Необични авиони - слики ...

BoRg

Resistance is futile you will be assimilated
Член од
8 декември 2005
Мислења
486
Поени од реакции
2
Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
fsreplay напиша:
...

Airbus A300B4-608ST Super Transporter
Е стварно не ми оди во глава како може овој сандак да се крене воопшто од земја, не па да лета. :pos:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Имам гледано на discovery за овај авион ептем е голем

BoRg

Resistance is futile you will be assimilated
Член од
8 декември 2005
Мислења
486
Поени од реакции
2

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
погледнете го овој спортски авион. Јас незнам како ова чудо уопште лета

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131

Spruse goose или H-4 Hercules, можеби денес не изгледа толку необично но во 1947 навистина бил. Всушност тој е најголениот "летечки брод" на светот. Станува збор за застарена технологија на изградба на авиони. Toj e предходница на денешните транспортни авиони.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
VORTEX напиша:
погледнете го овој спортски авион. Јас незнам како ова чудо уопште лета

leta kako ne leta , ama i ubiva piloti :):)!!
GeeBee (Granville Brothers Aircraft.Co) se cela serija na trkacki i sportski avioni nekade pred pocetokot na WW2.....
Ovoj R2 e navistina mnogu popularen , iako mnogu malku letal pred da se srusi, ne sum siguren dali 2 ima napraveno. Normalno i replikata koja pred edno 15 godini ja napravija vo USA i koja ti e na OOOOGGGROOOMNATA slika
( namaluvajjj)...i koja isto taka se skrsi , so pilot koj imase sreka da go iznesat ziv od toa wreck-ageto, za razlika od predhodnicite koi imaat izgoreno...
Drugi GeeBee avioni se mnogu pouspesni i napraveni vo poveke primeroci...no ne se taka debelki i atraktivni :):)!!!Ovoj na primer

ili Sportsterot koj e epten avionce :
:):)!!!

Imas detali na :aerofiles.com/_geebee.html

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587

Spruse goose или H-4 Hercules, можеби денес не изгледа толку необично но во 1947 навистина бил. Всушност тој е најголениот "летечки брод" на светот. Станува збор за застарена технологија на изградба на авиони. Toj e предходница на денешните транспортни авиони.
Ksko ne izgleda neobichno, izgleda voshituvachki koga si do nego. Se naogja vo zalivot na gradot Los Angeles, odma do brodot Queen Marry koj e napraven muzej. Ova chudo ima letano nekolku stotini metri.

Shto se odnesuva do chudni avioni, eve go izraelskiot Falkon:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.064
Поени од реакции
11.251
Овој авион ми личи на делфин:pos2::pos2:, а го имам гледано и на Discovery.
Прекарот на авионов му е "Белуга", а доаѓа од Delphinapterus leucas што значи Бел Kит. Поради сличната форма така авиончето го добива прекарот од овој прекрасен цицач. Воопшто не си далеку од вистината дека е делфин, бидејќи спаѓаат во истата фамилија. :)

Х

Ханзо

Гостин
Шо е толку необичен овој?

А за претходните...:pos: Особено за фалконот, не личи баш на фалкон :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom