Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да заборави, секако, ама кога се работи за албанството тие се се незаменливи, со ваши мислења момат да го докажуваат тоа.

Забораивте забораивте немој да глумиш тука. Еден протест не искочивте да напраите пошто сте калкулантски пички и вагате човечки живот наспроти материјален бенефит. Не сте сигурни што ќе биде ако ДУИ не е на власт па преќутувате се.

Забораивте забораивте немој да глумиш тука. Еден протест не искочивте да напраите пошто сте калкулантски пички и вагате човечки живот наспроти материјален бенефит. Не сте сигурни што ќе биде ако ДУИ не е на власт па преќутувате се.
Албанците не веруваат во ДУИ, ама далеку помалку веруваат во било која македонска партија заради очигледни причини.
За просечниот албанец подобро е да краде ДУИ отколку било која македонска партија, да го лаже ДУИ отколку било која македонска партија и за мене ова е сосема разбирливо.
Истото важи и за просечниот македонец, арамија да е, само албанец да не е.

Албанците не веруваат во ДУИ, ама далеку помалку веруваат во било која македонска партија заради очигледни причини.
За просечниот албанец подобро е да краде ДУИ отколку било која македонска партија, да го лаже ДУИ отколку било која македонска партија и за мене ова е сосема разбирливо.

Абе само ДУИ е политичка партија кај албанците? Другите се од република српска?

Не важи тоа, не треси глупости. Компетенција е битна, не етничка и партиска припадност. Влези у 21ви век малце, доста живееш закрепостен у паметот од старите матрици.

Абе само ДУИ е политичка партија кај албанците? Другите се од република српска?

Не важи тоа, не треси глупости. Компетенција е битна, не етничка и партиска припадност. Влези у 21ви век малце, доста живееш закрепостен у паметот од старите матрици.
Овој совет давај го на целиот форум, не биди скромен.

Грешка си, за просечниот македонец одамна се покажа, арамија нека е па и албанец ако треба, само да не е комшијата.

Само терајте така. Сигурен сум дека нема да ви гинат луѓе. И Тетово нема да остане најголема депонија во државава. И нема ридови да ви се спуштаа во град. Имаш моја поддршка. Само напред!

Секаде и секогаш. Компетенција над партиска етничка припадност. Секаде и секогаш. Запамти си го тоа и почни да го зборуваш меѓу другари.

Тој совет се пропагира години наназад од македонска страна. Имаш многубројни примери.

Туку од некомпетентноста на системот сите ќе изгореме еден ден.

Е тука грешиш пиле, просечниот македонец ако не е член на партијата, и му докурчиле, не излегува на гласање, доказ ти е процентот на излезеност меѓу нас. Ако не ми се допаѓа политиката, не излегувам да гласам по секоја цена, па последно да ми биде.

За разлика од нас, просечниот шќиптар има излезеност од 99.99%, без разлика што неколку денови претходно го гледал како му гори комшијата, и тоа од некомпетентноста на неговото племе.

Само ќе ви дојде се на глава, животот е како математика, секој шорткат што си го фатил/го фаќаш, еден ден ќе ти се удри од глава. А вие батица мамето и го ебавте на оваа држава со фаќање кривини на етничка карта.

ДУИ дадоа што дадоа на браќата од Алтернатива, Муртинското говедо исто дало чесен пионерски збор. Сега нема бегање. Иљирида станува реалност.
"Меџети очекува новиот мандатар да го почитува договорот за премиер - Албанец
Една од главните точки на договорот СДС-ДУИ е и првиот премиер - Албанец. Немам дилема дека ова ќе биде тема и со идниот мандатар" -кажа потпретседателот на ДУИ Меџети

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Веќе е јавно потврдено(Бучко) дека Заев останал на власт за да го потпиши новиот договор со Бугарија. Ќе ни го шлапни и ќе си замини....

наздравје ,,онадење,,

Веќе е јавно потврдено(Бучко) дека Заев останал на власт за да го потпиши новиот договор со Бугарија. Ќе ни го шлапни и ќе си замини....

наздравје ,,онадење,,
За овој прост народ е топ.
ПартијаГласови%Мандати+/–
Коалиција „Можеме“ (СДСМ, Беса и останати)​
327.40835,8946▼8
Коалиција „Обнова на Македонија“ (ВМРО-ДПМНЕ и останати)​
315.34434,5744▼7
104.69911,4815▲5
81.6208,9512▲9
37.4264,102▲2
13.9301,531▼1
12.2911,350нова партија
3 5550,390нова партија
3.2450,360
2.8020,310нова партија
2.6040,290
СДУ (Македонски Концепт)​
2.5850,280
1.8940,210
1.5580,170нова партија
1.2250,130нова партија
Неважечки гласови​
31.564
Вкупно
943.748100120
Регистрирани гласачи​
1.814.26352,0
Извор: ДИК
Година 2020, после договор потпишан со Грција за бришење на све што е македонско.

Back
На врв Bottom