Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Kazi mi kako e situacijata vo germanija sea? Sva srekja so zivees u 3 zemji, pa vo zemjata so najglupite lugje mozes da osetis malce normala :D

Мене лично ми е супер како вакциниран, исто ко да ја нема. Единствена разлика е маската што ја носам да влезам во маркети и целосно работа од дома (за ова не се жалам). Стадион, ресторан, шопинг - немам гајле. Чекаме божиќен маркет наредната недела, па после тоа месец дена кај Дедо Мраз на гости во Финска. Таму од почеток се одеше на лична одговорност, без официјални рестрикции, само препораки. Ниту во автобус, воз, маркет не бараат маски. И покрај тоа над 86% од популацијата над 12 години им се вакцинирани, ваљда имаат недостаток на Кајгана експерти и научници да им ги отворат очите и чакрите :(

Мене лично ми е супер како вакциниран, исто ко да ја нема. Единствена разлика е маската што ја носам да влезам во маркети и целосно работа од дома (за ова не се жалам). Стадион, ресторан, шопинг - немам гајле. Чекаме божиќен маркет наредната недела, па после тоа месец дена кај Дедо Мраз на гости во Финска. Таму од почеток се одеше на лична одговорност, без официјални рестрикции, само препораки. Ниту во автобус, воз, маркет не бараат маски. И покрај тоа над 86% од популацијата над 12 години им се вакцинирани, ваљда имаат недостаток на Кајгана експерти и научници да им ги отворат очите и чакрите :(
abe ti kako se osekjas e edna rabota( i ja isto se osekjam ), ama ja za situacijata te prasuvav. Vidi gi brojkite, a puno pametni lugje za razlika od moronive tuka u makedonija...i pak vi gotvat restrikcii :D this did not age well.
Imate poise slucai na zitel od duvloto na youtube experti. Ja ne bi se prael tolku pameten drug pat.

abe ti kako se osekjas e edna rabota( i ja isto se osekjam ), ama ja za situacijata te prasuvav. Vidi gi brojkite, a puno pametni lugje za razlika od moronive tuka u makedonija...i pak vi gotvat restrikcii :D this did not age well.
Imate poise slucai na zitel od duvloto na youtube experti. Ja ne bi se prael tolku pameten drug pat.

Исто се осеќаат сите 58.5 милиони вакцинирани. За нив нема рестрикции. Тоа како се осеќаат германските редит научници и youtube експерти не ме занима, секој си носи лични одлуки и треба да живее со нив. Сите мерки што се носат се однесуваат на невакцинирани, оние што го прележале или се вакцинирани си тераат нормала. Тоа е ситуацијата, за 70-80%% од народот овде короната исто ко да не постои (ок, со исклучок на хипохондрици што им стана опсесија во меѓувреме).

Не се правам паметен јас, вие си знаете. Јас се водам од лично искуство во повеќе земји во последните 2 години и пред тоа.

Ako ima nekoj info okolu izdavanje srt vo Makedonija ili sosedstvoto (normalno original) neka pise poraka. U know what I mean. :cool:

Меркиве се ти давам да јадеш ама ќе ти ја зашијам устата. Те тепам, не ти давам да плачеш.

Мерките како што самите гледате, кажувате и сфаќате, се нелогични, контрапродуктивни и бесмислени. Тоа и на форумов, најголемите послушници веќе неколку пати го потврдија.
Но тоа е така бидејќи гледате само од аспект на сузбивање на Бетмен, додека се земе во обзир друга цел, тогаш и те како се логични и ефикасни.:zloo:

Нема никакво нормално и научно оправдано објаснување, зашто државите со % на вакцинација поголем од 60% да воведат фашистички мерки, со образложение дека е поради заштита на здравјето. Посебно кога првата половина 2021 сите кажуваа, дека наредниот бран ќе биде многу послаб.

Imate poise slucai na zitel od duvloto na youtube experti.

Може и ваква констатација: штом во цивилизираната ЕУ се 2/3 од вкупно позитивни на ковид, имаат недостаток на ... ваљда сапун, па не си мијат раце, а можеби и маски, или па ништо од тоа не е ефикасно.

За ние кои сме вакцинирани во Србија.
Официјално за сите Македонски државјани, од вчера е одобрено вакцинирање со трета бустер доза по избор.

Исто така од денес, во функција е ЕУ Дигиталниот зелен сертификат издаден од Република Србија. Секој вакциниран во Србија, може да си го симне.

ЗАБЕЛЕШКА: Нешто можи да е грешка, затоа што 100% од сите позитивни се вакцинирани, резултатите ги земам обично од тука.

До минатата недела имаше 52.436 позитивни, до оваа недела 53.682. Разлика 1.246 (огромен пад предминатата беа 3.481). КОРЕКЦИЈА: Пресметано по денови бројката на позитивни е 2.947. Некој има згрешено во МЗ.
До минатата недела имаше 15.456 позитивни вакцинирани, до оваа недела 16.702. Разлика 1.246.
По недели:
40: 37%
41: 41.3%,
42: 43.4%,
43: 41.9%
44: 45.3%
45: 45.1%
Oваа 46 недела 42% од сите позитивни биле вакцинирани.

Бројки за умрени за претходната недела нема. Ќе упдејтувам ако најдам.

Последно уредено:
ЗАБЕЛЕШКА: Нешто можи да е грешка, затоа што 100% од сите позитивни се вакцинирани, резултатите ги земам обично од тука.

До минатата недела имаше 52.436 позитивни, до оваа недела 53.682. Разлика 1.246 (огромен пад предминатата беа 3.481).
До минатата недела имаше 15.456 позитивни вакцинирани, до оваа недела 16.702. Разлика 1.246.
По недели:
40: 37%
41: 41.3%,
42: 43.4%,
43: 41.9%
44: 45.3%
45: 45.1%
Oваа 46 недела 100% од сите позитивни биле вакцинирани.

Бројки за умрени за претходната недела нема. Ќе упдејтувам ако најдам.
greska nekoja e sigurno

greska nekoja e sigurno

Не ми штимаат бројките, не се во ред.

Но и на сајтот на МЗ за корона се тие.

Не ми се верува вакцините толку да паднале. Практично комисијата за заразни болести нема никаква основа да предлага мерки за невакцинираните, кога вакцинираните се 100% носители на заразата.

Последно уредено:
Не ми штимаат бројките, не се во ред.

Но и на сајтот на МЗ за корона се тие.

Не ми се верува вакцините толку да паднале. Практично комисијата за заразни болести нема никаква основа да предлага мерки за невакцинираните, кога вакцинираните се 100% носители на заразата.

кога вакцинираните се 100% носители на заразата

Тенеке, нивото ти е близу до Бачето.

кога вакцинираните се 100% носители на заразата

Тенеке, нивото ти е близу до Бачето.
Тие се бројките, сакал неќел то е.

Иако сеуште мислам дека некој пенисглав во МЗ има згрешено со вкупната бројка на позитивни.

Тие се бројките, сакал неќел то е.

Иако сеуште мислам дека некој пенисглав во МЗ има згрешено со вкупната бројка на позитивни.
Ај види уште еднаш од почеток на пандемијата до денес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom