Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе има ли попусти за Блек Фрајдеј во Анхоч? :D

Гледам Сетек веќе имаат намаление на лаптопите, за дел од конфигурациите се веќе поефтини од Анхоч.

Дали има намалување на цените на графичките или сеуште се до плафон?

Дали има намалување на цените на графичките или сеуште се до плафон?
Ќе почекаш уште година може и повеќе нема најави за нормализирање на цените.

Ќе почекаш уште година може и повеќе нема најави за нормализирање на цените.

Тоа се вика, стегни заби, заштеди малце и купи си сега ако ти е мерак, еве веќе две и повеќе години никако не се намалуваат, нема сигурно ни наредните две-три.

Тоа се вика, стегни заби, заштеди малце и купи си сега ако ти е мерак, еве веќе две и повеќе години никако не се намалуваат, нема сигурно ни наредните две-три.
Па некои јутубери зборуваа за оваа тема имаше интересен коментар дека кога ќе почнат да се намалуваат цените ќе излезе нова генерација графички. :D

Па некои јутубери зборуваа за оваа тема имаше интересен коментар дека кога ќе почнат да се намалуваат цените ќе излезе нова генерација графички. :D
Кул.
Ќе си ја редуцираш драстично желбата за трипл-А гејминг (како мене) и нема да патиш наредниве година-две.
Не знам како ми успеа али веќе воопшто не го следам пазарот :kafence::icon_mrgr:

Цените никогаш нема да се вратат у "нормала". Истиот филм како со Iphone ќе биде, луѓето се спремни да плаќаат дупло и нема враќање назад

Кул.
Ќе си ја редуцираш драстично желбата за трипл-А гејминг (како мене) и нема да патиш наредниве година-две.
Не знам како ми успеа али веќе воопшто не го следам пазарот :kafence::icon_mrgr:
Да не испадне дека се фалам али јас си ја средив конфигурацијата таман пред да пукне кризава и ќе ми исдржи наверијатно до нормализирање на цените. :D

Супер нека не ги намалуваат цените, пред ситуацијава планирав да правам риг, но сега доколку начекам ps5 на msrp одма ќе си земам ( знам дека и ова го нема ама поголема е шансата да начекам ps5 со реална цена него ли графичка ).

Цените никогаш нема да се вратат у "нормала". Истиот филм како со Iphone ќе биде, луѓето се спремни да плаќаат дупло и нема враќање назад
Apple е една компанија. Ова со графичките е поголемо одколку една коорпорација. Различни фактори, но главно поврзани со силиконот(gid demand, small suply) си ја лансираат моментално цената, но ко што рекоа другиве ќе си се вратат колку толку цените, кога тогаш.
Можда нема да биде ко порано, но дефинитивно нема да е ко сеа.

Apple е една компанија. Ова со графичките е поголемо одколку една коорпорација. Различни фактори, но главно поврзани со силиконот(gid demand, small suply) си ја лансираат моментално цената, но ко што рекоа другиве ќе си се вратат колку толку цените, кога тогаш.
Можда нема да биде ко порано, но дефинитивно нема да е ко сеа.

еми шо е поинаку, дуопол е, амд и нвидиа си ги местат цените, работата со графичкиве е што бар 3-4 души пред тебе сакаат да се офајдат од твојата графичка. И тоа ја прави цената едно 20-30% поскапа. Најдобар дил моментално е пребилд некој да се земе ако стварно бараш гејмерски пц. Тие бар колку толку поразумни цени имаат него сам да си склопуваш и да молиш за графичка од овие што ги носат.

Уште еден да се најде да продаде 1500 биткоини како овој последниот, и ќе купуваме ефтини половни :D (aко отиде под 40ка БТЦ, и под 3к ETH ќе почнат да шиткаат рударите :D).

еми шо е поинаку, дуопол е, амд и нвидиа си ги местат цените, работата со графичкиве е што бар 3-4 души пред тебе сакаат да се офајдат од твојата графичка. И тоа ја прави цената едно 20-30% поскапа. Најдобар дил моментално е пребилд некој да се земе ако стварно бараш гејмерски пц. Тие бар колку толку поразумни цени имаат него сам да си склопуваш и да молиш за графичка од овие што ги носат.
Не се зезај пребил има да те изгорат и и че ти натепаат срање рам и срање графичка се тоа склопено во термална печка од куќиште кое ќе свети РЏБ, поскапо е склопување на куќиште али сто пати подобро од предилд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom