- Член од
- 1 јули 2012
- Мислења
- 2.435
- Поени од реакции
- 7.149
Околу првиот дел. Два медицински тима ги разгледале причините и одобриле влез во Австралија. Му одобриле да дојде. Значи не му текнало на него, еј ај ќе идам у Австралија, јас сум Новак, не смее никој мене да ми забрани влез. Значи, добил дозвола, па тргнал. Поради тоа што е еден од најпознате спортисти на денешницава, некои политичари, кои врска немаат со медицина, превенција, пошто им гори под гзот, се премислуваат и не му дозволуваат, со цел да го смират гневот народот таму, кој трпи секакви рестрикции, плус да ги заплашат оние кои не се вакцинирани.Малку ги мешате работите. Никој не дека навива за владата, ама Вие про Новак што сте мислите дека цел свет е против него. А едноставна е работата, за сите важи законот таму исто. Тоа што нас ни е чудно е дека ние сме навикнати на башибозук на балканот.
А тоа дека народот во Австралија бил глуп што трпел карантини и свашта нема врска, народот има ваљда доверба во државата и затоа ги следи сите упатства, не ко ние на балканот зашто си ги знаеме политичарите што гомна се.
Ако се докаже дека други тенисери ги пуштиле, а Новак не при исти услови тогаш тоа е друго. Ама нека ги кажат кои се тие.
Вториот дел. Малку оф топик. Во Австралија луѓето се третирани ко робови моментално. Има масовни протести. Секој кој ќе се спротивстави, јаде пендраци, гумени куршуми, солзавци, огромни казни. Ги ловат луѓето со хеликоптери, од дома ги носат во ковид кампови (логори), кои имаат затворенички услови. Полициска бруталност на секој чекор. Нема поддрсшка владата, туку е во фул мод дуктатура влезена.
Се извинувам за оф топик.
Не верувам дека ќе се објават кои други се влезени така. Прво тоа е приватна информација и никој нема право да ја содели, освен самиот тенисер. И Новак ако сам не кажел никој немало да знае дали е вакциниран или не. Може само да се шпекулира по медиуми. Затоа и не верувам дека некој од владата на Австралија би објавил имиња.