Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Бектеши: Поскапувањето нема да биде поголемо од 10%
Марко Бислимовски (РКЕ): Цената на струјата би се зголемила за 38%
VS

stado.png

Потполно си во право, еве пример Палма у вмровско време не знаеја како изгледа фискална сметка па кога се смени власт плачеа демек ги затвориле зашто давале шеќерчиња со отштампано општина Аеродром па као реваншизам
За ваквите лек е само плаќање со картичка и многу често го правам ова кога купувам од такви

Sent from my iPhone using Tapatalk
има ДУЗИНИ и ДУЗИНИ тука во Скопје што НЕ ти издаваат НИКАКВА сметка, во готово... НЕ Пиљари..
за интернет трговијата да не причам....
И не само тоа, тотална Неснабденост, синдромот мал пазар и шлепер до Бесвест...
Еве соседна Србија е 4х поголема, ама во однос на снабденост 20 пати е подобро..
а за транспортни трошоци и достави ич да не зборувам... што кажуваше еден хрват, поефтин е транспортот од Кина до Ријека отколку од Ријека до Загреб
Автоматски споено мислење:

https://press24.mk/debar-gi-smeni-i...xGs3a1Tfhrlxnrd0ZwAR_9SnKOpqxF551KWqVvVyqcuWg

пишав поодамна, зошто не се покрене иницијатива до ЕУ ако треба, околу Балистите ???
Дали биле или не фашистички елементи, слични на усташите ???
Еве поодамна Австрија удри Драконски казни на било какви усташки симболи...

Последно уредено:
Па добро требале вкупно да напишат
што не е воопшто битно како е напишано
затоа што нели битното е дека
има долг толкав колку што може секој да разбере од билбордот,не гледам некоја
голема смешка тука,туку напротив ова е за плачење само замислете колку би се сменил животот и на тетовчани и на цел тој регион доколку биле употребени тие пари во некои проекти, во кои би имало придобивка цело Тетово,стварно незнам што ви е толку смешно и за заебанција
Се работи за сериозна сума на пари
24 милиони евра се
За толкава сума оставена во долг,
значи дека градоначалниката работела крајно несериозно и неодговорно
што на запад би резултирало во најмала рака со ревизија и одговорност.
Незнам што ви е толку смешно,
сакам и јас така како вас да ми биде
ама не ми е,не ми е ама баш ништо смешно

Последно уредено:
голема смешка тука.
24 милиони евра се

Што тебе ти мења дали Теута направила долг 24 или 240 миљона еур?

Па види се додека размислуваме што ми мења на мене ова , вака ќе се краде и нејзе пичка ќе ја боли,заев курот ќе го боли,ахмети курот ќе го боли, грујо курот ќе го боли и секој следен што ќе дојде,а ти ќе си плаќаш данок,од кој со твои пари од даноци они ќе плаќаат кредити,тие пари од кредити пола ќе завршат у нивни џеб пола нема да им се најде траг како во овој случај во кој е во долг оставена општинската каса,господ нема да знае како е направен тој долг и дали тие пари се стварно дадени таму,а ти прави се слеп и спиј, работи си за плата од 250-300 евра и ќути си додека некои милиони лупаат ало милиони,сеа немој да ме сфатиш дека нешто те навредувам ИЛИ било што,туку сакам да му се смени свеста на Македонецот,и да почнеме да се развиваме ,а не да не краде кој стигне и да ќутиме мамицата да им ја ебам,народот го донесоа до бедотија и до сиромаштија од таа нивна алчност

Па види се додека размислуваме што ми мења на мене ова , вака ќе се краде и нејзе пичка ќе ја боли,заев курот ќе го боли,ахмети курот ќе го боли, грујо курот ќе го боли и секој следен што ќе дојде,а ти ќе си плаќаш данок,од кој со твои пари од даноци они ќе плаќаат кредити,тие пари од кредити пола ќе завршат у нивни џеб пола нема да им се најде траг како во овој случај во кој е во долг оставена општинската каса,господ нема да знае како е направен тој долг и дали тие пари се стварно дадени таму,а ти прави се слеп и спиј, работи си за плата од 250-300 евра и ќути си додека некои милиони лупаат ало милиони,сеа немој да ме сфатиш дека нешто те навредувам ИЛИ било што,туку сакам да му се смени свеста на Македонецот,и да почнеме да се развиваме ,а не да не краде кој стигне и да ќутиме мамицата да им ја ебам,народот го донесоа до бедотија и до сиромаштија од таа нивна алчност

Ало бе дечко Тетово изгледа ко да е 240 миљарди еур у долг, а не 24 миљона. Сите политичари кур ги боли знаеш зашто? Зашто знааат дека Тоше ќе дојде на форум Кајгана да збори, пошто знаат дека толку му е силата и на Тоше и на Орце и на сите други. Еве ти го сеа новиот градоначалник на Тетово, како ти Тоше ќе се обезбедиш од тоа дека тој истиот нема да го зголеми долгот на 40 миљона еур? Што можеш да направиш? Ништо. За плата колкава ќе работиш најмалце зависи дали Теута го заглаила Тетово 24 миљона еура. Платата твоја зависи искључиво од тебе, а не од државата. Грујо и Заев ја заглавија државава 7 миљарди еура, па пак тој што го бива зима повеќе од просечна западноевропска плата. Ама тој не седи на форумов да си ја мава главата од маса зашто Теута крадела. Теута крадела пошто тоа и е работа, и на неа и на овој сеа што е. Ти мислиш дека Теута е туак да те служи тебе, ама си се заебал. Ти мислиш дека ако Теута не краде тебе некој магично ќе ти ја зголеми платата, и тука тек како си се заебал.

Мењај си начин на размислување со време, иначе лоша иднина те чека.

Почна Апасиев да избегава тв дуели а? Немал он да оди на материјална расправа со капиталисти. Бре бре, клошар еден.

Зошто би одел на дебата со "директорот" на НИКОБ, ај кажи ми? Иако образложението кое го напишал е катастрофално и требал далеку подобро да се изрази и да побара во истото дебата со подносителот на законот Филипче.

За што ќе дебатира со човек кој чисто ја игра улогата на директор на НИКОБ. Никоб ли се подносители на законот за здравство? Не СДС се, нека излезе некој од СДС и нека го брани на телевизија. Од СДС цело време прават вака кога ќе им гори под нозе. Прати го Стојанче, прати го Бунтур, прати ја Славјанка. А високото раководство кое е толку "елоквентно" и "лидерско" го нема нигде. Еве ќе има нови избори, па ќе има дебати и носителот на СДС во ИЕ1 ќе може да си дебатира со Апасиев за законот за Здравство.

А ако кој сака може да си повикува на дебати, еве јас ги повикувам Шеќеринска, Димитров или Пендаровски на дебата?
Автоматски споено мислење:

голема смешка тука,туку напротив ова е за плачење само замислете колку би се сменил животот и на тетовчани и на цел тој регион доколку биле употребени тие пари во некои проекти, во кои би имало придобивка цело Тетово,стварно незнам што ви е толку смешно и за заебанција
24 милиони евра се

И на кој во Тетово му е гајле воопшто колкав долг има градот? Абе вода немаат понекогаш и по неколку дена во ред во 21 век во град под Шар Планина. Шар планина ја уништија. Све претворија во депонија. 11 луѓе им изгореа живи во болница и не кажаа ништо. Ти мислиш дека на некој од овие што се останати во Тетово му е гајле дали Тетово има долг од 2 милиони евра, 24 милиони евра или 200 милиони евра. Може некој 10-20% али и они се комплетно анемични и никогаш нема да тргнат против "каузата".

Енвер Хоџа бил водач над водачите зошто одма разбрал со какви луѓе си има работа и го набркал на клоци племето Косовско од државата, а Тито најголем душман зошто го примил. Ни има направено проблем за следните 100 години.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom