Македоците се толерантен народ, па толерираат и такви како тебе. Да сум јас на власт, би те натоварил како стока на камион, заедно со цела фамилија, и би те истоварил во Врање. Би ги видел така Свети Сава и Краљ Милутин заедно.Можеш слободно да пробаш, како ке се проведеш е друга прича
А ми па Срби смо народ кој поштуе земљу на коју што живи, али власт ако почне да таласа појави се некој као Принцип или Обилиќ и бидне пиздарија голема )))))Македоците се толерантен народ, па толерираат и такви како тебе. Да сум јас на власт, би те натоварил како стока на камион, заедно со цела фамилија, и би те истоварил во Врање. Би ги видел така Свети Сава и Краљ Милутин заедно.
Кога Грците ги протеруваа Македонците од Егејска Македонија, само затоа што зборуваа македонски, пешки ги истераа, со по два три партали во раце. Јас сум великодушен, на камион би те однел.
Како на Косово што бидна или во Краина? Како јуначки ве иселија, чудо едно. Некако не го видов Обилиќ таму.А ми па Срби смо народ кој поштуе земљу на коју што живи, али власт ако почне да таласа појави се некој као Принцип или Обилиќ и бидне пиздарија голема )))))
Судот вели дека властите не се во право. Го слушна судијата што вели, што можеше овој човек повеќе да направи во врска со документацијата?spored vlastite na aus ne gi ispolnuva. ako ima vtora runda ke treba oni sega da dokazat.
не си го видел бидејќи си неписмен и голташ се што ти се сервира од медиумите... али да не ја труеме темава тука со глупости, за селење кога сакаш пиши во ПП ке ти дадам адреса да дојдеш со камион да ја искористам твојата хуманостКако на Косово што бидна или во Краина? Како јуначки ве иселија, чудо едно. Некако не го видов Обилиќ таму.
Ke ja pocituvaat deka zgresile vo procedurata i ke go vratat i pak neka tuzi, ne za formalni greski tuku za toa dali smee da vleze pored vazeckite pravila.Одлука на суд не се толкува, се почитува.
Ти форумот го труеш со великосрпско срање, сега за темава се засекира?не си го видел бидејќи си неписмен и голташ се што ти се сервира од медиумите... али да не ја труеме темава тука со глупости, за селење кога сакаш пиши во ПП ке ти дадам адреса да дојдеш со камион да ја искористам твојата хуманост
Да сумираме: проблемот е во тоа што се сликал со деца додека бил позитивен, а притоа тоа не е дел ни од правилата, протоколите и законите на Австралија...затоа што не бил во Австралија тој период!
Никој не бара емпатија, туку следење на прописите. Победи на суд, победи еден опресирачки режим и сега се соочува во реперкусии. Тоа го има во сите пототалитарни држави и секогаш населението стои цврсто со одлуките на лидерот. Морисон е гладен за моќ, како што беа сите лидери кои имплентираа закони надвор од нивната моќ затоа што во рацете ги имаа сите политички конци и апаратот за физичка принуда.
Сега, и покрај 80-90% имунизирано население, рушат дневни рекорди, повторно си се сите дома и вакцината не стави крај на пандемијата. Се тешат со ниската стапка на смртност, а 2 години окапеа дома на брзиот интернет, имаше и по 111 дена цврсти локдауни, а шансите млад и здрав човек (до 50 год) да почине од Ковид се 0.02%. Да, го измамивте вирусот, секоја чест.
#TeamNovak
Абе може да го вратат уште сто пати. Мислам дека и не му е гајле за тоа. Ама сега враќањето ќе биде заради политичко дискреционо право на некој министер, не затоа што тој направил нешто погрешно. Тој тоа сакаше да докаже. Неговата војна е добиена.Ke ja pocituvaat deka zgresile vo procedurata i ke go vratat i pak neka tuzi, ne za formalni greski tuku za toa dali smee da vleze pored vazeckite pravila.
Ye ne funkcionira bas taka. Tezok rezil e ako ne go ispocituvaat sudot, zaso sea vekje e licna odluka od vladata. Ne mozhe da se vadat na proceduri, zakoni ili ne znam so. Kje licat na banana drzava( ne deka i vaka ne licat).Ke ja pocituvaat deka zgresile vo procedurata i ke go vratat i pak neka tuzi, ne za formalni greski tuku za toa dali smee da vleze pored vazeckite pravila.