Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сум излегол на улица еве јас сум предавник и шарен, зошто ниеден вмровец од темава не каже, зошто ни ги бодеа децата и зошто ни ги тепавте децата кога протестираа против Талат?I Ilija zede izleze na ulica, isfarba i iskrsi se sto mozese ali ne kaj tie sto koleja i ubivaja tuku taka vo pocivilizirani sredini, go srusi rezimot, uzvadi pasos od druga drzava na osnov koreni i go resi problemot tuka. Sega za Srbija zabra gajle, i tamu da go resi.
I toa pomegju pauza za topli obrok![]()
Да бидеме фер, на улица нема излезено, и шарен не бил. Тоа што сега има шарени идоли е друг муабет.I Ilija zede izleze na ulica, isfarba i iskrsi se sto mozese ali ne kaj tie sto koleja i ubivaja tuku taka vo pocivilizirani sredini, go srusi rezimot, uzvadi pasos od druga drzava na osnov koreni i go resi problemot tuka. Sega za Srbija zabra gajle, i tamu da go resi.
I toa pomegju pauza za topli obrok![]()
Ti mene objasni mi sto vi znacese toa Kumanovo da vi se desi koga protestiravte?Не сум излегол на улица еве јас сум предавник и шарен, зошто ниеден вмровец од темава не каже, зошто ни ги бодеа децата и зошто ни ги тепавте децата кога протестираа против Талат?
Дали Талат ви беше побитен од твоите соселани и сонародници кои загинаа да ве одбранат вас кои се криевте?
Убаво ти е знамето Владе, таман за Талат, Битолчаните и бранителите ме даваат леб, Талат дава.
Oti, mal bese, ne go pustija od doma?Да бидеме фер, на улица нема излезено, и шарен не бил. Тоа што сега има шарени идоли е друг муабет.
Фала за искреноста. Еве да те прашам и тебе, што мислиш ти на овие теми?Да бидеме фер, на улица нема излезено, и шарен не бил. Тоа што сега има шарени идоли е друг муабет.
Не сум бил таму, не сум го кажал тоа, сум бил против Грујо секогаш поради ова што го набројав, сум била за уставобранителите од кога видов која е целта на Заев, тоа ти е од 2016, еден протест на студентскиот пленум од кој не го ни довршив кога рекоа дека не треба да се дига рака со знакот на обединета Македонија. Никогаш глас даден на сдс, намерно остевено работно место на струка, затоа што условот беше сдс штаб и гласаење за нив. Одговори ми ти за ова, еве не се пцуеме туку дебатираме, за тоа е форумот.Ti mene objasni mi sto vi znacese toa Kumanovo da vi se desi koga protestiravte?
Za drugoto vmrovcite prasaj gi, oti mene.
P. S jas dolgot prema republikata go isplativ. Ti sto imas napraveno za nea osvem sto krsese?
Автоматски споено мислење:
Oti, mal bese, ne go pustija od doma?
- Одвратен тактички маневар. Требаше да ги спречат децата да се качат горе, кога веќе немаа сила да спречат каменување.Фала за искреноста. Еве да те прашам и тебе, што мислиш ти на овие теми?
Местенка на Кале и свесно давање сила и одврзани раце на Албанците и Дуи во Скопје
Талат министер
Бодење и тепање деца
Албанизација на Скопје и никакво давање отпор
Убивање на член на умс и ниеден збор кажано за тоа, говор на Мицевски кој го поддржува Груби во изјавата
Има уште некои работи ама ае дај ми одговор за ова, ако сакаш нормално.
Фала за искреноста. Еве да те прашам и тебе, што мислиш ти на овие теми?
Местенка на Кале и свесно давање сила и одврзани раце на Албанците и Дуи во Скопје
Талат министер
Бодење и тепање деца
Албанизација на Скопје и никакво давање отпор
Убивање на член на умс и ниеден збор кажано за тоа, говор на Мицевски кој го поддржува Груби во изјавата
Има уште некои работи ама ае дај ми одговор за ова, ако сакаш нормално.
Автоматски споено мислење:
Еве одиме на нормална дискусија, како што кажа чесно на Владе дека не сум тоа што вика, јас ќе ти верувам на тоа што го кажуваш. Јас досега не сум видел еден вмровец(зборувам за луѓе од штабовите) да не се против Апасиев, дури и кога лани некаде ова време(може месец или два претходно) имаше еден протест на кој се појавија двете страни(да ме убијат не ми текнува во моментов што беше) бев во Македонија и нормално отидов, членови на вмро пцуеа по овие од Левица, и инцидент ќе настанеше за малку а никаков отпор не се покажа тогаш против Талат. Како продолжуваш да продолжуваш партија(не ти лично) која ниедна од овие 5 работи не само шшто не ги спречила, туку и допринесува да се случат, а од друга страна напаѓаат човек и група која во моментот е на иста страна со нив(се виде тоа и со коалицијата) а секој свесен човек знаеше дека ќе се случи тоа ако дојде можност да е потребна и лани. Апасиев бил шарен ок, дали се шитнал, по мене се докажа дека не, во спротивно не би одбрал опозиција, каква е таа маса на народ, еве од типот на Владе која искажува повеќе омраза кон Апасиев и Левица кој е факт дека се на вистинската страна него кон Талат и Дуи, да не го цитирам и Кано од друга тема. Мислиш дека ликови као Владе кажеле нешто и некогаш за овие 5, 6 работи кои ги зборувам, се побуниле некогаш?- Одвратен тактички маневар. Требаше да ги спречат децата да се качат горе, кога веќе немаа сила да спречат каменување.
- Бев на протестот против. И бев јавно против таму кај што требаше да се биде.
- Не мислам дека беше организирано од власт, ама власта не беше доволно агресивна да го спречи. Што е исто одвратно.
- За ова не се согласувам, особено ако споредиме со периодот после, мислам дека пробуваа да дадат отпор. Иако тактичките маневри со бошњаци, турци и останати потурци ми беа одвратни. Повторно, сум зборел за тоа таму кај што треба да се збори.
- За Мицкоски и неговата екипа немам многу пофални зборови, валда си приметил тоа на форумов. И мислам дека новата политика на ВМРО-ДПМНЕ ќе го донесе на власт, ама ќе ја изгуби поентата за постоење на таа партија.
И уште една работа заборави, амнестијата на Хашките случаи, што мислам дека е предавство.
Самиот Владе ми пиша во ПП да ја спуштиме топката, исто некаде ова време лани, јас нормално го прифатив тоа додека како што кажа и сам стана досаден со нападите кон Левица и Апасиев. Ајде нека ми даде една добра причина за такво нешто, кога со ништо не го оправдале Левица тоа, го покажаа лицето и сега, додека неговото вмро не го докажаа кога ја имаа таа моќ. Јас имам респект за тоа што направел. За бастардот не знаев и никогаш не оставил таков впечаток, еве му се извинувам јавно, не мора да прифати зошто знам дека сум многу безобразен кога станува збор за оваа тема, знам дека ја претерав со него во повеќе ситуации ама што е тука е. Како што кажав, не мора да има добро мислење за Левица, не ја гледам причината за напаѓање, поготово после коалицијата ако и они ја имаат истата цел и еве како што кажуваш се искрени и покажале некогаш дека вредат. Мене може ми паѓале млечните заби тогаш но сега не е 2001 туку 20 години подоцна, може за некој од нив војната завршила тогаш, пак се опуштиле во слободата на владеењето на нивната партија, јас како детиште почуствуваш дека тогаш ја губиме Македонија од раце, уште сум детиште што се вика и не сакам еден ден кога јас ќе имам деца навистина да ја изгубиме Македонија, ова најискрено го кажувам од срце, се надевам дека и они го мислат тоа иако можеби годините ги поодминале па ја изгубиле идејата. Општо за членството на вмро имам друго мислење но нека остане на ова.Се истрчуваш кога го прозиваш клетиот Бастерд. Не знам дали искрено ќе ти одговори или ќе те заебава (ете, ти одговорил, супер), ама во овие десетина години нема мрднато од принципи и ставови и секогаш биле патриотски. Заедно бевме на протестот против назначувањето на Таљат, заедно помагавме на луѓе да се прошири веста за убиствата кај Смилковско, пишувавме деманти на Асошиејтед Прес, кои тогаш објавуваа наслови од типот „убиени петмина албанци во Скопје“...
Владе мислам дека бил во резервниот состав во 2001ва, затоа и никогаш не сум подлегнал на притисокот да му пишам дека е ненормално досадно цело време да повторува како бил во право за шарените и колку предвидлив и идентичен му е секој пост. Како Берик порано со амнестијата. Биле по планините кога ја сум бил детиште, а тебе ти паѓале млечните заби, така шо не личи да им се ебаваат мајки/жени по постови. Ти си знаеш.
Нека е гневен. Од ситуацијава во која се засукавме, може да не извлече само гневна и фанатична генерација. Разумна, не баш. Ако треба и на нас да е гневен, јебига, тоа е. Се надевам дека ќе има повеќе гневни, помалку европејци.Се истрчуваш кога го прозиваш клетиот Бастерд. Не знам дали искрено ќе ти одговори или ќе те заебава (ете, ти одговорил, супер), ама во овие десетина години нема мрднато од принципи и ставови и секогаш биле патриотски. Заедно бевме на протестот против назначувањето на Таљат, заедно помагавме на луѓе да се прошири веста за убиствата кај Смилковско, пишувавме деманти на Асошиејтед Прес, кои тогаш објавуваа наслови од типот „убиени петмина албанци во Скопје“...
Владе мислам дека бил во резервниот состав во 2001ва, затоа и никогаш не сум подлегнал на притисокот да му пишам дека е ненормално досадно цело време да повторува како бил во право за шарените и колку предвидлив и идентичен му е секој пост. Како Берик порано со амнестијата. Биле по планините кога ја сум бил детиште, а тебе ти паѓале млечните заби, така шо не личи да им се ебаваат мајки/жени по постови. Ти си знаеш.
Апасиев не е исто со Левица, за мене. Апасиев ми е интересен лик, го почитувам. Тоа што се заебавам кога ќе го видам како ја поддржува Палестина облечен со марама е друг муабет. За такви офсајди и заебавање заслужува, што другоЕве одиме на нормална дискусија, како што кажа чесно на Владе дека не сум тоа што вика, јас ќе ти верувам на тоа што го кажуваш. Јас досега не сум видел еден вмровец(зборувам за луѓе од штабовите) да не се против Апасиев, дури и кога лани некаде ова време(може месец или два претходно) имаше еден протест на кој се појавија двете страни(да ме убијат не ми текнува во моментов што беше) бев во Македонија и нормално отидов, членови на вмро пцуеа по овие од Левица, и инцидент ќе настанеше за малку а никаков отпор не се покажа тогаш против Талат. Како продолжуваш да продолжуваш партија(не ти лично) која ниедна од овие 5 работи не само шшто не ги спречила, туку и допринесува да се случат, а од друга страна напаѓаат човек и група која во моментот е на иста страна со нив(се виде тоа и со коалицијата) а секој свесен човек знаеше дека ќе се случи тоа ако дојде можност да е потребна и лани. Апасиев бил шарен ок, дали се шитнал, по мене се докажа дека не, во спротивно не би одбрал опозиција, каква е таа маса на народ, еве од типот на Владе која искажува повеќе омраза кон Апасиев и Левица кој е факт дека се на вистинската страна него кон Талат и Дуи, да не го цитирам и Кано од друга тема. Мислиш дека ликови као Владе кажеле нешто и некогаш за овие 5, 6 работи кои ги зборувам, се побуниле некогаш?
Да било така немало да зборуваме за правиме ова сега. Зошто тогаш давањето поддршка на Левица е погрешно, а мудрото молчење на Груевски и тоа вмро од пред 5 години е вистинската работа. И не спомнувај никаква друга политика, зборуваме само за ова прашање, јас како работничка класа и ти како средна класа не можеме да имаме никогаш заесничко мислење за некои работи, но како Македонци треба да имаме заедничко мислење за оваа тема по секоја цена?
Можеш и да не ја тераш дискусијата ако ти е непотребна, едноставно не ми е јасно понижувањето на Левица а одобрувањето и молчењето за политиките на Груевски на овие теми.
Јбг, ме дупи интернетот за дискусија, 10 минути не можев да го пратам последното мислење. Нека остане на тоа и нека остаме поентата кај тебе како постар и поискусен и да не одиме офтопик. Разликата меѓу Норвешка и Србија е што Норвешка го добива кајмакот а на Србија ќе и остане загадувањето баш како што тоа го добил некој остров на пацификот(ако не сум грешка)Нека е гневен. Од ситуацијава во која се засукавме, може да не извлече само гневна и фанатична генерација. Разумна, не баш. Ако треба и на нас да е гневен, јебига, тоа е. Се надевам дека ќе има повеќе гневни, помалку европејци.
Апасиев не е исто со Левица, за мене. Апасиев ми е интересен лик, го почитувам. Тоа што се заебавам кога ќе го видам како ја поддржува Палестина облечен со марама е друг муабет. За такви офсајди и заебавање заслужува, што друго
Левица како партија е друга тема. Тие што ги знам, тоа се или забегани социјалисти, или вмро/сдсм опортунисти што не успеале во матичната партија или луѓе кои имале среќа да работат во богата индустрија, па најголем проблем им се велосипедски патеки. Тоа крило за кое ти збориш е тешко малцинство во таа партија, и да не беше Апасиев тврд во македонски ставови, ќе беше силно исмевано од мнозинското членство таму. Најголем дел од симпатизерите на Левица што ги знам, се срамат од тоа што се Македонци, и порадо би да не се.
И не, не мислам дека е некој грев поддржување на Левица во моментов. За нивните економски ставови не сакаш да разговараш, ама се многу битни. Зошто се луди во огромен дел.
И да не бидам скроз офтопик, економската политика на Левица е луда до ниво на протестиве во Србија. Србија има најмногу литиум по глава на жител во Европа. Нешто слично како Норвешка нафта. И заради политичка одлука, литиумот почнува да го добива значењето на нафтата, и секако дека ќе расте на цена. Во Србија се организираат протести да не се копа литиум зошто загадувал. Што би се случило ако некој организира протести во Норвешка да не копаат нафта, зошто загадува?
Siptaranata nisto ne ti zede, vie mu dadovte, i mene nekoj da mi dade ke zemam.@jamajka Gledas be kucistata so bolfi sonapraja siptaristana se ni..zedoja tivelef da se istruja seto trbase dundi mundi se pospisok..!