Италија има 30% поголема економија од Русија Канада и Јужна Кореја има БДП поединечно поголемо од Русија таа е 11та сега а очекувам да падне на 15то место а за 20-30 години и на 20то место. Податоци од 2021ва и проекции за 2040-50та.
en.m.wikipedia.org
Пошто шетате низ секакви разни теми, еве и од мене еден „економски“ пример од историјата:
- Со колкава економска моќ располагала Монголија кога Атила воено го уништил врвот на тогашната цивилизација?
Еве и едно конкретно прашање, за сега и овде во сегашоста:
- Како
економијата принтерот на пари ќе им помогне на САД воено да се одбранат, во хипотетичка ситуација ако некако успеат да ги предизвикаат Русија да ги употребат постоечките залихи од хиперсонични интерконтинентални балистички проектили?
Конкретни прашања, биди чесен и конкретно одговори. Без спинови за БДП на Италија и цената на компирите во Кина.
... Така да многу си ми пристрасен против Русија
Ми текнува на времето кога (вака наивно како ти сега) се обидував да му посочам факти за Македонија и Белорусија, буквално презентирав јавно достапни податоци за двете држави, ГДП, БДП, цена енергенси и животен стандард... Џабе. Одамна заклучив дека или е платен трол или ај-кјуто му е помало од бројот на чевлите - но како и да е, сеедно е: Нема да се разбереш со такви. Пошто протокот на податоци од нивна страна е еднонасочен, од нив кон надвор. Внатре не влегува инпут (освен од истата ехо комора).
Следен пат едноставно замисли дека имаш работа со билборд, колку што можеш со билборд да дискутираш толку и со него можеш.
Така да знај си ја реалноста, кикац не е „пристрасен“ туку ОПЕРИРАН од сенс и логика и без елементарна способност да разбере разлика меѓу факти и наратива/фикција... Си го губиш времето во обид за дискусија, освен можеби некогаш мајтап да му направиш.