Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Kolki licno bi pobarala ti na primer?
Кога ќе се најдам на местово на „оштетениов“ ќе ти кажам :icon_mrgr:
Сакаш да ме убедиш дека судскава пресуда нема политичка позадина?

Не знам што не ви е јасно, едниов (оштетениов ) е државен паразит, другиов обвинетиов долго време си тера приватни бизниси, не само што не го оштетува буџетот на државата туку и го полни. Таа комуњрска стока мора некако да се храни.

Не знам што не ви е јасно, едниов (оштетениов ) е државен паразит, другиов обвинетиов долго време си тера приватни бизниси, не само што не го оштетува буџетот на државата туку и го полни. Таа комуњрска стока мора некако да се храни.
Ете објаснето просто и едноставно.
Не знам зошто Владе ми црта на долго и на широко за фемороните на пчелите.:toe:

Кога ќе се најдам на местово на „оштетениов“ ќе ти кажам :icon_mrgr:
Сакаш да ме убедиш дека судскава пресуда нема политичка позадина?
Ima no ne e toa poentata. Ako si pcelarot , da visoka e srazmerno na prihodot od pcelite. Nesrazmerno visoka.
Ako si napadnatiot ne e. Zatoa te prasav kolku ti bi ocekuvala. Gledam deka ne si bas zapoznaena so opasnostite od napad na pceli, posebno ona samo gi prenesuval. Da znaese deka togas se najagresivni ne bi rekla onaka samo gi prenesuval. Pa uste ako si alergicna i ne po tvoja vina si se nasla vo situacija od koja zivotot ti se broi vo minuti. Neznam bas kolku bi bila plemenita vo smisla abe samo gi prenesuval. Ne se toa krastajci ili domati pa ako padni padni. I racunaj deka eden sandak posto obicno se selat jaki drustva ima okolu 60000 pceli. Da padnat dva se 120000, tri 180000. Znaci ne edna dve zdiveni pceli,tuku cel roj od nekolku iljadi pceli da te brka. I da pobrzi se od tebe i nasiot soj ke te brka okolu 50 metri. Afrikaniziranite pceli ke te brkaat duri te gledaat, ako ti e za uteha :toe:
Автоматски споено мислење:

Ете објаснето просто и едноставно.
Не знам зошто Владе ми црта на долго и на широко за фемороните на пчелите.:toe:
Vi crtam oti ocigledno ne vi se jasni nekoj raboti.
Si mislite ova ohridski turist e, ak ne mu cini neka ne idi.
Автоматски споено мислење:

Kako go polni ziti se?
Da ne dava fiskalna za medot sto go prodava?
Da ne pravi testovi za kvalitet, sekernost itn itn.
Negovo e da gi prijavi kako brojna sostojba, da mu plati neznam kolku e sega, okolu 50 den od drustvo na veterinarot koj evidentira brojna sostojba i da ceka subvencii od drzavata od okolu 10 evra( sega mozi e i povekje, neznam) od prezimeno drustvo. Drugoto e se crno, pocrno amin. Edna bela tocka nema.

Последно уредено:
I da pobrzi se od tebe i nasiot soj ke te brka okolu 50 metri. Afrikaniziranite pceli ke te brkaat duri te gledaat, ako ti e za uteha
Владе, единствена поента во дадениов случај, е тоа дека оштетениов тетреб е партиски газолижач и тука завршува приказнава.
Доколку истава постапка беше за Трајче од Прибилци, ќе си добиеше среден прст, па макар и починал од убодите.
Инаку ти зборувам за македонскиот правосуден систем. Каде што за кубење на косата на Шеќеринска се добива 4 години затвор, каде што за каснување на пчели се добива 15,000 евра, каде што за убиство на деца за Велигден, убијците слободно си се шетаат. Капиш сега?

Знам колку и како пчелите може да бидат опасни, доколку некој е алергичен на нив. Дотичнава чукела нити е алергичен, нити е ништо. Го каснале 3 пчели, па отекол, па ајде душевна болка, курци, палци. Ако го познаваш ликов, ќе знаеш за што зборувам.

Чисто политичка пресуда и ништо повеќе.

После случајов сите што се каснати од пчели или оси во природа треба да ја тужат државата и да добијат оштета

После случајов сите што се каснати од пчели или оси во природа треба да ја тужат државата и да добијат оштета
Не важи тоа за сите. Обичните смртници не ги фаќа овој „Закон“, тоа само за „избраните“ :pipi:

Kako go polni ziti se?
Da ne dava fiskalna za medot sto go prodava?
Da ne pravi testovi za kvalitet, sekernost itn itn.
Negovo e da gi prijavi kako brojna sostojba, da mu plati neznam kolku e sega, okolu 50 den od drustvo na veterinarot koj evidentira brojna sostojba i da ceka subvencii od drzavata od okolu 10 evra( sega mozi e i povekje, neznam) od prezimeno drustvo. Drugoto e se crno, pocrno amin. Edna bela tocka nema.
Пчеларов не е некој од типот на Камчев и останати богаташи, ама овие 15К евра и не му се некој проблем, премногу буквално го сфати ова, али во секој случај човекот не живее од пчелите, тоа не му е главен извор, си има мали бизниси за кој плаќа даноци, сам си го вади лебот, мали градежни зафати, приватен смештај, продавница и така ситни работи ете и пчели во случајов, не е на терет на државата а плаќа давачки што треба за полнење на буџетот.

Владе, единствена поента во дадениов случај, е тоа дека оштетениов тетреб е партиски газолижач и тука завршува приказнава.
Доколку истава постапка беше за Трајче од Прибилци, ќе си добиеше среден прст, па макар и починал од убодите.
Инаку ти зборувам за македонскиот правосуден систем. Каде што за кубење на косата на Шеќеринска се добива 4 години затвор, каде што за каснување на пчели се добива 15,000 евра, каде што за убиство на деца за Велигден, убијците слободно си се шетаат. Капиш сега?

Знам колку и како пчелите може да бидат опасни, доколку некој е алергичен на нив. Дотичнава чукела нити е алергичен, нити е ништо. Го каснале 3 пчели, па отекол, па ајде душевна болка, курци, палци. Ако го познаваш ликов, ќе знаеш за што зборувам.

Чисто политичка пресуда и ништо повеќе.
Vidi Darklady, jas random komunjar nemozam da smislam, ali vo slucajot ne e bas taka inaku bi bil pristrasen. Okolu visinata na ostetata e diskutabilno, spored mene e visoka, nesrazmerno visoka ali deka pcelarot e cvekje za mirisanje vo slucajot ne e.
I pravite razlika pomegju zakon i pravda. Ne e toa te edno te isto. Site sakame da se sporeduvame so zapad ali ocigledno imame dvojni arsini. Sudstvoto vekje i da ne zborame.
Ali ok, neznam po koj pat prasuvam, nastrana se, kolku spored vas bi bila adekvatna osteta. Ete neka ne se raboti za nekoj ligus komunjar tuku za random lik. Kolku bi trebalo da bidi ostetata?

Пчеларов не е некој од типот на Камчев и останати богаташи, ама овие 15К евра и не му се некој проблем, премногу буквално го сфати ова, али во секој случај човекот не живее од пчелите, тоа не му е главен извор, си има мали бизниси за кој плаќа даноци, сам си го вади лебот, мали градежни зафати, приватен смештај, продавница и така ситни работи ете и пчели во случајов, не е на терет на државата а плаќа давачки што треба за полнење на буџетот.
Tuka go sudat za ocigleden propust pri preselba na pcelni drustva. Nastrana mozi i da e majka tereza, no vo slucajot ja zasra. Dali bil komunjar ili ne, ja zasral. E sega kolkava treba da bidi ostetata e bitno. Ovoj najverojatno ima i lekarski pregled, broj na ubodi i kade, dali e alergicen itn itn. Za moment zaboravite deka e gjubre od covek, ete random dete koe slucajno se naslo na loso mesto vo loso vreme. Kako togas ke reagiravte?

Нема врска 15к евра е лудост за ваков инцидент, прочитав негде баш истиов судија пред некој месец досудил условна казна за сообраќајка со 2-3 загинати
E dobro de, kolku da bidi spored vas?
Sto pati prasav?
Uslovno?
Da bevte vie na negovo mesto pak so uslovno ke se zadovolevte?
Da se razberime, ubod od komarec i ubod od pcela ne e isto. Stacionaren pcelinar i selidba ne e isto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom