Za ova si greska drugar posrednikot imase polnomosno od moja strana da go podigne ukazot,ne e problemot vo podiganjeto samo mi bese sumljivo poso na obicen a4 format list bese ispecaten ukazot kolor i kopija toa malku me zbuniАко можи инфо (име и моб.) од посредникот, да го знаеме, мора да е некој опасен (звучи неверојатно, колку што знам подигање на указ е само лично).
momentalno jas sum 13 meseci od 11.1.2021Sakam da prasham Dali nekoj znae kolku e maksimalno cekanje na finalna? Od iskustvo daali nekoj znae kolku a maksimum cekanje na finalna?
Fala drugar tvojot odg. Malku mi olesnaSite se takvi...bez pecat i potpis...digitalno se potpisani so samoto izdavanje...dolu levo ima data i chas koga e podignat ukazot...neznam kako i dali ima mozhnost da go proverish...so sreka...
Daбугарскиот документ што го имам како доказ што ќе го приложам, мора да биде оригинал?
Druze kolku sto sam informiran vie sega skoro ste go zele pasosot poveketo kazuvat deka pred raganjeto na decata da ste go imale ke izleze za mesec dena a vie stom sega skoro ste go zele znaci postapkata tece kako i na vozrasen pozzzЗдр на сите конечно пасошот е готов...Посакувам секој кој чека најбрзо да си дочека и да се заврши ова чекање и неизвесност...Голема благодарност до @Bibo i @Altair75 за навремената информираност...
Ве молам за инфо и искуство како е процедура и потребни документи за поднесување за пасош за деца(еден родител со БГ док)
Ќе ми помогнете многу за да не отварам страна по страна...сигурно има некој на форумот кој поднесувал док за деца...
Децата се на 10 и 14 год...
Претпоставувам за поголемото дете(14) ќе треба да се тера по регуларна постапка додека за малото би требало да е поедноставно..
Ви благодарам и имајте убава вечер...
Каде прочита тоа? Напротив, полошо стана.Dobri vesti povtorno ke se menuvaat vozackite
Улесняват смяната на шофьорска книжка от чужбина с българска
Акт'т за раждане се приравнјава на документ за самоличност в определени случаи с предложенија за законодателни поправкиbg-voice.com
Da, izvodi od predci i bg pasos od bratucetkaDali odnese dopolnitelni dokumenti i kakvi?
Нели ти тој период беше на интервју? Ако тогаш си бил на интервју во БТ тогаш најверојатно тек негде летото 2021 си влегол на финална, не може од денот на интервју (и тоа во конзулат) да си на тој статус.јас на финална чекам од 2020, ноември 17-20 негде тој датум.
Грешка моја, фала шо ме исправаш секогаш хаха. Оти после тоа, можеби по 8-9 месеци се јавив да го земам ливчето, мислев тие ќе ме побараат..Нели ти тој период беше на интервју? Ако тогаш си бил на интервју во БТ тогаш најверојатно тек негде летото 2021 си влегол на финална, не може од денот на интервју (и тоа во конзулат) да си на тој статус.
linkZa ova si greska drugar posrednikot imase polnomosno od moja strana da go podigne ukazot,ne e problemot vo podiganjeto samo mi bese sumljivo poso na obicen a4 format list bese ispecaten ukazot kolor i kopija toa malku me zbuni
Od pred I se misli na standardnite dokumenti izvodi, ili na original bugarski dokumenti? Mnogu bitna rabota posto imam bratuced so bugarski ako biva takaDa, izvodi od predci i bg pasos od bratucetka
Не треси глупости. Во конзулатот во Битола може со полномошно, на братучед мој му го подигна посредник.