Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Izvinite vaka sto se vmesam i nemojte pogresno da me svatite,no kako e mozno pelister da ne moze da najde saglam sponzor i da zastane barem edno 5-6 godini na zdravi noze,ne moze tolkav grad tolku navijaci i vo poslednite 20 godini vo recisi site sezoni ili da bide vo dolniot del na tabelata ili vtora liga
ЕЛЕМ РЕК прави жичари и ски центри на попова шапка,да ги допрај ќе фрли нешто за фудбалот во битола

Колку пари имат овие легенди па имат змија во џебот ?
Во мак лигата лига трба да вложиш мин 500 000 € за излез во европа и така нешто да вратиш или со некој трансвер. Мислиш некој од гореспомнатите има толку пари да ги фрли со ризик да ги изгуби? Башка да не си прајме бајрам дека можиме да го земиме купот, така да треба оваја полусезона да се истера, вгодина со подобар тим да се вратиме прва па после европа...
Според мене добар потег да се постават легендите во управата пошто колку толку се некаква гаранција за евентуални спонзори како шо еднаш веќе успеаја со SIBE и стигнавме до 3то место и дуел со Апоел
Ако сакат да помогнат во клубот , единствено решение е да се стават да ја водат школата...
Имат богата фудбалско искуство и треба да се посветат да пренесат знаењето на децата и да се створат играчи.
Моменталната ситуација во фудбалот во Битола , во околности кога не можи да се најди спонзор и да се донесат играчи од страна е да се прават играчи од школата .
Тоа и треба да биди стратегијата. Јас да се прашвам цела стратегија во Битола ќе ја терам на таму ...
Шо ги кошта еве Митко да биди координатор на школата и да земи да води една генерација , а истото и за Тони , Ванчо итн...
За првиот тим треба да се најди спонзор , и пополека по некоја година играчи од школата да играт за прв тим и така да се тера...
Па резил е школата , а тие се финансиски независни и можат да спроведат да играт и да се посветат на тие деца што имаат фудбалска иднина , отколку да играт татини синови , а тој проблем не е само кај нас него во сите клубови ...
Па нема нешто поблагородно да пренесат своето знаење и да извадат деца на прав пат со прави вредности и плус нема да ги лажат децата џабе да трошат време на фудбал , ако од фудбал не може да егзистираат.
Автоматски споено мислење:

Izvinite vaka sto se vmesam i nemojte pogresno da me svatite,no kako e mozno pelister da ne moze da najde saglam sponzor i da zastane barem edno 5-6 godini na zdravi noze,ne moze tolkav grad tolku navijaci i vo poslednite 20 godini vo recisi site sezoni ili da bide vo dolniot del na tabelata ili vtora liga
Нема салам спонзор оти никој не сака да фрли пари во бунар и друг да му кажва шо да прај со негови пари ...
Треба да се фрли општинската власт , да најди чаре и да најди спонзори...
Ако се сака се можи ..Не верувам дека е проблем во Битола да се најдат 10-15 фирми кои ќе дават по 10-20к годишно и да се реши проблемот долгорочно...

Тони, Митко па и Ванчо се само луѓе со има и презиме во мак фудбалот и нивното поставувањр во клубот го гледам како полесен начин да се пронајди финансиер кој ќе застани зад клубот. Вистина дека се успепни бизнисмени(Митко и Тони) ама не се во тој ранг да сами финансираат дудбалски клуб, за рљзлика од Стерјев и Циле кои имаат стотици милиони капитал.

Во прва фаза доволно е да нјдат играчи и некако да се докопаме до тој бараж за опстанок а во меѓувреме да лобираат во ффм да се изнајдат средства да се забрзаат градежните активности на стадионот.

Имам верба дека Митко и Тони доколку добијат одврзани раце ќе успеат да ги размрдаат работите во Фк Пелистер.

Срамота е шо клубот го нема на фудбалската мапа повеќе од 15 години.

Догодина ако есм се повлечи од кошарката, сите општински средства кои одат во кк пелистер под итно треба да се префрлат во фк пелистер.

Koj igraci ke igrat vtorata polusezona??? Site ispozaminaja i tie sho bea ke treba od tuka od forumo 11 da se berime treba za na utakmica

Тони, Митко па и Ванчо се само луѓе со има и презиме во мак фудбалот и нивното поставувањр во клубот го гледам како полесен начин да се пронајди финансиер кој ќе застани зад клубот. Вистина дека се успепни бизнисмени(Митко и Тони) ама не се во тој ранг да сами финансираат дудбалски клуб, за рљзлика од Стерјев и Циле кои имаат стотици милиони капитал.

Во прва фаза доволно е да нјдат играчи и некако да се докопаме до тој бараж за опстанок а во меѓувреме да лобираат во ффм да се изнајдат средства да се забрзаат градежните активности на стадионот.

Имам верба дека Митко и Тони доколку добијат одврзани раце ќе успеат да ги размрдаат работите во Фк Пелистер.

Срамота е шо клубот го нема на фудбалската мапа повеќе од 15 години.

Догодина ако есм се повлечи од кошарката, сите општински средства кои одат во кк пелистер под итно треба да се префрлат во фк пелистер.
Види , никој не спори фактот дека се фудбалски имиња.. Ама се знае за успех треба финансии и менаџер.
Тоа ти е исто како кога немавме спонзор во ракометот и го ставаш незнам Цревото или Ќани управа и што ќе направи без пари ...ништо ... А ако дојди спонзор тој ќе кажи кој ќе бидат управа ...
Како и да е еве нека ги стават па да видиме шо ќе напрат ... Ама уште стојам на ставот дека треба да ја водат школата не клубот, клубот треба да се најди спонзор и да се напрај некоја платформа како со ракометот...
Како и да е нека му ја мисли општината шо ќе прај со клубот , тие треба да најдат чаре, а со парите шо ги дава и ќе ги дава општината се доволни за стабилен второлигаш само и ништо повеќе.

dzoni moj stav e deka prvicno sho mu treba na klubot e dobronamernost, za pocetok ovie likoj imat minato za da mu se daj klubot i siguren sum deka ako se posveteni mozi da imat rezultati. izvorot na pari e najgolem problem, startno opstinata dava 200-300 iljadi evra, jas sum isti siguren deka ako se stabilni mozi da prefovarat so mnogu firmi za positni spoznorstva od koi klubot mozi da zivej. e sega kako i do sega tuka figurira partijata sekogas ima nekoja politicka igra kako sho beshe do sega na primer korunot stana glaven kako clen na partijata, siguren sum deka imal dobri nameri ama nad nego se igrat igri bezbroj. olesnitelen fakt e sho koruno e primer skoro nikoj i nisto a ovie kolku tolku imat ime vo gradot ko ke se reci mitko toni vanco podrugo e, samo da se pozitivno motivirani rezultati mozi da imat, i onaka ne se nesto prezafateni niz grad se, zosto da ne se proslavat uste poke megju lugjeto kako ovie sho napraja so rakometot..

Ovie luge ako go zemat klubot ke bidat edinstven spas za da postoj FK PELISTER inaku tolku ke e od klubot po so hristo i slicni ko nego ke ne praeja sampioni sega kuzni kaj se posebno hristata toj sam neznaj kaj e ama bitno site uralaja go praeja nekoj i nesto a ustvari bric najgolem e se znaese to ama kasno sfatija nekoi luge tuka realno, a drugo moe mislenje posekako ispagame godinava vtora liga... pa po dve godini ako uspeat ovie veterani so ke go vodat klubot da go krenat na povisoko nivo mozime da se vratime prva liga kako so ni dolikuva ako ne poarno da si sedime vtora i da ne se rezilime...

p.s. daj boze da gresam i uste godinava da se krenime na povisoko nivo i da opstanime prva liga ;)

Сакале неќеле мора да се погледаме во огледало и ја видиме реалноста не Митко и Мурињо да дојди џабе ќе биди само со овие играчи да не речам пари, значи прво треба салам газда па инфраструктура(стадион и помошни терени) после работа со школата(лиценирани тренери и кориднатор од странство) па на крај со првиот тим за да бидиме клуб вака е добро шо се менува нешто и се избегнува најлошото(стечај и банкрот) но ова мора да биди решение само додека се најди спонзор и газда само со општински финасии нема шо да бараме ни од Митко ни Ванчо итн...
Ви секој случај треба да му се дај поддршка на ветераните нека пробаат нема што да загубиме само може да добиеме а шо како ќе биди ќе покажи времето а за оваа сезона ќе видиме шо че пазарат и какви се амбициите но прво нека се напрај управа па после се со ред само е лошо шо времето не изгази и многу касниме како летото така и сега но за мене има надеж се дури постој математички шанса ќе се надевам на опстанок па и европа но пак ќе речам се зависи пд парите а првично има добри накави дека ќе бидат подмирени трите плати во најбрз временски рок да се исплатат и почни од ново како шо треба наше е да дајме поддршка а тие да сработат па боже здравје пак да куртулиме

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Колку толку ајде да речиме дека имаме некаква минимална надеж.
За разлика од селаните шо биле до сега во клубот овие ликој барем го разбират фудбалот.
Без спонзор џабе се, ама ете можи ќе привлечат некој.
Поддршка за новата управа, да дајме шанса.
Од Христо пед*рчето се виде...

Има една изрека шо ја опишва новата управа " Многу баби , килаво дете" . Моментално поќе членови во управа ќе имаме од фудбалери , ама ако не се знае кој е главен другите да слушат и спроведуваат , вака само ќе се лечат комплекси ..

Како и да е му посакувам успех и се надевам дека ќе ме демантират и сакам да ме демантират и да не сум во право , па времето ќе покажи .

Има една изрека шо ја опишва новата управа " Многу баби , килаво дете" . Моментално поќе членови во управа ќе имаме од фудбалери , ама ако не се знае кој е главен другите да слушат и спроведуваат , вака само ќе се лечат комплекси ..

Како и да е му посакувам успех и се надевам дека ќе ме демантират и сакам да ме демантират и да не сум во право , па времето ќе покажи .
Za zal prviot vpecatok e takov prvo gledaat site da se zgrizat pa na kraj za igraci i plus mnogu sporo odi rabotata no mora da mu se daj sansa i poddrska da vidime ednas so ke bidi posle da zborame i poloso ne mozi da bidi si vikam kolku tolku mu drzi voda zborot ke vidime i vremeto ke pokazi dali ke ima rezultati tie se najvaznoto merilo se drugo e samo prazni muabeti i baranje alibi i ova ke bidi vtora sansa ako ne daj boze ne ja iskoristat i ne go krenat klubot nema so poveke da baraat a do togas site zaedno da probame da go spasime klubot samo taka mozi da uspejme i se razbira sponzor so znaci finasii plus, infrastruktura i sreduvanje ma skolata! Ne e nuklerana fizika majkomu stara i ne treba nesto novo da izmislis da bidis magonicar zemas pari i rabotis kako so treba e da prepisis, selektiras prajs ekipa i klub!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Шо му фали на мане мурињо? Да дојди мане јас би бил среќен, види малку во која ситуација сме, без победа ПОЛА сезона и скоро без никакви шанси за опстанок. Мане до сега во неколку наврати не враќал во прва лига без проблем

Back
На врв Bottom