори за вивакс аери за каква клима станува збор?
Jas imam aeri i toa 2 klimi ama imam ploca i pvc i sum zadovolen od istite odkoga se okluceni celo vreme se na autofan za ekonomicnost stoznam odprilika i dvete klimi trosat po 2500-3000.Јас имам вивакс аери 5.5кв ја користам за греење арно ама топлината ми бега нагоре затоа што имам само абриб и трска..
Како е по препорачливо и по економично фенот да биде ауто или 2 или 3брзина на дување ?
Автоматски споено мислење:
Гледам и по фб. Негативни коментари за вивакс аери 5.5кв.. слабо грееле.. дали некој знае по стучно да одговори за вивакс аери за каква клима станува збор?
Na kolku stepeni gi drzis preku den koga si doma? Na kolku koga ne si doma i koga spiesh?Jas imam aeri i toa 2 klimi ama imam ploca i pvc i sum zadovolen od istite odkoga se okluceni celo vreme se na autofan za ekonomicnost stoznam odprilika i dvete klimi trosat po 2500-3000.
Stavi ja na Fan 2 ili 3 ( kako ti odgovara taka )Јас имам вивакс аери 5.5кв ја користам за греење арно ама топлината ми бега нагоре затоа што имам само абриб и трска..