Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Priblizna suma na pari vo blok e iskocen nekoj od TNB pred da se napravi transakcijata vo KMB... Nekoj da ne znae ovde nesto povece sto ke se desava a.....

Така е у право сте легенди, белосветски. КМБ е националниот срам и рак-рана на македонска берза. Колку ќе беше животот поубав кога би ја немало за нас обесправените типстери и докажани шпекуланти, да. Кај се заебав кај се запустив последно купив во 2013та на 1700 ден и еве ја едвај 12.000 денари, на чкрги'. Тибм 600% раст и се. Овие шо се симнаа од возот, добро шо избегаа пред НГ пошо 10% раст ќе има само и плус некоја си бајата дивиденда од 600 денари. Акцијата е изгор скапа, бегајте, така ми кажаа, со плачки со сеее... :cujte:

#КМБ12.000април2022 енд каунтинг

Последно уредено:
Така е у право сте легенди, белосветски. КМБ е националниот срам и рак-рана на македонска берза. Колку ќе беше животот поубав кога би ја немало за нас обесправените типстери и докажани шпекуланти, да. Кај се заебав кај се запустив последно купив во 2013та на 1700 ден и еве ја едвај 12.000 денари, на чкги'. Тибм 600% раст и се. Овие шо се симнаа од возот, добро шо избегаа пред НГ пошо 10% раст ќе има само и плус некоја си бајата дивиденда од 600 денари. Акцијата е изгор скапа, бегајте, така ми кажаа, со плачки со сеее... :cujte:

#КМБ 12.000април2022 енд каунтинг
До април нема да ме изненади ни 15к

Priblizna suma na pari vo blok e iskocen nekoj od TNB pred da se napravi transakcijata vo KMB... Nekoj da ne znae ovde nesto povece sto ke se desava a.....
Тебе другар би сакал да те пофалам за опсервацијава преку која ги бараш парите шо се вртат пред всушност да излезат извештаите од фондовите. Нивно масло е траст ми.

Зошто не 18К или 20К?

Pse JO?!
Така е зошто да не...Што се баби снило...желботека. На крајот на краиштата ова е форум и секој може да напише што ќе посака...
Да не заборавиме дека и форумаши со дебело инвеститорско искуство на MSE бараа да влезе во записник дека 8.000 ден за КМБ е ПРЕСКАПО, а од друга страна тврдеа дека ТЕТЕ е златна кокошка...

Така е у право сте легенди, белосветски. КМБ е националниот срам и рак-рана на македонска берза. Колку ќе беше животот поубав кога би ја немало за нас обесправените типстери и докажани шпекуланти, да. Кај се заебав кај се запустив последно купив во 2013та на 1700 ден и еве ја едвај 12.000 денари, на чкги'. Тибм 600% раст и се. Овие шо се симнаа од возот, добро шо избегаа пред НГ пошо 10% раст ќе има само и плус некоја си бајата дивиденда од 600 денари. Акцијата е изгор скапа, бегајте, така ми кажаа, со плачки со сеее... :cujte:

#КМБ12.000април2022 енд каунтинг
Никој не го коментира тоа, со здравје да си ги користиш "парите". Дискусијата беше за вредноста на акцијата, ама секако ако има голема побарувачка без разлика на резултатот може да биде и 15.000 денари.

Сакам да допрецизирам. Јас освен половично во себе во никого и нишо не верувам не па у овие хиениве шо на тркалца ја изнесоа земјава. Кешот беше интересен пред 20 години коа го глеавме у куферчиња на мејнстрим филмови, денес е невиден трошок шо секоја пара ти е јалова ако не се врти. Излези од КМБ да но оди у алтернатива ако немаш тука оди у ЕУ, УСА Канада, Кина кај сакаш. Поштувам напуштање на позиција, panta rhei бе луѓе, тука сме на исто. Неколку пати тука пишував дека се дур тековниов менаџмент е таму и истиот поседува акции не би требало да продавате (бога ми последните купувања прилично солени им беа и на Хари и на Етеми и на џинот со 15%). Добра работа е шо при секое продавање обврзани се промтно да ни реферираат како попчиња, без разлика на нивната возвишеност. Нишо не е случано таму, шаховски потези се повлекуваат. Премногу пари, суета, амбиции и доминација имате. Верувам дека кариерата ќе им заврши таму со продавање на банката на странски фактор со откупна многу повисока од оваа. После тоа не знам. Никој незнае. Може да се случи нова рененсанса може и Шпаркасе да им се деси.
Просто е. Хари веќе го знае кварталниот извештај (Q4) и воедно годишниот за 2021. Ние ќе го дознаеме за месец дена. Колку е нерамноправна работата гледате? .. Продава Хари, Фатмир, Ванчо? Не. Зошо побогу некој друг би продал освен ако има насушна потреба да го стори тоа.

Последно уредено:
Продава Хари, Фатмир, Ванчо? Не. Зошо побогу некој друг би продал освен ако има насушна потреба да го стори тоа.

Дали тие се запознаени со информациите, резултатите, плановите на менаџментот пред сите други? Да. Ние не.

Дали ако тие сакаат да ги продадат своите акциити на овие цени можат да го направат тоа? Не. Ти можеш.

Така да споредбата не е соодветна.

Искрено не се сеќавам некој со контролен пакет на која било компанија на MSE, да продал акции. Освен Туџаров.

Toj tipot sto tripati kupuval i prodaval KMB. verojatno sega negde lagodno si gi trosi parite vo nekoja egzoticna destinacija i ne ni pomisluva na KMB. a kamoli pa da ja kupuva na ovaa cena.

Искрено не се сеќавам некој со контролен пакет на која било компанија на MSE, да продал акции. Освен Туџаров.
Тендо друже па мене повеќе ме плашат овие Големиве шо немаат контролен пакет а шо се у раководство и темелно ги владеат информациите. ,,Пусти'' Хари номинално нема ниту 1% а позаебан е од сите. Да те потсетам дека акции и акции се продаваа у сред превирања. Остај Туџаров, Коста Митровски у сред раководење продаде кај тебе у УНИ, Беличанец ,,24 саати"' пред да пропадне Тетекс, Кираца 11% у Фершпед, Балдингер ФЗЦ на Мето Смиленски му го даде коа акцијата беше 6000 денари и тн.
Нешо слично моментално се случува и надвор. Оној циркузантот Маск виде дека moat-тот му е загрозен од сериозни играчи како НИО, Луцид, Алфабет и ЕЈПЛ у аутономност при возење и оп сто модуси смислува како да се етапно откачи од Тесла. Тоа е аналогијата.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom