Toa azijatceto primer samo bese kolku svrti ploca od ko pocna kovidot.
I taka de, Ti sakas da se pocituvaat merkite, i ronce saka, i igorce. Site sakate, ne deka za vas, za drugite ste zabrale gajle. Kakvi se toa merki nebitno, bitno merki samo da ima, kolku porestriktivni i pomoronski tolku poubavo. Mislam stvarno da zamaras nekoj na granica oti namesto dva pati go istresil samo ednas posle mocanje i tebe toa da ti e normalno posto neli pandemija ima e vo najmala raka zagrizuvacko prema toj koj se slozuva i go opravduva toa.
I da ne me sfatis pogresno, me zabole mene za Novak, vo dvorot da mi igra ke go izbrkam, ne deka e Novak tuku ne ni gledam tenis. Ali samo zaprasaj se samo kolku ima takvi kako nego vrz koi nekoj tamu se izzivuval a ne se naucilo. Ete ti stavi se vo nivna koza, odis tamu nekade picke si materine, dali po biznis ili zadovolstvo i da dobies takov tretman.
Ili ete si resil tuka da dojdes, da gi vidis tvoite, si napravil pojma nemam 10000 km i Suze na carina da te dupci ko da si posledna budala. Znaes kako vikat 100 stapa po tugj grb ic ne bolat.
Sega me sfati na sto celam?
me boli mene za merkite za korona... ko sto rekov ovde sekoj si odlucuva za sebe, nemame dzandari sto dosagaat za maski osven ako ne te vidat deka teras inat ili protestiras... ovde ako te soprat za maska i nemas, oni ke ti dadat (bez zaebancija ova) i tuka zavrsuva cela drama.
jas sakam da se pocituvaat merkite za vlez u drzavata. toj del e veke sosema druga rabota. preku kur mi e od sekakvi alizlanti sto gi pustaat iako realno malku pustaat u sporedba so ostatokot na zapadot. Nemam problem so obicni migranti sto postuvaat zakoni ali so otpadot na svetot da, ne gi sakam ovde.
pola od zakonite se ludi, i pisav deka ona za sto go tovarat demek deka nemal "acute illness" posle pozitiven test e cista glupost ama dur ne se smeni e ZAKON za vlez ovde. kako takov treba da vazi za site. objasniv veke deka ovde se vodime spored angliski zakoni i deka sekoj vo idnina moze da se povika na predhodna sudska odluka. od cela ovaa rabota ako nekad zaglavite u AUS, gledajte da bidete ko nole, ne zborite premnogu barajte da se slusnete so advokati i molete se da im skurcite za porano od ona sto vi vetile ve isfrlat... mozete komotno slucajot na nole da go citirate u sud i sudijata mora da postapi isto... zatoa ne sakav drami i gluposti, utre nekoj drug ke ja koristi ovaa dupka... ne bitno... bidna
Автоматски споено мислење:
nema veze toa, novak od spanija ide preku dubai za aus. prasanjeto e jasno... dali si bil u druga drzava poslednive 14 dena. Nole ima stiklirano NE. znaci bil u spanija 14 dena. vlaga ovde na 6ti... znaci od 22 do 6 bil u spanija. na 25ti ima na insta kako igra tenis so nekoj rakometar u beograd.Na pitanje novinara da li mu je poznato da je Đoković u decembru ušao u Španiji, Albares je odgovorio:
„Nemam informacije o Đokovićevom prisustvu u Španiji. Vlada Australije nas nije kontaktirala, niti je tražila takvu dokumentaciju“.
vi rekov, ambasadata vo beograd ima sve da iskopa sega i ako sakaat da ja pravat golemata ke imaat bullet proof slucaj protiv nego. nema sansi ova pak da go dobie.
dobra rabota e sto nekolku parlamentarci izlegoa so izjavi da go ostavat da igra. loso e videoto od kanal 7 kade jadat gomna za nego otkako se isklucija od vestite posto 90% od narodot ovde bas taka gleda na cela rabota. Ke vidime utre sto ke bide, ovde ministerot rece deka nema da brza so odlukata, ali mislam ako nesto bide ke bide narednive 2-3 dena mada mislam deka ako ne napravi pak nekoja glupost tolku ke e.
Последно уредено: