мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 20.481
- Поени од реакции
- 25.873
Kolki licno bi pobarala ti na primer?Владе, за оштетава зборуваме. За изречена оштета од 15,000 евра. После епско судење од цели 8 години.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kolki licno bi pobarala ti na primer?Владе, за оштетава зборуваме. За изречена оштета од 15,000 евра. После епско судење од цели 8 години.
Кога ќе се најдам на местово на „оштетениов“ ќе ти кажамKolki licno bi pobarala ti na primer?
Ете објаснето просто и едноставно.Не знам што не ви е јасно, едниов (оштетениов ) е државен паразит, другиов обвинетиов долго време си тера приватни бизниси, не само што не го оштетува буџетот на државата туку и го полни. Таа комуњрска стока мора некако да се храни.
Ima no ne e toa poentata. Ako si pcelarot , da visoka e srazmerno na prihodot od pcelite. Nesrazmerno visoka.Кога ќе се најдам на местово на „оштетениов“ ќе ти кажам
Сакаш да ме убедиш дека судскава пресуда нема политичка позадина?
Vi crtam oti ocigledno ne vi se jasni nekoj raboti.Ете објаснето просто и едноставно.
Не знам зошто Владе ми црта на долго и на широко за фемороните на пчелите.![]()
Kako go polni ziti se?Не знам што не ви е јасно, едниов (оштетениов ) е државен паразит, другиов обвинетиов долго време си тера приватни бизниси, не само што не го оштетува буџетот на државата туку и го полни. Таа комуњрска стока мора некако да се храни.
Владе, единствена поента во дадениов случај, е тоа дека оштетениов тетреб е партиски газолижач и тука завршува приказнава.I da pobrzi se od tebe i nasiot soj ke te brka okolu 50 metri. Afrikaniziranite pceli ke te brkaat duri te gledaat, ako ti e za uteha
Не важи тоа за сите. Обичните смртници не ги фаќа овој „Закон“, тоа само за „избраните“После случајов сите што се каснати од пчели или оси во природа треба да ја тужат државата и да добијат оштета
Ne se raboti za vo priroda tuku za preselbaПосле случајов сите што се каснати од пчели или оси во природа треба да ја тужат државата и да добијат оштета
Пчеларов не е некој од типот на Камчев и останати богаташи, ама овие 15К евра и не му се некој проблем, премногу буквално го сфати ова, али во секој случај човекот не живее од пчелите, тоа не му е главен извор, си има мали бизниси за кој плаќа даноци, сам си го вади лебот, мали градежни зафати, приватен смештај, продавница и така ситни работи ете и пчели во случајов, не е на терет на државата а плаќа давачки што треба за полнење на буџетот.Kako go polni ziti se?
Da ne dava fiskalna za medot sto go prodava?
Da ne pravi testovi za kvalitet, sekernost itn itn.
Negovo e da gi prijavi kako brojna sostojba, da mu plati neznam kolku e sega, okolu 50 den od drustvo na veterinarot koj evidentira brojna sostojba i da ceka subvencii od drzavata od okolu 10 evra( sega mozi e i povekje, neznam) od prezimeno drustvo. Drugoto e se crno, pocrno amin. Edna bela tocka nema.
Vidi Darklady, jas random komunjar nemozam da smislam, ali vo slucajot ne e bas taka inaku bi bil pristrasen. Okolu visinata na ostetata e diskutabilno, spored mene e visoka, nesrazmerno visoka ali deka pcelarot e cvekje za mirisanje vo slucajot ne e.Владе, единствена поента во дадениов случај, е тоа дека оштетениов тетреб е партиски газолижач и тука завршува приказнава.
Доколку истава постапка беше за Трајче од Прибилци, ќе си добиеше среден прст, па макар и починал од убодите.
Инаку ти зборувам за македонскиот правосуден систем. Каде што за кубење на косата на Шеќеринска се добива 4 години затвор, каде што за каснување на пчели се добива 15,000 евра, каде што за убиство на деца за Велигден, убијците слободно си се шетаат. Капиш сега?
Знам колку и како пчелите може да бидат опасни, доколку некој е алергичен на нив. Дотичнава чукела нити е алергичен, нити е ништо. Го каснале 3 пчели, па отекол, па ајде душевна болка, курци, палци. Ако го познаваш ликов, ќе знаеш за што зборувам.
Чисто политичка пресуда и ништо повеќе.
Ne se raboti za vo priroda tuku za preselba![]()
Tuka go sudat za ocigleden propust pri preselba na pcelni drustva. Nastrana mozi i da e majka tereza, no vo slucajot ja zasra. Dali bil komunjar ili ne, ja zasral. E sega kolkava treba da bidi ostetata e bitno. Ovoj najverojatno ima i lekarski pregled, broj na ubodi i kade, dali e alergicen itn itn. Za moment zaboravite deka e gjubre od covek, ete random dete koe slucajno se naslo na loso mesto vo loso vreme. Kako togas ke reagiravte?Пчеларов не е некој од типот на Камчев и останати богаташи, ама овие 15К евра и не му се некој проблем, премногу буквално го сфати ова, али во секој случај човекот не живее од пчелите, тоа не му е главен извор, си има мали бизниси за кој плаќа даноци, сам си го вади лебот, мали градежни зафати, приватен смештај, продавница и така ситни работи ете и пчели во случајов, не е на терет на државата а плаќа давачки што треба за полнење на буџетот.
Smrtna kazna, minimalnoKolku bi trebalo da bidi ostetata?
E dobro de, kolku da bidi spored vas?Нема врска 15к евра е лудост за ваков инцидент, прочитав негде баш истиов судија пред некој месец досудил условна казна за сообраќајка со 2-3 загинати