Фудбалски/трансфер дискусии

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.809
Поени од реакции
2.355
За Мората колку заработи Реал?
Мората немаше никаков учинок во Реал и Јувентус?
Јас само реков дека споредбата ти нема логика. Да го споредиш со некој друг за кој е дадена слична сума на пари и имал сличен учинок ќе те разберев. Со играч кој е купен за скромни 9 милиони во тоа време, не можеш да споредуваш играч кој е купен за сума која е многу пати поголема.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.870
Поени од реакции
10.160
10 милиони евра не беа малку во 2006 година, подобрите играчи во 2006 беа по 25/30 милиони. Мората кога направи трансфер исто најдобите играчи беа над 100 мил а Реал го откачи за 65 ако не се лажам.
Фудбалот изгуби логика и стана машина за перење пари.
А што се однесува на допринисот на фудбалски план слична кариера имаат и едниот и другиот.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
10 милиони евра не беа малку во 2006 година, подобрите играчи во 2006 беа по 25/30 милиони. Мората кога направи трансфер исто најдобите играчи беа над 100 мил а Реал го откачи за 65 ако не се лажам.
Фудбалот изгуби логика и стана машина за перење пари.
А што се однесува на допринисот на фудбалски план слична кариера имаат и едниот и другиот.
80 :D

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.358
Поени од реакции
7.122
Iako se nalazi u velikoj rezultatskoj i ekonomskoj krizi, FC Barcelona je i dalje jedan od najvećih sportskih brendova u svijetu. Tome u prilog govore pisanja katalonskih medija o pregovorima za generalno sponzorstvo, gdje Klubu na stolu već stoje brojne atraktivne ponude.

Trenutni ugovori s Rakutenom (prednja strana dresa) i Bekom (trening oprema) istječu 30. juna tekuće godine i izvjesno je da neće biti obnovljeni, ali bi ugovori koji će biti zaključeni Klubu mogli donijeti i do 100 miliona eura na godišnjem nivou. Bili bi to najunosniji sponzorski ugovori ikada potpisani u svijetu fudbala.

VeganNation, Spotify i Polkadot su multinacionalni giganti koji se najčešće spominju kao potencijalni novi generalni sponzori FC Barcelone.

во најава баш интересен трансфер период летово, џесте мишеве:zloo:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.904
Поени од реакции
67.558
Брат, Анелка за Мората е Господ лично и персонално
Не мислев првично на квалитет меѓу двата играча. Секако дека Анелка е подобар играч. Не му ја следев кариерата како денес на повеќе играчи, но се обидував да се сетам вчера во кој тим бил главна виолина при освојување на некоја титула, било да е домашно првенство или ЛШ.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.492
Поени од реакции
10.246
Не мислев првично на квалитет меѓу двата играча. Секако дека Анелка е подобар играч. Не му ја следев кариерата како денес на повеќе играчи, но се обидував да се сетам вчера во кој тим бил главна виолина при освојување на некоја титула, било да е домашно првенство или ЛШ.

Доста битен играч за Арсенал во освојување на дуплата круна 97/98. Исто мислам дека негде 08-09 беше и најдобар стрелец во ПЛ, делеше со некој, у магла ми е.

Член од
10 јануари 2022
Мислења
231
Поени од реакции
436
Кога зборев дека Мартиал е pace merchant што би рекле енглезиве, и дека Манчестер го преплати пошто нема да биде играч од него @Ilumious ми се нафрли овде :icon_lol:

Фросе:kezec::kezec:
Не разбирам зошто сите зборуваат и потенцираат тоа дека бил преплатен Марсијал, јас мислам дека не беше. Општо земено горе - долу ја оправда сумата која беше платена за него.
Па да земеме еден Вернер беше платен колку Марсијал, Хаверц, Санчо, Грилиш многу повеќе, па го немаат ни упола импактот кој го имаше Марсијал за година и пол кога стигна во Јунајтед.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.870
Поени од реакции
10.160
Не разбирам зошто сите зборуваат и потенцираат тоа дека бил преплатен Марсијал, јас мислам дека не беше. Општо земено горе - долу ја оправда сумата која беше платена за него.
Па да земеме еден Вернер беше платен колку Марсијал, Хаверц, Санчо, Грилиш многу повеќе, па го немаат ни упола импактот кој го имаше Марсијал за година и пол кога стигна во Јунајтед.
Да се залагаше повеќе можеби по вреден вака скоро си ги оправда вложените пари.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
Доста битен играч за Арсенал во освојување на дуплата круна 97/98. Исто мислам дека негде 08-09 беше и најдобар стрелец во ПЛ, делеше со некој, у магла ми е.
Да, таа сезона беше прв стрелец, а следната Анчелоти го играше заедно со Дрогба и беше доста битен во даблот на Челзи.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.358
Поени од реакции
7.122
Година 2022, а сеуште најсмешно нешто на светот е Македонец што пробуе да збори српски
се надевам ќе ја претставиш програмата на милан М ?

или на монца можеби, како стари верни навијачи ги следите правите газди

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.957
Поени од реакции
23.477
се надевам ќе ја претставиш програмата на милан М ?

или на монца можеби, како стари верни навијачи ги следите правите газди

Што има врска Милан или Монца со тоа што ти испадна глуп пробувајќи нешто за кое очигледно не си способен :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom