Од софра до пцуење дојде работата. Ова е класичен пример за кога ќе му требаш на некого како те користи наспроти моментот кога ќе си завршиш работа и не ти треба веќе.
И пред да го напише ова за софрата (кое го цитираш и кое секако го одбив - мислам дека никој не е до софра дојден) ме ребреше, не и е прв пат, а не е ни прв јузер со кој сум имал некоја си слична комуникација на темава (Златна Бани на раце ја носевме, па зеде неколку луѓе не отера у пм од кои мене нарочито само затоа што не и се свиѓаше фактот дека за новата дополнителна дури ни Лазар од Струмица немаше конкретно инфо - па лутината ја извади тука. СЕКАКО, откако предаде или не предаде документи НЕ се врати тука да напише кој и беше следниот статус. Вети дека нема да пишува од инает - класика себичност али јбг секакви не има).
Но, мора да го прифатиме фактот дека таква е самата тема, повеќето луѓе ќе се истрчаат кај посредници и откако ќе ги заебат идат тука и се истураат на првиот што ќе им попадне при очи. Делот за споделување приватност јавно на форум (како и погоре) го препишувам на женски емоции и нивна неуспешна контрола.
Како и да е, од 2015 наваму се имам изнагледано скоро сè и на форумот и на темава, така да
не и е замерено. Ќе се корегира.
Јас ќе продолжам да сум на темава и долго откако ќе си замине таа, како што бев и долго пред да се појави. Небитно.
Марија и Генерал ај продолжете го муабетов по приватни пораки, доста беше тука во темава.
Не ме спомнувај мене, ја повикав да ми се обрати во приватна порака, не го прави тоа туку на форум ме напаѓа ад хоминем за нешто што:
1. Не го имам никаде речено.
2. Јавно ја повикав да и се помогне (ДВА пати) ако има финансиски проблеми, а не да ми кажува колку сум широкоград.
Останатиот дел е нејзино прикажување како жртва, женски емоции, краток фитил или како год сакаш сфати го, ама како мод треба тој дел да го санционираш или опомениш, а не тоа што НЕКОЈ (
не само јас) и отвара очи и и вели ЕЈ девојко за 1000 или 2000 ден тест и пари за истиот РИЗИКУВАШ некој абдал да те врати од граница затоа што така му се присакало. Балкан е ова.
НЕ, ќе го извадам и тој тест, нема да штедам, последни за леб да ми се пари ќе ги дадам
и нема да оставам простор на некој тиквар на граничен да ме врати назад или после граница да ги платам истите пари или пак дупло, да се траштам каде и кога да се тестирам во БГ или до СК да се враќам - во превод, да дадам повеќе пари од тоа што ќе ме кошта еден ПЦР (2000 ден) или еден антиген (1000 ден).
Ама ХЕЈ, некој има приватни проблеми, недостаток на пари и фрустарции па ќе му гледаме низ прсти.
Јас стварно не и замерив, да беше така ќе ја отерав наместо да и понудам помош, а ти размисли дали моево е за опомена при модерирање или нејзиното.
ОН ТОПИК (едит):
Само што ми пишаа во ПП, за доставуваање на дополнителни документи во ДАБЧ (доколку некој има таков статус да се достават дополнителни документи таму) ги препраќаат во Министерство за правда ИАКО на статусот стои дека треба да се достават во ДАБЧ - барем засега е така, еве ми споделија искуство од деновиве, крајно сум благодарен за тоа и го споделуваме веднаш на темата.
Така да, тој што ќе носи дополнителни или нека ги носи директно во МП или нека оди прво ДАБЧ, но нека си има подготвена молба и за во едната и за во другата институција за доставување на дополнителни документи.
За МП молбата може да се најде тука (секако секој ја модификува според свои потреби):
Jas kolku razbiram kandidatot ima dobieno proshod a sega baraat da ja dostavi potvrdata od Bitola na osnov koj go dobil proishodot od dabc. Znaci vo mk ima bg zdruzeni vo bitola strumica i ne znam za toa na p.kolev.nisto strasno ke odnese je srediI jas taka ja tumacam rabotava...ako e samo toa e...
forum.kajgana.com