А што е финтата со курчов за Педри и Гави? Нешто као демек не ги бива или?
Не е дека не ги бива, ама не е и дека сите младинци што играат сезонава ќе бидат супер ѕвезди.
Играат младинциве, зашто во моментов Барса не може да си дозволи да купи квалитетни играчи.
Е сега, PR-от на Барса е пуштен на најјако, оваа и претходната сезона промовирани се да не претерам али може 8-10 играчи од младинските категории и се прави слика дека да поминат 4-5 сезони и они ќе ја доминираат Европа, а реалноста е дека од сите тие младинци кои се промовираа само Педри и Фати заслужуваат некаков кредит и имаат потенцијал да се развијат во супер ѕвезди.
Гави мене апсолутно никаков впечаток ми нема оставено, не дека го имам гледано многу, со Реал и на двата натпревари беше еден од послабите играчи на теренот.
Барса е умрена, клинички е мртва екипа, се прави лажна слика околу неа дека е некаков фактор и дека сеуште е влијателна во светот на фудбалот.
Не е, и не го зборам ова од курч бидејќи сум фан на Реал, туку Барса пополека ја губи таа куповна моќ која ја имаше поради ПЛ екипите и ПСЖ.
Реал исто ќе ја изгубеше, ама тоа што Реал не купи играч 3 сезони по ред во време на ковид успеа да се стабилизира и да се врати на старите патеки.
Стварно клубот има 1000001 проблем што треба да ги среди.
Потпишувањето на Халанд треба да им биде последното нешто на мозокот во моментов.