Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.513
ХОРОР. Уште пострашно е кога ќе помислиш на сите родилки кои изумреа низ годиниве дека поминале низ истово и далеку полошо.
Прегледај го приврзокот 317237
Македонските медиуми ги има само за дневна политика платена од некоја партија, каде се за вакви работи? За ова треба некој да одговара, и кривично и финансиски, се додека не изгорат неколку доктори не очекувајте нешто да се промени!
100% се мисли на оние со 3 месеци курс што се, би ме изненадило од СМУГС П.К. да вадат неписмени сестри иако и таму има фаци за кои мистерија е како не забораваат да дишат.Медицинарите се жалат: Имаме „сестри“ што не разликуваат катетер од инфузија!
треба на пракса у средно да вежбаат повеќе ставање катетер у пенис....не само ставање кондом
многу не знаат ни крв од вена да извадат100% се мисли на оние со 3 месеци курс што се, би ме изненадило од СМУГС П.К. да вадат неписмени сестри иако и таму има фаци за кои мистерија е како не забораваат да дишат.
Kazi mi deka si manijak, bez da mi kazes deka si manijak.Медицинарите се жалат: Имаме „сестри“ што не разликуваат катетер од инфузија!
треба на пракса у средно да вежбаат повеќе ставање катетер у пенис....не само ставање кондом
ни тоа не знаат....не само ставање кондом
абер немаш од медицинските проблеми... ставање катетер е многу важна работа, не само при дузини оперативни зафати, туку и кога не може пациентот да мокри, опасна работа.. а потешко и поделикатно е ставање на катетер на машки пациент од повеќе аспекти...прочитај околу проблематиката, сигурно има слики и видеа на интернет, после јави сеKazi mi deka si manijak, bez da mi kazes deka si manijak.
Toa sho treba personalot da si ja znae rabotata e edno.абер немаш од медицинските проблеми... ставање катетер е многу важна работа, не само при дузини оперативни зафати, туку и кога не може пациентот да мокри, опасна работа.. а потешко и поделикатно е ставање на катетер на машки пациент од повеќе аспекти...прочитај околу проблематиката, сигурно има слики и видеа на интернет, после јави се
па тој што им дал диплома ваљда е крив.Невкусни фантазии.
Као у секој занает има и добар и не толку добар/стручен персонал. Многу зависи и каде работи на која клиника, колку пати дневно става инфузии, катетри и слични чуда. Во секој случај не е персоналот толку виновен што ни е здравството вакво, има тука побитни фактори.
тебе ти се мотат фантазии...тој што се определил да учи медицина мора да биде оперисан и од срам и од предрасуди... може во исламски свет да владеат тие предрасуди, кај гинеколог ако е машко влегува и арапот, мора да ја прегледува женаму со огледало, не смее директно да гледа..Toa sho treba personalot da si ja znae rabotata e edno.
Toa sho ti go zamisluvas u treto scenario i ne mozes da se vozdrzis da iskomentiras za "fantaziite" e drugo.
Gerijatrijo pocna da se gubis.тебе ти се мотат фантазии...тој што се определил да учи медицима мора да биде оперисан и од срам и од предрасуди... може во исламски свет да владеат тие предрасуди, кај гинеколог ако е машко влегува и арапот, мора да ја прегледува женаму со огледало, не смее директно да гледа..
знаеш како почна војната против ССР во Афганистан ????
4 пијани руски војници се обиделе да влезат во џамија па биле крвнички претепани од ордата... утредента СССР им прати 50 тина а војни камиони и војници и присилно однесоа мислам 200 тина були на гинеколошки преглед... после тоа се појави и Бин Ладен итн....
Нели ти е срам????Gerijatrijo pocna da se gubis.