Најомилено чоколадо?

Која ви е омилена чоколада зошто?

• Вкупно гласачи
    920
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Јадев Линдт бела, и сеа знам дека тоа е премалце за да и дадеш оценка ама првичниот впечаток воопшто не ми беше позитивен, а сум човек што не жали пари на задоволства и мислам дека не би дал 150 денари за нејзе повторно.

Обично не експериментирам многу многу со чоколади, Милката знам дека е тиња пошто е бугарска така да воопшто не ја јадам, се додека не ми дојдат гостите од Германија и ми донесат оргинал Милка.

Киндер ми е врв и тоа ми е зицер благо, сега за сега ниеднаш ме нема разочарано у вкус.

Она за кое дојдов е Најлепше Жеље, ова од секогаш ми била најјака чоколада, таков специфичен убав чоколаден вкус. У последно време скроз ја уништиле, ми дава некој шмек на онаа Банат чоколада, некако поинтензивен вкус на какао ми има. Мамето да им го ебам.

Таа Банат прв пат ја пробав пред околу година дена коа видов дека ја донеле у маркет, а ја знам од муабети како била врвна чоколада у бившата држава. Еднаш ја пробав и никад више.

Сега НЖ ми има ист таков вкус, почнувам да паничам веќе. Стојам сеа пред рафтот со чоколади и не знам што да одберам.
Другар остај ти Киндер миндер, Милки и Линдови. Причи за мали деца. Линд ни во Австрија не се добри, не па кај нас. Продаваат муда за бубрези. Пробај Кандит, Европа, Свислион. 100-0 е разликата со таа западна бљувотина. Ч од чоколадо немаат.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898
Јадев Линдт бела, и сеа знам дека тоа е премалце за да и дадеш оценка ама првичниот впечаток воопшто не ми беше позитивен, а сум човек што не жали пари на задоволства и мислам дека не би дал 150 денари за нејзе повторно.

Обично не експериментирам многу многу со чоколади, Милката знам дека е тиња пошто е бугарска така да воопшто не ја јадам, се додека не ми дојдат гостите од Германија и ми донесат оргинал Милка.

Киндер ми е врв и тоа ми е зицер благо, сега за сега ниеднаш ме нема разочарано у вкус.

Она за кое дојдов е Најлепше Жеље, ова од секогаш ми била најјака чоколада, таков специфичен убав чоколаден вкус. У последно време скроз ја уништиле, ми дава некој шмек на онаа Банат чоколада, некако поинтензивен вкус на какао ми има. Мамето да им го ебам.

Таа Банат прв пат ја пробав пред околу година дена коа видов дека ја донеле у маркет, а ја знам од муабети како била врвна чоколада у бившата држава. Еднаш ја пробав и никад више.

Сега НЖ ми има ист таков вкус, почнувам да паничам веќе. Стојам сеа пред рафтот со чоколади и не знам што да одберам.
Општо белите чоколади немаат убав вкус. Било какво од Линдт, Сникерс, Тоблероне, Твикс итн според мене не вреди.

Пробај го она класично млечно од Линдт има и со лешник. 300гр мислам го има само.

download.jpeg

Имам пишано претходно Fin Carre имаат убави чоколади кои имаат многу пониска цена од тоа што треба.
Друга опција е Киндер класика секогаш истиот вкус, а и ова ми е ок.

416zYTgmHeL.jpg

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Општо белите чоколади немаат убав вкус. Било какво од Линдт, Сникерс, Тоблероне, Твикс итн според мене не вреди.

Пробај го она класично млечно од Линдт има и со лешник. 300гр мислам го има само.

Прегледај го приврзокот 314584

Имам пишано претходно Fin Carre имаат убави чоколади кои имаат многу пониска цена од тоа што треба.
Друга опција е Киндер класика секогаш истиот вкус, а и ова ми е ок.

Прегледај го приврзокот 314585
За Fin Carre би се сложил со тебе, ретко убава западњачка чоколада. Од Киндер само опаковката остана убава.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Е како да не. Киндер нема променето вкус.
Сите тие мега млечни компании како Линдт, Нутела, Киндер, Марс и остала багра го смениле и ќе го сменуваат вкусот.
Затоа реков, тие чоколади што се прават тука на Балканот (ги пишав погорр на кои конкретно мислам) секогаш ќе бидат подобри од тоа срањето Милка, Нестле, Марс и тн...

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Иако сум пребирлива за друго јадење вака, ич не пребирам чоколадо, само шеќер да е. Дури и оние за готвење ми се океј. :D
Едино белите не ги јадам, тоа е веќе грдо.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
13.464

Шогетен, ритерспорт.

Знам... буржоазија тешка сум.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Шогетен дека ги спомнавте, таа со јагода многу ми е убава мене, и другите им се убави, ама таа со јагода посебно многу ми остави впечаток.

Инаку омилено ми е темно чоколадо со малина

Ова не знам дали го има кај нас
15709712685da31e8424bba.jpg

Ова го има кај нас
gorenjka-zlahtna-temna-cokolada-mistica-malina.png

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ееее Џонтра бе куче глупо, тотално сум забораил на Шогетен. Порано многу ги јадев, ги прејадов и баталив и сум ги забораил од тогаш. :love:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
Иако сум пребирлива за друго јадење вака, ич не пребирам чоколадо, само шеќер да е. Дури и оние за готвење ми се океј. :D
Едино белите не ги јадам, тоа е веќе грдо.
da ne imas nesto arapski koreni :ROFLMAO:

kolku gmetat blago bez oset, ne e normalno. vcera kolega od tunis vo kancelarija, mi zgmeci pola toblerone golemo za 5min, oko ne mu trepna :ROFLMAO:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
da ne imas nesto arapski koreni :ROFLMAO:

kolku gmetat blago bez oset, ne e normalno. vcera kolega od tunis vo kancelarija, mi zgmeci pola toblerone golemo za 5min, oko ne mu trepna :ROFLMAO:
Се спротивно сум од нив. :D

Јас стварно не пребирам благо, али не го јадам количински многу. Ред чоколадо и затворам за нареден ден, или преку ден. :D

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.372
Поени од реакции
8.950
Вчера купив Милка darkmilk со малина, и сосем солидно испадна. Милка години немам купено зашто некако ги утепаа со квалитет чоколадите, често ги гледам на акции по маркети висат на каса со смешни цени по 32 денари како оние за готвење, ама ова новото darkmilk малина добро се покажа. Од темните, Ritter Sport со 74% ми е меѓу топ 5 што може кај нас да се купат.

Ова со марципан фил од Кам ми е меѓу најчесто купуваните. Со таа цена можеби најдоброто чоколадо на нашиов пазар...

ZentisMarzipanBrot100g_750x.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom