Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Извинете вака, освен пресинг добар, шо има Лаутаро покажано годинава? Кој кур ми го величите ја не знам. Ко санкир Тевез да е.
Па уште тема на муабет е дали требало Хакими или Лаутаро да се продај летото.
Од една страна имаш топ 3 десен бек во свет, кај шо понудата е далеку помала за таја позиција од колку за напаѓач, а од друга страна имате напаѓач што нема да припари во прв тим на екипи ко Реал, Ливерпул, Сити, Челзи, Баерн, па ни Дортмунд и не е ништо повеќе од солиден напаѓач во моментов.
А солидни напаѓачи во моментов има со лопати да ги риниш.
Хипотетички да земиме, летото место Лукако и Хакими, да се продадеа Лукако и Лаутаро, и да се купеа рецимо Запата и Берарди (не го спомнувам Влаховиќ пошо демек имаше шанса да биди 1 хит вондер, или Имобиле ради цената, макар шо било кој од овие 2 беше doable) че бевме 1 скалило појаки од ова што сме сега. Пошо ќе имавме ист или подобар напад од овај сега, и плус 10 пати појак бек од ова што го инаме сега.
Не постој сериозен тим во светов што би го жртвувал Хакими пред Лаутаро. Не разбирам како можи ова воопшто да биди тема на разговор.
Иначе, во тимов моментално има едно добри 6 играчи што не би ги жртвувал на сметка на Лаутаро, а не па да прајме муабет за Хакими.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.919
Поени од реакции
23.651
Стварно кур ме боли за дискусијава, ја терате 3 дена и ретко кој коментар го читам до крај ама друже @Dee_Jay ти ја претера со тоа дека Запата+Берарди е едно скалило појаки од ова што сме сега и не можам да не пишам коментар. БЕРАРДИ ЕЈ!!!!!! Па и Запата не е ништо посебно. Мислам дека него повеќе му одговара Аталанта како тим па затоа трпа голови. Играше и за Самп. па и за Наполи и Удинезе, дечкото беше просек. Значи збориме за напаѓач кој двете најефикасни сезони во Серија А (вкупно 9 сезони има изиграно) му се со 23 и 18 голови. Да не беше оваа Аталанта која буквално експлодира и е една од најнапаѓачките екипи кои ги имам гледано во Серија А, ваљда никогаш Запата немаше да биде волку зборен.
Што е следно, боље Нестороски+Симеоне него Лаутаро/Џеко/Кореа?
Што праите вие? Гледате ли утакмици или отварате да видите табела на најдобри стрелци и пишувате некој рандом лик тука само за да го искењате Лаутаро?

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Стварно кур ме боли за дискусијава, ја терате 3 дена и ретко кој коментар го читам до крај ама друже @Dee_Jay ти ја претера со тоа дека Запата+Берарди е едно скалило појаки од ова што сме сега и не можам да не пишам коментар. БЕРАРДИ ЕЈ!!!!!! Па и Запата не е ништо посебно. Мислам дека него повеќе му одговара Аталанта како тим па затоа трпа голови. Играше и за Самп. па и за Наполи и Удинезе, дечкото беше просек. Значи збориме за напаѓач кој двете најефикасни сезони во Серија А (вкупно 9 сезони има изиграно) му се со 23 и 18 голови. Да не беше оваа Аталанта која буквално експлодира и е една од најнапаѓачките екипи кои ги имам гледано во Серија А, ваљда никогаш Запата немаше да биде волку зборен.
Што е следно, боље Нестороски+Симеоне него Лаутаро/Џеко/Кореа?
Што праите вие? Гледате ли утакмици или отварате да видите табела на најдобри стрелци и пишувате некој рандом лик тука само за да го искењате Лаутаро?
Околу Запата. Интер како игра, не игра напаѓачки?
Околу Берарди. Берарди е уназад 5-6 години солиден во серија А.
Ја ти гарантирам дека место Џеко/Лаутаро дуото Запата/Берарди немаше да биди ништо послабо.
Разликата во класата ќе ја правеше Хакими.
Јас Берарди и Запата ги спомнав како пример. Стави било кој 2ца надпросечни напаѓачи + Хакими > од Џеко/Лаутаро + Дамфриз.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.124
Поени од реакции
10.039
Околу Запата. Интер како игра, не игра напаќачки?
Ја ти гарантирам дека место Џеко/Лаутаро дуото Запата/Берарди немаше да биди ништо послабо.
Јас Берарди и Запата ги спомнав како пример. Стави било кој 2ца надпросечни напаѓачи + Хакими > од Џеко/Лаутаро + Дамфриз.
И Лаутаро е солиден бе друже, за World-class правиме муабет. А реално, никој од овие у твојов пост не е world-class моментално, ни нашиве, ни берарди/запата.

И да бидам искрен, не гледам како Хакими ќе ја правеше разликата, кога им сервираат по 10 топки на меч и овие гол не можат да погодат.
Единствено што Хакими можда ќе дадеше +2/3 гола у однос на Дамфриз рецимо, иако и тоа е знак прашање. Ама никако немаше да ја подобри он ефикасноста на напаѓачите.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
И Лаутаро е солиден бе друже, за World-class правиме муабет. А реално, никој од овие у твојов пост не е world-class моментално, ни нашиве, ни берарди/запата.
Па тоа ти викам. Лаутаро е солиден, Хакими е World Class. Лаутаро можевме да го замениме со некој Солиден, и разлика немаше да се осети.
Хакими е World Class шо го заменивме со солиден, и разликата да останеше во Интер ќе беше евидентна.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.919
Поени од реакции
23.651
Околу Запата. Интер како игра, не игра напаѓачки?
Со ова што викаш стави било кои двајца надпросечни напаѓачи + Хакими повеќе од Џеко/Лаутаро + Дамфриз убаво си кажуваш дека тешко се заменува Лаутаро. Еве кој според тебе е надпросечен напаѓач моментално кој би бил супер опција за Интер. Мораш да размислуваш во рамки на буџет затоа што очигледно не сме тим кој може да си го дозволи Халанд. И биди реален, а не Влаховиќ или Имобиле. Играчи кои за своите тимови се главни ѕвезди и тешко се добива нивниот потпис.

Со Берарди и Запата немаше да се престане од штанцање коментари тука. Вие за Лаутаро три дена дебатирате а не па за Берарди кој е еден натпревар 4 гола и после 8 натпревари ниту еден точен пас.
Значи понефукнционален напад од Запата+Берарди е само Пинамонти+Сатриано. Јас гарантирам Санчез со повреда е 10 пати подобар од Берарди.

Ферски е да се каже имате поента во тоа дека Хакими беше светска класа и тешко се заменува, ама јас мислам дека Хакими никогаш немаше да биде лојален на Интер и дека ако не ова лето, наредното сигурно си одеше.
Ама за мене и Лаутаро има потенцијал да биде светска класа и го гледам дека го сака Интер. А мене тоа ми е битно.
Некако премногу рано му се суди тука, а он е уште зелен у главата. Има едвај 24 години, стандарден е во Аргентина каде отсекогаш имале топ напаѓачи и мислам дека со него треба да се стрпиме исто како со Брозо.
Па и Брозо на тие години не беше толку добар како сега. Едноставно некои играчи пик на кариера им е на 23-24, некои на 28-29. Лука Тони ќе го земам за пример, тој на 30 стана играч.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Ваљда не сте сериозни дека подобро ќе беше да остане Хакими, а да си заминат и Лаутаро и Лукаку летово?

Дискусијата која ја водевме летото никогаш не го земаше како можност заминувањето на Лукаку, а ако мислите дека разликата во квалитет меѓу Дамфрис и Хакими е побитна за тимов, од комплетно менување на цел напад во еден преоден рок, каде замените пак ќе беа Кореа и Џеко + уште некој евтинко од тие кои ги споменувате, тогаш не знам шо да ви речам.

Јас стојам на тоа дека ако не се изглупираше Болинголито, порадо би сакал да остане Хакими од фудбалски аспект, пошто таа оска Барела-Хакими-Лукаку десно имаше една од најопасните транзиции кои ги имам видено општо, нереално брзо заземање на простор и 99% сериозна шанса за гол. Дури и за стилот на Инзаги таа транзиција ќе беше од голема важност, пример против екипите кои играат висок пресинг, со кои имаме можда најголем проблем сезонава.

Ама од друга страна стои и ова што го пиша СК-92, со Лукаку видовме што се случи, не би ме зачудило и Хакими да го гледал клубов како отскочна даска, така да и на долг план, дали на среќа или не, сметам дека апсолутно правилен потег беше тоа што изборот падна на Хакими.

Последно уредено:
Член од
24 февруари 2014
Мислења
736
Поени од реакции
1.172
Како зборите ко менаџер да е ова у пм. Да сме го шитнеле Лаутаро, а не Хакими. Не викам дека е океј или не океј тоа ама за Хакими имаше понуда од 60м за бек кој еве у ПСЖ не докажува дека е во топ 3 во свет. Тео Ернандез у милан исто имаше топ почеток ама сеа стагнира во развојот и он.

Дали имало за Лаутаро понуда од 60+ милиони летото? Не, Барса го бараа пред короната за 100че ама тогаш кинезите немаа потреба да продаваат .. и немаше ни да има да не беа лимитациите од владата кај нив за инвестиции надвор од кина.

Така да pointless е целата дискусија земајќи го плус и фактот што кинезиве мораа до 1ви јули да остварат некаква добивка ради ффп. Едино Лукаку беше непланирана продажба .. да кажеше он дека сака да си иде пред јули немаше да си оди и Хакими.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Не постој сериозен тим во светов што би го жртвувал Хакими пред Лаутаро. Не разбирам како можи ова воопшто да биди тема на разговор.
Не само тоа туку „никој не не терал да се бламираме“ :pos:

Инаку, пред да земат да ме цитираат како јас да сум рекол, не се согласувам дека двајцата напаѓачи треба да се заменат во никој случај. Во суштина, тоа што ни беше проблем во бантер ерата, покрај слабиот квалитет, беше што менувавме премногу играчи и немавме костур на екипата. Менување на напаѓачки тандем со нов тандем веќе преоѓа во експериментирање.

Секој напаѓач што го имаме сега или кој би го имале хипотетички, би бил многу подобар со Хакими отколку без. Факт.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.338
Поени од реакции
11.751
Во летото имаше коментари од типот, ЛЕЛЕЛЛЕ сеа Лаутаро лидер ке биде, ке се протури голови бла бла,
После пола утакмици, јадников има 11 голови, а игра во најефикасната екипа во калчото, со полу-умрен Џеко. Во просек му требаат по 5 шанси и еден пенал, па да боцни голче против катастрофиве од Сериа А.
Ама нееееее, страшилиште е човекот, докажал дека е УОРЛД КЛАС. Со што? Тоа што се прпела при секој допир да не ви направи филм дека Нејмар го имаме? Да ве потсетам со Милан што правеше? Стварно, тешкоо дека она истото некој др ке го направи. Па гледајте Влахович какви голови дава, гледајте тиквров што прави.

Ако летото било фифти-фифти во дискусијава, сеа сте во полоша ситуација послее одиграниве утакмици.
Ама нема пробл, ни докажал нас Лаутаро дека е правилното решение.
пс. Кога се препукувавме Лаутаро-Хакими, Лукаку сеуште беше во тимот.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Не само тоа туку „никој не не терал да се бламираме“ :pos:

Инаку, пред да земат да ме цитираат како јас да сум рекол, не се согласувам дека двајцата напаѓачи треба да се заменат во никој случај. Во суштина, тоа што ни беше проблем во бантер ерата, покрај слабиот квалитет, беше што менувавме премногу играчи и немавме костур на екипата. Менување на напаѓачки тандем со нов тандем веќе преоѓа во експериментирање.

Секој напаѓач што го имаме сега или кој би го имале хипотетички, би бил многу подобар со Хакими отколку без. Факт.
Ио ме љутиш сеа. Или си со мене или си против мене. Глеш како се држа овие братски :D
Значи сега прајме муабет од тројца - двајца да заминат. Лукаку џабе ќе го дискутираме, педерски си замина, и неможеше никако тоа да го спречиме.
Останува Лаутаро или Хакими. Костурот на тимот е 11 играчи а не двајца. Така да, еве да речиме нужно беше двајца да заминат од тројцава, или поточно еден од двајцава. Никако немаше да биди послаб костуро со Хакими него со Лаутаро. То е поентава на цел муабет.
Тоа како го заменивме Лукако, зошто фрливме пари на Кореа (еднаш го изедов лајна 2 гола даде по 10 мин. така да че си почутам), е сосем друга прикаска, и друга тема на дебатирање.
Ваљда не сте сериозни дека подобро ќе беше да остане Хакими, а да си заминат и Лаутаро и Лукаку летово?

Дискусијата која ја водевме летото никогаш не го земаше како можност заминувањето на Лукаку, а ако мислите дека разликата во квалитет меѓу Дамфрис и Хакими е побитна за тимов, од комплетно менување на цел напад во еден преоден рок, каде замените пак ќе беа Кореа и Џеко + уште некој евтинко од тие кои ги споменувате, тогаш не знам шо да ви речам.
За болдираново можи да си дебатираме. Ама има тука и друг аспект. Многу надеж и доверба му се поклони на Лаутаро. Јас гарантирам дека никој не очекуваше (вклучително ни јас) дека толку зицери ќе промашува, и толку шанси ќе троши. Не сум сигурен дека ако двајцата заминеа, дека замените ќе беа Џеко + Кореа. Овде можиме да си зборуваме Хипотетички, и двајцата да бидиме во право, или двајцата да бидиме грешка, секој со своите аргументи.
Автоматски споено мислење:

Како зборите ко менаџер да е ова у пм. Да сме го шитнеле Лаутаро, а не Хакими. Не викам дека е океј или не океј тоа ама за Хакими имаше понуда од 60м за бек кој еве у ПСЖ не докажува дека е во топ 3 во свет. Тео Ернандез у милан исто имаше топ почеток ама сеа стагнира во развојот и он.

Дали имало за Лаутаро понуда од 60+ милиони летото? Не, Барса го бараа пред короната за 100че ама тогаш кинезите немаа потреба да продаваат .. и немаше ни да има да не беа лимитациите од владата кај нив за инвестиции надвор од кина.

Така да pointless е целата дискусија земајќи го плус и фактот што кинезиве мораа до 1ви јули да остварат некаква добивка ради ффп. Едино Лукаку беше непланирана продажба .. да кажеше он дека сака да си иде пред јули немаше да си оди и Хакими.
Си прајме муабет море, шо да прајме :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Не сум сигурен дека ако двајцата заминеа, дека замените ќе беа Џеко + Кореа. Овде можиме да си зборуваме Хипотетички, и двајцата да бидиме во право, или двајцата да бидиме грешка, секој со своите аргументи.
Џеко + Кореа + уште еден напаѓач од 30тина милиони макс.

Ако Хакими отиде за 60-70 милиони (не се сеќавам то бонуси монуси како беа), и го заменивме со Дамфрис за 15 милиони, Лаутаро да одеше дури и за 80 (шо не сум сигурен дека беше возможно), ќе имавме буџет за замена од околу 30 милиони.

Тие напаѓачи би можеле да бидат некои од типот на Распадори или Белоти, не Душан Влаховиќ. Ни Запата немаше да можеме да го купиме за тие пари.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Значи сега прајме муабет од тројца - двајца да заминат. Лукаку џабе ќе го дискутираме, педерски си замина, и неможеше никако тоа да го спречиме.
Добро, друг муабет е тоа, ние дискусијата ја почнавме околу тоа кој требаше да се продаде кога никој не знаеше дека Лукаку планира бегство.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.501
Поени од реакции
6.936
Мора да се прај муабет нешто доека да стаса ракијата и да свртиме на пички или обединување на егејот и пиринот.

За шо да прајме муабет, играме со Венеција шо се 17ти и имаат дестина позитивни од прва постава.
Тие со прва постава едвај до 17то место ами со втора ако испаднат, а ние со прва треба покољ да биде, дури и на лаутаро секој шут гол ќе му биде

Kajgana Shop

На врв Bottom