Колку примања се потребни во Македонија за да една фамилија има пристоен живот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Секој ден по саат време секс? :( Не знаеш сега какви фрустрации ми направи.

Pa bilo koe poasalno pecivo (nemora burek) i pola kilo jogurt pred rabota sabajle ti e 100tina denari, dodaj kafe nekoja zakuska za podocna i ete ti prosek barem 2 evra. Znam deka sekogas moze i mn lugje minat so pomalku, ama poentava bese kolku za pristoen zivot ne za prezivuvanje.

Pa bilo koe poasalno pecivo (nemora burek) i pola kilo jogurt pred rabota sabajle ti e 100tina denari, dodaj kafe nekoja zakuska za podocna i ete ti prosek barem 2 evra. Znam deka sekogas moze i mn lugje minat so pomalku, ama poentava bese kolku za pristoen zivot ne za prezivuvanje.

Пециво, кафе и закуска, секој ден. За пристојно. Добро. Не би било лошо да уфрлиш и пола саат секс со некоја Украинка, после доручекот, за да ти легне. Доручекот.

Пециво, кафе и закуска, секој ден. За пристојно. Добро. Не би било лошо да уфрлиш и пола саат секс со некоја Украинка, после доручекот, за да ти легне. Доручекот.

Srekja nova 1970 godina. Verojatno tvoite standardi za pristojno se leb namackan so svinska mast ili maragarin so kecap vrz nego za pojadok.

Од прилика како ми изгледа еден ден
8 часа спиење
1 Кајгана
1 пешачење
0.5 вежбање
2 берза
3 работа
1 секс
1.5 јадење
2 средување по дома
1 муабет со другари
1 медитација и размислување
1 учење германски и холандски или програмирање и математика
Definitivno posveti povekje vreme na matematika poso 1 saat ti fali u presmetkava :D
Usput 2 saati sreduvane, 1 saat programiranje? Ne znam dali se nadevas da bides cistac ili programer :D

Srekja nova 1970 godina. Verojatno tvoite standardi za pristojno se leb namackan so svinska mast ili maragarin so kecap vrz nego za pojadok.

Банално веќе стана на темата кога некој ќе ви укаже какви нереални работи пишувате овде да се повикувате на вашиот префинет вкус и желбата за повеќе.

Баналано веќе стана на темата кога некој ќе ви укаже какви нереални работи пишувате овде да се повикувате на вашиот префинет вкус и желбата за повеќе.
sto e zelba za poise, burek jogurt i kafe?
U picku mater, mislis za losos i bademovo mleko zborime.

Баналано веќе стана на темата кога некој ќе ви укаже какви нереални работи пишувате овде да се повикувате на вашиот префинет вкус и желбата за повеќе.

pa druze toa e, ne zborime za minimalno nego za normalen pristoen zivot... ako za nego toa e pecivo super.... za mene ne e nisto, jas obicno ne ni pojaduvam. e sega rucek ili vecera sakam toa sto jadam da mi e zgotveno, leb ne jadam toest mnogu malku a ne sum ni po zitarici ili nekoj lesni uzinki i gluposti... sekoj e razlicen i toa e sosema OK

jas na sirenje trosam nekoj 100-200e mesecno na primer i ne ne kupuvam u kanti nego u gramovi

sto e zelba za poise, burek jogurt i kafe?
U picku mater, mislis za losos i bademovo mleko zborime.

Секој ден, бурек, кафе и закуска, трошок до ручекот? Јас имам гледано како универзитетски професори во држава многу побогата од Македонија си носат за доручек сендвич направен од дома.

Мислам дека медииумите и социјалните мрежи дебело ви ја изместија перцепцијата за реалноста.

Банално веќе стана на темата кога некој ќе ви укаже какви нереални работи пишувате овде да се повикувате на вашиот префинет вкус и желбата за повеќе.

Iskreno se nadevam deka trolas, prefinet vkus bilo jogurt, pecivo i kafe :ROFLMAO: ne be druze toa e basic, ne e avokado i chili beef so nekoja fensi salata

Dzabe ke i dokazuva pcelata na muvata deka medot e podobar od..

Iskreno se nadevam deka trolas, prefinet vkus bilo jogurt, pecivo i kafe :ROFLMAO:

Dzabe ke i dokazuva pcelata na muvata deka medot e podobar od..

Јас сум сиромав, бурек јадам еднаш неделата, а кафето си го пијам дома. Сериозно. Подобро нескафе дома, отколку некое кисело експресо за 100 денари да му го платам на некој кој мисли дека е фраер затоа што држи кафич. Не се заебавам. Закуска, не знам што тоа воопшто значи?

Секој ден, бурек, кафе и закуска, трошок до ручекот? Јас имам гледано како универзитетски професори во држава многу побогата од Македонија си носат за доручек сендвич направен од дома.

Мислам дека медииумите и социјалните мрежи дебело ви ја изместија перцепцијата за реалноста.
I kolku kosta toj sendvic od doma? Da ne ti kupuvaat drugi tebe salama i kaskaval. A zamisli tuna da doruckuvas, pa samo konzervata e 90 denari. Burek e hrana za siromastija ne me zaebavaj. Poeftino od toa ti e vajda gevrek samo.

I kolku kosta toj sendvic od doma? Da ne ti kupuvaat drugi tebe salama i kaskaval. A zamisli tuna da doruckuvas, pa samo konzervata e 90 denari. Burek e hrana za siromastija ne me zaebavaj. Poeftino od toa ti e vajda gevrek samo.

Сендвич од дома кошта поефтино од колку бурек со јогурт, кафе и закуска. 100%.

Јас сум сиромав, бурек јадам еднаш неделата, а кафето си го пијам дома. Сериозно. Подобро нескафе дома, отколку некое кисело експресо за 100 денари да му платам на некој кој мисли дека е фраер затоа што држи кафич. Не се заебавам. Закуска, не знам што тоа воопшто значи?

Pa ne pisav kafe za vo kafic, tuku doma i pak kosta 10-20 denari zavisi sto kako pies. I espreso e ne eKspreso

Drugo pak eve ti pisuvas "siromav sum" znaci praime muabet za pristoen zivot ne prezivuvanje. Ne sum imal i jas sekogas po 2 evra i povekje za pojadok nitu pak za drugi obroci dovolno se da kupam sto sakam, ama znam kade sum bil i deka toa ne bilo dostoinstveno nitu pak dovolno ama ne glorificiram siromastija kako nekoi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom