Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Koja e relacijata togas megju Cesite i valuacijata na TNB ?
Автоматски споено мислење:

TNB ke ima rekordna godina,a tie vikaat deka e preceneta i ja cenat negde okolu 24k ?Ima nesto matno tuka ili znaat poveke od nas ??
nisto matno i nisto ne znaat poveke od nas , ednostavno si pravat profy valuacii vrz osnova na dostapni podatoci i trendovi...
isto zemete vo predvid deka expresno porasna od 21-22 na 30k

Еве гледам минатата недела се појавиле и маркетмејкерски налози на -3% за ПКБ, што наведува дека уште понекој дознал за второстепената пресуда пред другите. Можеле да дознаат или од Кутревци, или пак од тројцата тужители: @TENDO @mishevski и третиот што јавно не се декларирал, ама само првоодделенче не може да го препознае кој е според пишувањето на форумов. Би било интересно да се види кои биле купувачите и продавачите на акциите во претходните трансакции и дали имале пристап до пресудата.

Еве гледам минатата недела се појавиле и маркетмејкерски налози на -3% за ПКБ, што наведува дека уште понекој дознал за второстепената пресуда пред другите. Можеле да дознаат или од Кутревци, или пак од тројцата тужители: @TENDO @mishevski и третиот што јавно не се декларирал, ама само првоодделенче не може да го препознае кој е според пишувањето на форумов. Би било интересно да се види кои биле купувачите и продавачите на акциите во претходните трансакции и дали имале пристап до пресудата.
Нема никаква одлука бе друже, ни на апелација ни на другиве. Стај датуми од... до... и во ,,Напредно пребарување'' стај пекабеско, кутревски, или сл. Да имаше пресуда со брзината на светлината ќе дознаевме.

Нема никаква одлука бе друже, ни на апелација ни на другиве. Стај датуми од... до... и во ,,Напредно пребарување'' стај пекабеско, кутревски, или сл. Да имаше пресуда со брзината на светлината ќе дознаевме.

Не е објавена на порталот, меѓутоа пресудата е донесена и им е врачена на странките, коишто за тоа си ќутат и не им соопштуваат на сите акционери што ја финансирале тужбата, исто како и за првостепената пресуда.

kajgana place za posebna tema PKB
Еве нпр. и јас и ти сме платиле за тужбата, а не сме добиле ниту информации ниту пари назад. Не е згора да се знае за какви луѓе се работи пошо и други ќе се фатат у оро со нив и можат да се зае.ат. Да се крсти човек и со лева и десна како може да се дојде на такви општествени позиции со таков (не)морал у Северџанија

Еве нпр. и јас и ти сме платиле за тужбата, а не сме добиле ниту информации ниту пари назад. Не е згора да се знае за какви луѓе се работи пошо и други ќе се фатат у оро со нив и можат да се зае.ат. Да се крсти човек и со лева и десна како може да се дојде на такви општествени позиции со таков (не)морал у Северџанија

Zatoa druze jas ne veruvam deka vo Makedonija moze da postoi t.n. akcionerski aktivizam...

Zatoa druze jas ne veruvam deka vo Makedonija moze da postoi t.n. akcionerski aktivizam...
Zatoa i ne ja sakam PKB. Da mi zavisi investicijata od sudovi, politicari, kriminalci, korumpirana bagra...ne fala. Da ne zboram za gazdata koj ne znae kolku pari ima, a ne saka da frli troska od toa na malite akcioneri koi gi vlozile svoite tesko zaraboteni pari vo negovata kompanija i imaat doverba vo istata...Ne dzabe na zapad kompaniite se rangiraat i ocenuvaat i vo ovoj del ( shareholder rights ).

akcionerski aktivizam moze, ama sam da si si aktiven :pos:

Денес Илија Гечев ја бустнал КМБ со свежи 2.2 миљони евра како победник на лицитација на имот ,,Палата Македонија'' во петоков. Истиот извршител Христо Јованов организирал во септември и продажба на бивша ,,Поштенска банка'' но безуспешно после шо имотот повторно си го презела Комерцијална за да минатата недела непосредно му го продаде на Антиќ од Фешн Груп.
Ај сеа математиките:
Рековме дека на КМБ и фалат цца 10 миљони ЕУР да биде ЕГАЛ со 2020 година + 3 за доминација. Палата Македонија продадена е за 2.166.480 ЕУР а Поштенска за 6.470.600 ЕУР. Вкупно 8.637.080 ЕУР. Коа ќе ги испеглаат книжењета од Биланс на состојба минус резервации, тоа е немам веќе дилеми. 10% минимум раст 21ва вис а вис 20та година. Топлификација ќе си ја префрлат за во Q1 2022 фор шр..
Факт е дека бев скептик дека вака ќе изигра маестрално дувлото. Секоја чест. Во меѓувреме, стигна денес дивиденда од ТНБ, нули, нули, зилион :rolleyes: .. Земете шо ќе пиете, шерифот части :cujte:

# КМБ12илјадиАприл2022
#ТНБ500ЕУРАприл2022

Последно уредено:
Со ова се занимава нормален свет, не со менаџери заглавени во 19 век, нити па со имоти на олигарси...

1640128395413.png

За жал, процесов го вади најлошото у луѓето и дека во нив чучеле мали кутревци доколку дојдат во позиција на најбанална моќ над другите. Како деца што биле тепани од родителите, па одвај дочекале да пораснат за и тие да си ги тепаат своите деца

Се слагам (y) , но претходно биди доблесен сподели одлуката од апелација за ПКБ ?

Одлуката е споделена со заинтересираните акционери уште во истиот час кога ја добивме. И кога би сакал да ја споделам тука, тоа не би било можно поради личните податоци кои се во неа. Ако од судот објават верзија без лични податоци ќе ја објавиме и тука.

Тоа што некои тука кукаат и плачат самите се криви што се екскомуницирани од групата поради нивното однесување.

Ја немам најновата акционерска книга, но од таа верзија што ја имам, според количината што помина во периодов најверојатно @Blizzard продал, а не знам кој купувал.

Одлуката е споделена со заинтересираните акционери уште во истиот час кога ја добивме. И кога би сакал да ја споделам тука, тоа не би било можно поради личните податоци кои се во неа. Ако од судот објават верзија без лични податоци ќе ја објавиме и тука.

Тоа што некои тука кукаат и плачат самите се криви што се екскомуницирани од групата поради нивното однесување.

Ја немам најновата акционерска книга, но од таа верзија што ја имам, според количината што помина во периодов најверојатно @Blizzard продал, а не знам кој купувал.
Барем кажи ни што е одлуката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom