Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
30 август 2021
Мислења
73
Поени од реакции
67
Се пронајде и ти. Браво. Кога ќе пораснеш ќе бидеш само Бугарин ,без придавка грчки.
"Бугарин" никогаш нема да бидам..Пошто Шапкарев велеше дека ние сме б'лгари.

Шопска скороговорка
Рекох да му речем, ама не му рекох, па си рекох:
— ја му не рекох, ама чекај да му речем, да не рече:
„Рече да ми рече, па ми не рече!“

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
"Бугарин" никогаш нема да бидам..Пошто Шапкарев велеше дека ние сме б'лгари.
И волгарос биди , никој не ти се плетка. Според литературниот македонски јазик жителите на Бугарија се нарекуваат Бугари. А вие ако се нарекувате меѓусебе македонски,грчки,хрватски ,татарски,блгар,волгрср,вулгарос тоа си е ваше право.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.816
Поени од реакции
5.919
Татариве наменски се појавуваат, како печурки после дожд.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.764
Поени од реакции
8.528
Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Ja mislam go trenjira makedonskiov jazik, uste nekoj bukvi mu falat ama kje gi nauchi i niv. Samo ja ne znam koja mu e celta da pishe tuka. Zivee vo Sofija jaki pichinja ima tamu, se chustvuval Bugar ok, nikoj od nas ne saka da mu go odzeme toa, negova rabota si e:toe:
Автоматски споено мислење:

Ај не се срамоти живти се'
Се декларираш за бугар и тука постираш циган што дува, со цел ум?
Понекогаш ме фаќа жал кога ќе зацапаш.
Pazi postot e na srpski

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.695
Поени од реакции
3.976
Ова да го не заборавате кога ќе му текне на некоj да се споредува и паметен да се прави

Спикер на бугарско Собрание: Никола Минчев, прависта, етнички Бугарин

Спикер на македонско Собрание: Талат Џан Франко Фери, терориста, етнички Аљбанец
The history is a bitch..:D:D:D

Бугарија - министер за надворешни работи - Т.Генчовска

Македонија - министер за надворешни работи - Б.Османи

:oeoeoe:

Член од
5 декември 2021
Мислења
89
Поени од реакции
67
Ниту им објасниле, ниту ги разбираат. Ветото го ставаат зошто така им е кажано. Знаеш ли за тој бугарскиот телефон од време на Сталин само со слушалка без микрофон? Никогаш не го сменија, само линијата се смени, Москва со Брисел.
И што им пречи на Нидерландија, Германија, Франција и останатите скептички земји да дадат почеток на преговори за Македонија, кога знаат дека преговорите ќе одат со динамиката која што тије ќе си ја одберат?

Црна Гора преговара веќе 10 години, почеток на преговори ништо не значи.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Ja mislam go trenjira makedonskiov jazik, uste nekoj bukvi mu falat ama kje gi nauchi i niv. Samo ja ne znam koja mu e celta da pishe tuka. Zivee vo Sofija jaki pichinja ima tamu, se chustvuval Bugar ok, nikoj od nas ne saka da mu go odzeme toa, negova rabota si e:toe:

Pazi postot e na srpski
Тебе искрено ти препорачувам да го “потрењираш” македонскиот јазик и азбука. Доколку си албанец разбирливо но инаку иронијата е многу смешна.

Член од
19 мај 2014
Мислења
140
Поени од реакции
59
Сите останати предуслови се решени - криминал, корупција, правосудство, зелена енергија, ЛГБТ, ... па сега остана само проблемот со Бугарија демек...
Тоа што носиме закони по ЕУ стандарди не означува дека и ѓи „исполнуваме“, не пијат нафта во ЕУ.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.764
Поени од реакции
8.528
Сите останати предуслови се решени - криминал, корупција, правосудство, зелена енергија, ЛГБТ, ... па сега остана само проблемот со Бугарија демек...
Тоа што носиме закони по ЕУ стандарди не означува дека и ѓи „исполнуваме“, не пијат нафта во ЕУ.
Тоа Ок, држи вода, ние ионака сме смејурија од држава! Прашањето е што ја буткаат Бугарија да се закрвува со нас, кога онака од тепка можат 300 маани да ни најдат? Па Бугарија бе :facepalm: разбирам Луксембург да ни најде замерки за корупција, судство...... ама кај ги најдоа овие? Па они се покорумпирани и подолу со сите стандарди и од нас!

И што им пречи на Нидерландија, Германија, Франција и останатите скептички земји да дадат почеток на преговори за Македонија, кога знаат дека преговорите ќе одат со динамиката која што тије ќе си ја одберат?

Е тоа де! А Турција, тие се пола век пред врата, ама никогаш нема да влезат!

Член од
19 мај 2014
Мислења
140
Поени од реакции
59
Тоа Ок, држи вода, ние ионака сме смејурија од држава! Прашањето е што ја буткаат Бугарија да се закрвува со нас, кога онака од тепка можат 300 маани да ни најдат? Па Бугарија бе :facepalm: разбирам Луксембург да ни најде замерки за корупција, судство...... ама кај ги најдоа овие? Па они се покорумпирани и подолу со сите стандарди и од нас!
Незнам како се објаснува ова овде каде нас дека само до Бугарија е проблемот. Ако е само до нив, незнам како да си претставам дека ги убедиле барем 1/3 от земјите-членки на ЕУ дека нивните историски и само историски аргументи држат вода. Останатите коишто се заедно со Бугарија не би ги интересирало историјата до таков степен, туку останатите работи. Според мене тоа дека има блокада само од Бугарија само така се прикажува на македонската јавност. Од друга страна потребно е за имиџот на ЕУ, за геостратешките интереси на ЕУ и НАТО само еден јавно да блокира, за да не се пренасочи Македонија во „Евроазиски Сојуз.“, ако воопшто може, бидејќи има (според стариот попис) 25% албанци. Зошто не ѓи разделија Албанија и Македонија на патот кон ЕУ кога тоа и Бугарите оваа седмица го предложија (т.е. не ги послушаа нив) говори за тоа дека не е само до Бугарија работата.

Z

zmej gorjanin

Гостин

Многу Илири има во Македонија, а изгледа во ЕУ не ги бие нешто добар глас, па не ставаат во ист кош со нив. И вие им се најдовте ко совршена маша во случајов. Дури и да признаеме дека сме чистокрвни Бугари, потомци од прво колено на Аспарух, ние ЕУ нема да видиме. Најидеално за Македонија како држава би било Албанија да продолжи понатаму, а Македонија не, и сите Илири да си го фатат европскиот пат, а ние да си останеме затуцана вукојебина.

Kajgana Shop

На врв Bottom