Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Deneska klimata se gasi na sekoj saat a ne ja postignuva zadadenata temperatura dali znae nekoj do sto moze da e problemot ?
Можно е да е до батериите во далечинското или па до самото далечинско.
Пробај да му ставиш нови батерии и користи ја " iFeel " опцијата, ако се среди проблемот, до батериите било.
А ако по одредено кратко време ( пример по 1-2 недели ) пак го забележиш истиот проблем, тогаш дефектно е далечинското ( брзо ги расипува батериите ) и би ти препорачал да си купиш ново далечинско, од GREE кошта 2000 денари мислам, имаш и далеку поевтини универзални далечинска ама не знам тие колку се функционални и трајни.

Јас имав таков сличен проблем како твојот со Тосот клима и ново далечинско од GREE беше решението.

Кајги, it's obvious that Hollywood sells Californication.
Девојките на Марко Брет Пит.
Сонцето можеби изгрева на Исток, ама заоѓа во финалната локација.

brad-pitt-style-evolution.jpg

gwyneth-paltrow-90s-style-229818-1500296673848-image.700x0c.jpg

brad-pitt-jennifer-aniston-03.jpg

1_FOX-SHOWEST-LUNCHEON-LAS-VEGAS-AMERICA-17-MAR-2005.jpg

Браво за Nikoj1.
Сега гледате каде е проблемот со непостигнување на температура на водата. Меѓутоа опремата беше земена од странство така да немаше опција да се врати.
Автоматски споено мислење:

Да бе, кога не ви одговара тогаш е "ботче"
Автоматски споено мислење:

Да бе, кога не ви одговара тогаш е "ботче"

Ti pobaraa slika od nadvoresnata kade se si pisuva ubavo za da se vide tocniot model ti ne pusti sigurno ti e na krov namestena pa ne mozes da e sliknes.
Pa zatoa deluvas kako da si bot bidejki tie sto davaat za tp 5-6000 € tie ne visat po forumi i da baraat soveti

Iscisti gi filterite na klimata.
Fala ke go probam toa

Можно е да е до батериите во далечинското или па до самото далечинско.
Пробај да му ставиш нови батерии и користи ја " iFeel " опцијата, ако се среди проблемот, до батериите било.
А ако по одредено кратко време ( пример по 1-2 недели ) пак го забележиш истиот проблем, тогаш дефектно е далечинското ( брзо ги расипува батериите ) и би ти препорачал да си купиш ново далечинско, од GREE кошта 2000 денари мислам, имаш и далеку поевтини универзални далечинска ама не знам тие колку се функционални и трајни.

Јас имав таков сличен проблем како твојот со Тосот клима и ново далечинско од GREE беше решението.
Fala ti ke go probam i toa i dali mislite deka pravi defrost i ako go pravi zosto tolku cesto na sekoj saat?

Fala ke go probam toa

Fala ti ke go probam i toa i dali mislite deka pravi defrost i ako go pravi zosto tolku cesto na sekoj saat?
I najskapa klima moze da pravi defrosti na sekoj saat ako neznaes da ja rabotis. Koga ke ja svatis poentata na DeltaT ili razlikata pomegu posakuvanata t.e zadadena Temp i momentalnata Ambientalna Temperatura ke imas pomalce defrosti. Temp kopceto igraj go pocesto i ke svatis deka sto e pomala razlikata poretko ke defrostira. I ne ja gasi klimata ovoj period dur se niski temperaturite....toa zadaj 30c a vnatre 15 pa za pola saat ke stopli na 26 nema da funkcionira na ladnovo....sea so 23 sme srekjni site sto sami gi plakjame smetkite.

Последно уредено:
Изминативе 2-3 дена влажноста на воздухот надвор е испод 40% па не би требало да прави чести дефрости (освен ако не живееш покрај река).

sea so 23 sme srekjni site sto sami gi plakjame smetkite.
Кога сме кај сметките... читам по интернетов ЕВН праќале весели честитки за декември/јануари...

Na pola pat sum od The Man From Earth.
Meme e sho go falite taka? Se e zaebancija i jas se fativ taka?

Za Kromanjonec deckovo dobro gi povtoruva site holywood mitovi za istorijata.

Мене навистина ми остави голем впечаток кога го гледав, без заебанција :)
Да, повторува некои митови, ама мене ми беше интересно како ги „решиле“ сите прашања.
Она што би било замерка на сценариото, според мене, е што низ вековите се дружел со вистинските луѓе и се наоѓал секогаш на вистинското место. Мислам дека не е сосема возможно тоа. :)
Ja bi mu rekla, te fativ u laga, bidejki vo srednovekovieto lugeto ne bile smrdlivi ko sho se kazuvaat :D

I najskapa klima moze da pravi defrosti na sekoj saat ako neznaes da ja rabotis. Koga ke ja svatis poentata na DeltaT ili razlikata pomegu posakuvanata t.e zadadena Temp i momentalnata Ambientalna Temperatura ke imas pomalce defrosti. Temp kopceto igraj go pocesto i ke svatis deka sto e pomala razlikata poretko ke defrostira. I ne ja gasi klimata ovoj period dur se niski temperaturite....toa zadaj 30c a vnatre 15 pa za pola saat ke stopli na 26 nema da funkcionira na ladnovo....sea so 23 sme srekjni site sto sami gi plakjame smetkite.
Mozebi imas pravo inace ne ja isklucuvam si raboti celo vreme od noemvri do sega i fala ti za informaciite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom