Мислев дека треба да постои ваква тема каде секој ќе дава совети за оние на кои или им е скурчено од долгата врска или си се такви по природа, како да успеат да го скријат своето поведение од партнерот. Сакам конструктивни совети, сакам идеи.
Јас нема да напишам ништо на почеток, освен основното – после секс со друга, туширајте се, не сакате жена ви/девојка ви да осети парфем/мирис на вашата тајна.
Значи повелете, кажете си свои искуства, кажете што сте правеле да замаскирате прељуба, споделете го своето знаење и искуство со помладите, дозволете барем за момент и тие да уживаат во слободата.
Ako vi se skurcilo od vaseto sekojnevie toas nema sto da pravite a sakate nesto da pravite epa izmislete nesto bidete kreativni zemeteja/go vasata/iot partner/ka i probajte nesto novo eksperimentirajte diskutirajte kako treba da ja osvezite vasata vrska.
Ne znam jas kako bi pomognalo edna afera isto ti e taa zena vasata doma zena e sea ako ne ste vie vo sostojb da komunicirate slobodno so vasiot ili vasata partner/ka togas ne ste stvoreni za eden so drug, sekogas vo edna vrska treba da ima komunikacija i toa slobona kiomunikacija megu partnerite posto zivotot e dolg i lesno se zdosaduva i ako megu partnerite nema komunikacija i posvetenost na eden kon drug togs vrskata nema da trae dolgo posto sekoja vrska na pocetok pocnuva dinamicno i interesno i mnogu e zabavno posto na pocetok samo sto pocnuvas da ja poznavas licnosta no vremeto koga pominuva energiat se gubi i za ova vrska da se odrzi vo zivot nie treba da se trudime i da vlozime vo nea.
Ne znam kako bi mozelo a bide zabavno da ja/go izneveruvas zenata/mazot, ako na mene mi e skurceno od zenata togas ke mi se skurci i od lubovnicata i toa pobrzo od zenata taka sto posle na lov po druga pa po druga i taka natamu po potraa na sovrsenata zena/maz.
Pred da se vesate vo seriozna vrska treba da bidete siurni deka onoj/ona sto ste se vmesale e taa/toj sto vi treba i sto se sovpagate.
Vo edna vrska treba da ia tolerancija i da se razbirate megu sebe ako toa ne uspee toas sve e djabe.
Jas licno za sebe mislam deka partnerot ne treba da se izneveruva kako prvo toa ne e moralno i covecki i kako vtoro vo sve treba da se ima granici i da ne se preteruva.
Lugeto sto izneveruvat se luge sto se razocarani od zivotot ili nekoja druga forma na depresija sto gi tera po sekoja scena da najdat mir na dusata inace zdrav covek ne bi go storil toa ili onje sto izneveruvat ne go ziveat realniot scvet se gledat kako da im izbegnat na realnosta.
Da se izneveruva znaci a se bide Alcen i sebicen, pred da izneveris treba da si mislis kakvi posledici ke dojdat od toa i treba da mislis kako ke vlijae toa na vasiot partner, ako vi oslo do izneveruvanje podobro e da raskinete posto koa covek saka da izbneveruva toa znaci kraj na vrskata taka sto po ubavo e da se stavi kraj otkolku da stanes dvolicen covek koj i zabiva noz na onoj sto o pred nekoj den i kazuval deka ja sakal ili go sakal dali e taka lesno da se stori toa, dali moze da se bide takov licemeren i sebicen covek i da im go storite toa na vasiot/ta partner/ka.
Sekoj si ima svoe pravo a odluci no eden zdrav covek so zrav razum nikogas ne bi go storil toa.